Črna kronika

VIDEO: Po tragediji pridržali lastnika in oba najemnika diskoteke

Novi Sad, 01. 04. 2012 08.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.D./V.L./STA
Komentarji
23

V požaru, ki je izbruhnil v eni izmed diskotek v Novem Sadu, je umrlo šest ljudi. Trije fantje in tri dekleta so namreč obtičali v stranišču diskoteke in so najverjetneje umrli zaradi dima. Policija je že pridržala lastnika objekta in oba najemnika diskoteke.

V srbskem mestu Novi Sad se je ponoči zgodila tragedija. V diskoteki Kontrast je namreč okoli druge ure zjutraj izbruhnil požar. Po podatkih policije je pri tem umrlo šest ljudi, štiri osebe pa so bile lažje ranjene. Trije fantje in tri dekleta so namreč obtičali v stranišču diskoteke in so najverjetneje umrli zaradi dima. Po identifikaciji žrtev je znano, da so umrli trije moški, stari 21, 28 in 29 let, ter tri ženske, 25-letnici in 26-letnica. Kot poročajo srbski mediji, so se mladi v paniki najverjetneje zaklenili v stranišče, da bi se tako zaščitili pred ognjem.

V času, ko je izbruhnil požar, je bilo v diskoteki okoli 350 ljudi, gasilci pa so na kraj dogodka prišli okoli 2.20 in ogenj pogasili. Načelnik sektorja za izredne razmere notranjega ministrstva Predrag Marić je ocenil, da je požar najverjetneje izbruhnil na odru in se nato zelo hitro razširil.

Preiskovalce zanima predvsem, ali je kdo podtaknil požar ali pa je požar izbruhnil zaradi okvare na električnih inštalacijah. Gasilci so na kraj dogodka prišli štiri minute zatem, ko so dobili klic. Kot je dodal Marić, bo preiskava pokazala, ali so gasilce o požaru pravočasno obvestili.

Zaradi suma neizvajanja zakonskih ukrepov za zaščito pred požari in suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja splošne varnosti pa je policija že pridržala lastnika objekta in oba najemnika diskoteke. Po 48 urah pridržanja jih bo zaslišal preiskovalni sodnik.

Župan razglasil dan žalovanja

Župan Novega Sada Igor Pavličić je dejal, da bodo zaradi velike tragedije razglasili dan žalovanja. Tragedija je sicer tretji večji požar v zadnjih nekaj letih v Novem Sadu. Podobna tragedija se je namreč zgodila pred štirimi leti, ko je v požaru v enem od tamkajšnjih barov umrlo osem mladih, v enem od hotelov pa sta življenje izgubila dva človeka.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja