Črna kronika

VIDEO: Tragedija pretresla priljubljeni cirkus: akrobat med predstavo omahnil v globino

Tampa, 19. 03. 2018 09.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Med predstavo Volta svetovno znanega cirkusa Cirque du Soleil se je smrtno ponesrečil izkušen akrobat Yann Arnaud. 38-letnik je med točko nenadoma omahnil v globino, poškodbe pa so bile tako hude, da je pozneje umrl v bolnišnici v Tampi.

Yann Arnaud med predstavo Volta.
Yann Arnaud med predstavo Volta. FOTO: AP

Med predstavo Volta kanadske artistične skupine Cirque du Soleil na Floridi se je v nedeljo ponesrečil njihov artist Yann Arnaud. Izkušeni akrobat, ki je s skupino sodeloval 15 let, je padel na oder med izvajanjem svoje točke. Odpeljali so ga v bolnišnico, kjer je podlegel poškodbam. Nesreča se je zgodila, ko je 38-letni Arnaud s še enim akrobatom izvajal točko, nato pa je nenadoma izgubil oprijem na gimnastičnem obroču in padel na oder. Arnaud je pri cirkusu že 15 let in ima z ženo, prav tako članico umetniške skupine, dve hčerki.

Nesrečnemu artistu so takoj posredovali reševalci, ki so hudo poškodovanega akrobata prepeljali v bližnjo bolnišnico, kjer je kmalu za tem zaradi hudih poškodb umrl.

Predstavnik cirkusa je v izjavi za javnost zapisal, da je celotna cirkuška družina v šoku zaradi te tragedije. Predstavi, ki naj bi bili na programu v nedeljo, so odpovedali. "Naslednje dni in tedne se bomo osredotočili na pomoč Amaudovi družini in zaposlenim, ki so v tej tragediji izgubili sodelavca in velikega prijatelja," so še sporočili iz cirkusa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Predstava z imenom Volta je na programu cirkusa od sredine februarja. Policija nesrečo še preiskuje, prav tako bo pod drobnogled dogodek vzel inšpektor za delo.

To ni prva nesreča, da je na odru umrl član Cirque du Soleil, poroča BBC. Leta 2013 je plesalka Sarah Guyard umrla po padcu z odra v Las Vegasu, decembra 2016 pa je umrl sin ustanovitelja tega cirkusa Olivier Rochette, ko je nanj nesrečno padlo delovno dvigalo.