Črna kronika

Izsiljevanje vzelo tri življenja

Kranj, 02. 04. 2008 08.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Izsiljevanje in neprilagojena hitrost sta bila vzrok za najhujšo prometno nesrečo pri nas v tem letu.

Prometna nesreča
Prometna nesreča FOTO: POP TV

Motoristična sezona se je začela tragično. V torek popoldne je huda prometna nesreča na cesti Kranj–Britof terjala tri življenja, ena oseba pa je utrpela hude poškodbe. Silovito trčenje, ki je bilo usodno za kar tri ljudi, je bilo posledica izsiljevanja prednosti, neprilagojene hitrosti in neizkušenosti, so sporočili s PU Kranj.

79-letni Kranjčan je z osebnim avtomobilom pripeljal po poljski poti iz smeri Šenčurja in zapeljal naravnost na regionalno cesto Kranj–Britof, ki jo je nameraval prečkati. V tistem trenutku je po njej z motornim kolesom pripeljal 21-letni Kranjčan. Čeprav je zaviral v dolžini več kot 50 metrov – na cesti so dobro vidne sledi – mu nesreče ni uspelo preprečiti.

Prometna nesreča
Prometna nesreča FOTO: POP TV

S prednjim delom je trčil v levi bok osebnega avtomobila. Tega je obrnilo za 90 stopinj in je obstal na robu vozišča. Motorista in njegovega 23-letnega sopotnika pa je odneslo naprej.

Trčenje vozil je bilo tako silovito, da so na kraju nesreče umrli voznik motorja in njegov sopotnik ter voznik osebnega avtomobila. 69-letna Kranjčanka pa je utrpela hude telesne poškodbe, odpeljali so jo v ljubljanski klinični center.

Motorist hudo poškodovan

O hudi prometni nesreči poročajo tudi s Celjskega, zgodila se je v torek popoldne, v njej pa se je huje poškodoval 35-letni motorist. Na regionalni cesti izven naselja Spodnji Dolič je v levem nepreglednem ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal v desno ter padel po dvorišču gospodarskega poslopja, kjer je zdrsel še v lesen drog električne napeljave.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3