Črna kronika

Tovornjakar dvakrat zapeljal čez dečka

Peking, 25. 10. 2011 12.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po pretresljivi smrti dveletne deklice Yue Yue in še bolj strašni ravnodušnosti mimoidočih mediji poročajo o tovornjakarju, ki naj bi dvakrat zapeljal čez petletnega dečka, ker je to ''ceneje kot pa plačevanje bolnišničnih računov''.

Kitajski tovornjakar, ki je povozil petletnega dečka, naj bi prestavil v vzvratno prestavo in še enkrat zapeljal čezenj, da bi se tako izognil plačevanju računov za njegovo zdravljenje. Nova tragedija se je zgodila le teden dni po smrti dveletne deklice Yue Yue.

Mimo deklice, ki sta jo povozili dve vozili, je šlo kar 18 ljudi, preden se je ustavila ženska, ki je poklicala pomoč. Grozljiva ravnodušnost je razburkala svetovno javnost, na Kitajskem pa sprožila intenzivno razpravo o tem, kakšna družba postaja moderna Kitajska.
Mimo deklice, ki sta jo povozili dve vozili, je šlo kar 18 ljudi, preden se je ustavila ženska, ki je poklicala pomoč. Grozljiva ravnodušnost je razburkala svetovno javnost, na Kitajskem pa sprožila intenzivno razpravo o tem, kakšna družba postaja moderna Kitajska. FOTO: YouTube

Nov incident se je po poročanju Daily Maila zgodil v zahodni kitajski provinci Sečuan, ko je voznik Ao Yong trčil v petletnega Xionga Maokeja, ki se je iz doma odpravil v šolo. Priča Zhang Shifen je nesrečo opisal takole: ''Videl sem, da je tovornjak zapeljal malo nazaj in se potem ponovno premaknil naprej. Xionga je ujelo v dvojno kolo tovornjaka, ki se je ustavil po desetih metrih.''

Policija pravi, da se je 35-letni voznik z dečkovo družino sedem ur prerekal o višini odškodnine. Yong sicer zanika, da bi – potem ko je trčil v dečka – še enkrat zapeljal nazaj. Policijska preiskava je sicer pokazala, da je deček umrl zaradi trčenja in da je bil voznik tovornjaka tisti, ki je poklical policijo, še poroča Daily Mail.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (48)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

EMPATIJA
27. 10. 2011 22.31
Za garfika: Bravo. Se strinjam! Že davno sem enako povedala ter apelirala pa se je le manjšina strinjala. Zato ti absolutno pritrdim ter napeljujem domače ljudi k logičnemu ter k treznemu razmisleku v zvezi s Kitajsko. EU bi morala končno uvesti sankcije zoper to vele-silo ter bojkotirat njihov uvoz v države EU. Ne le zaradi večletnega evidentnega kršenja človekovih pravic ampak tudi zaradi dvomljivih deklaracij ter nepreverjenih lastnosti izdelkov ki jih uvažamo iz Chine ter iz Hong-Kong-a.
EMPATIJA
27. 10. 2011 22.05
Pa kdaj bomo dojeli, da ta nacija z nami nima kaj skupnega! Nam Slovencem, ki smo ostali redki humani prebivalci Evrope in še zmoremo ter tudi znamo razmišljati s svojo glavo in premoremo veliko empatije do ljudi, ki se znajdejo v nesreči, je pomembno vse in vsak in tudi kako. Pri njih, Kitajcih ter njim vse več podobnih azijskih ljudstvih pa žal ni pomembno ne eno ne drugo in ne tretje. Ker jih je toliko, da so jim množično sprali možgane, Pri njih posameznik zato ni vreden nič.
Ramzess
26. 10. 2011 11.51
Glede na podano in izgovore voznik, to ni nič drugega kot naklepni uboj ...
Tomozuki
26. 10. 2011 11.22
Eh, ZDA ni nič boljša. Tam se je že zgodilo, da je nekdo pomagal ponesrečencu in mu, da bi prišel do rane, razrezal kavbojke, nakar ga je po rehabilitaciji poškodovanec tožil za poškodovanje osebne lastnine in tožbo celo dobil!
Ferdo Crni
26. 10. 2011 08.21
Tipično ameriško.... aja... tole je kitajska
tayi177
26. 10. 2011 02.45
@Miki777 Verjetno si računal na veliko "sočutnih" thumbs-up za takle patetičen in senzacionalističen (in seveda neresničen!) komentar.. Da Mormoni prodajajo otroke? Da policaji po odredbi vlade streljjo otroke?
Ramzess
26. 10. 2011 01.59
Saj ni res pa je, ...ljudem se res meša. Hitro so se "menili" o odškodnini, ...kje je odgovorno starševstvo.
BMWmunja
25. 10. 2011 22.39
KnightTemplarSL@/ Bojim se, da je taka praksa, da poškodovanega "dokrajčiš", nacionalna folklora, tako kot je pri nas pobeg s kraja nesreče ali pa, če na parkirišču komu poškoduješ vozilo. vendar taka rutina pride dejansko s prakso. Vrag si ga vedi, koliko takih fantekov in punčk je bilo tam že povoženih in dokrajčenih, preden je to postalo logično nadaljevanje nesreče..... "NE SODI ČEVLJEV, ČE NISI KOPITAR!"
garfika
25. 10. 2011 21.50
Na Kitajskem delajo kot sužnji mali otroci, če jim mašina odseka prst ali pa celo dlan se nihče ne sekira, če jih povozijo do smrti in se v to še prepričajo, da je otrok sigurno mrtev in se jim to zdi čisto o.k. Evropejci in ljudje po celem svetu ter tudi Slovenci pa zaradi par eurov cenejše kitajske robe kot nori kupujejo njihove izdelke, da bi prišparali, hkrati podpirajo bajne zaslužke evropskih podjetij, ki so proizvodnjo prestavili na Kitajsko in s tem podpirajo tako ravnanje na Kitajskem. Slovenski in evropski proizvajalci tekstila, obutve, pohištva in še marsičesa drugega pa zaradi tega bankrotirajo, ker pač ne silijo otrok in ljudi, da bi delali za riž in vodo. Namesto, da bi v Evropi in pri nas kupovali domače izdelke, raje večina podpira to gnusno početje in s tem ustvarja bogatenje evropske in svetovne manjšine, pri nas pa so ljudje brez dela in ni šans, da bi bilo kdaj bolje, če se to ne ustavi. Že res, da je konkurenca dobrodošla, ampak na račun poškodovanih, invalidnih in še vedno lačnih kitajskih sužnjev pa je ta konkurenca, ki vam v denarnici privarčuje nekaj evrov, zelo škodljiva. Kitajska se je neverjetno obogatila, ampak za kakšno ceno? Za ceno življenja svojih novodobnih sužnjev in na račun propadle evropske proizvodnje, zaradi česar so v evropi domači proizvajalci brez dela.
Catherine
25. 10. 2011 19.47
@Miki777- Mormoni prodajajo otroke v suženjstvo? nevem kje ti to pobiraš. Pa niti slučajo nisem za cerkev in to, ampak pa poznam nekaj stvari. (pa tudi mormoni se ne pišejo z veliko začetnico)
LazniviZares
25. 10. 2011 19.17
Provali smo na lastni kozi kaj je komunizem... Navaden lovek pod komunizmom je enakovreden muhi ali komarju...Goli otok in Joza iz Kumrovca sta pojem unicevanja clovecnosti...
Jansa-007
25. 10. 2011 19.13
USA je ZAKON!!!!!!!
rossi66
25. 10. 2011 19.02
@ Miki777 Sklepam, da taksne neumnosti o "baje" vsakodnevnem podobnem dogajanju v ZDA trosis naokoli na osnovi bogatih izkusenj in tega, da dejansko zivis v ZDA in poznas ozadje, kajne? Ker ce ne, bo kar treba drzati jezik za zobmi in komentirati tisto, na kar se spoznas, a ne...? Ker s tem "klanjem za cestah kot za salo" si sel mnooooogo predalec in te mi, ki ze desetletje in pol dejansko zivimo tukaj nikakor ne jemljemo resno... Si pac se en forumski nastopac, ki isce "pet minut slave"...
Miki777-
25. 10. 2011 18.36
Saj v ZDA ni nič boljše. Dnevno prodajo nevem kočko otrok v suženjstvo - npr. Mormoni ali pa se koljejo na cestah kot za šalo. In nihče o tem ne piše ali omenja... Da Južne amerike ne omenjam... tam zapuščene otroke na smetiščih streljajo policisti - z odredbo vlad. Kaj pa mislite, da je svet tako rožnat? Ma dajte no. To je le 2. primer na Kitajskem, ne vidite pa okoli sebe kakšne grozote se dogajajo.
rossi66
25. 10. 2011 17.56
Grozljivo! Take novice je tezko spremljati, kaj sele komentirati... Me pa zanima, zakaj se spet ne oglasajo forumasi z izjavami, kako "Ameri kvarijo cel svet, itd, itd..." in kako komaj cakajo, da Kitajska postane svetovna velesila in zavlada...
zavedenslovenc
25. 10. 2011 17.34
To se na kitajskem dogaja vsakodnevno le to sedaj razkrivajo evropski mediji....
saurium
25. 10. 2011 17.02
Priznam da je to res žalostno in sočustvujem iz družino, ampak se mi zdi da je ta voznik vsaj korektno povedal zakaj je to naredil.
SURIKATI
25. 10. 2011 16.18
BOGI FANTEK, KAKO ŽALOSTNO...
KnightTemplarSL
25. 10. 2011 16.02
Je pa res, obnašal se je po kapitalističnem nauko... Treba naredit čim več profita kolko se pač da ( tudi preko trupel delavcev ) s čim manjšimi stroški. In ta je tudi tako naredil, vedel je, da za zdravljenje bo plačal zdravljenje kazen in če bo otrok ostal invalid še mu bo moral plačevati rento. Zdaj ko je ga pa do smrti povozil pa kakšno kazen
KnightTemplarSL
25. 10. 2011 15.58
stave 25.10.2011, 15:53 0 Deklica NI umrla, je pa zelo poškodovana, saj so jo 2x povozili, enkrat čez trup, drugič čez noge :( --------------- Je pa umrla kasneje v bolnici.