Črna kronika

Prometni kolaps od Ljubljane do Celja

Ljubljana, 04. 06. 2008 14.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š.K./V.L./U.Z.
Komentarji
103

Promet na štajerski cesti je obmiroval. Za pot od Ljubljane do Celja so nekateri potrebovali kar ves dan.

Še vedno nastajajo zastoji od Zaloške in Leskovškove proti Šentjakobu in od Črnuč proti Trzinu. Prometni kolaps je tudi na vzhodni ljubljanski obvoznici pred razcepom Zadobrova v smeri Celja. Na hitri cesti skozi Maribor je pred krožiščem Pesnica v smeri Šentilja občasni zastoj.

Na Prometno-informacijskem centru so za 24ur.com povedali,da so morali delavci počistiti razsuti tovor, kot smo izvedeli, gre za banane, sedaj pa so cesto proti Štajerski dokončno odprli.

Nesrečo zakrivila okvara tovornjaka

Tovornjak, poln banan, se je ob trčenju prevrnil in zagorel.
Tovornjak, poln banan, se je ob trčenju prevrnil in zagorel. FOTO: POP TV

Nesreča na avtocesti od priključka Šentjakob proti Domžalam, v kateri sta bila udeležena dva tovornjaka in osebno vozilo, se je zgodila okoli 10.45.

Ena oseba je huje ranjena.
Ena oseba je huje ranjena. FOTO: POP TV

Z ljubljanske policijske postaje so sporočili, da je 53-letni voznik iz okolice Gornje Radgone peljal s tovornim vozilom MAN po avtocesti iz smeri Ljubljane proti Domžalam. Za odcepom za Šentjakob je trčil v tovorno vozilo scania s priklopnikom, ki je zaradi okvare stalo na odstavnem pasu in je bilo označeno s predpisano prometno signalizacijo. Po trčenju se je tovorno vozilo prevrnilo levo po vozišču. V tistem trenutku je pripeljal 67-letni Ljubljančan z osebnim avtomobilom audi A4 in trčil v prevrnjeno tovorno vozilo. Po trku sta obe tovorni vozili zagoreli.

Zaradi nesreče je avtocesta v smeri Celja zaprta.
Zaradi nesreče je avtocesta v smeri Celja zaprta. FOTO: POP TV

V tovornem vozilu scania sta bila državljana z Madžarske, ki v prometni nesreči nista bila poškodovana. 53-letnik je s hudimi telesnimi poškodbami obležal v gorečem vozilu. Rešil ga je 41-letni voznik iz okolice Ribnice, ki je pripeljal iz smeri Ljubljane, nato pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali v Klinični center Ljubljana. Voznik osebnega avtomobila je lažje telesno poškodovan, na vozilih pa je nastalo za okoli 100.000 evrov materialne škode.

Prometni kolaps
Prometni kolaps FOTO: Promet.si


SORODNI ČLANKI

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (103)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TRACKER
05. 06. 2008 14.28
Skoda da se ne pokvari vozilo ki prevaza nase norce ki delajo nacrte za avtoceste prez odstavnih pasov in se katerih drugih pa da jih en potem zgazi dokraja da nebodo nedolzni umirali zaradi njih
TRACKER
05. 06. 2008 14.26
Vsaka cast onemu ki je resil tovornjakarja-UPAM da bo dobil vsaj kako javno pohvalo-si jo zasluzi takih je malo nazalost-HVALA TI-od mene in vseh ki smo vecina na cesti za volanom
Predjamc
05. 06. 2008 13.31
Tole je pa bla katastrofa! No se je pa dobro pokazalo, kakšne cestne alternative ima Ljubljana in okolica, da gorenjske kvazi avtoceste, ki se dela delno na podlagi stare, rajš sploh ne omenjam. Slišal sem neke izračune, da bi bilo cenejš, če bi nanovo nardil predor pri Peračico, kot da so šli tega obnavljat, samo pol pač vinjete ne bi tolk prišle do izraza!
Joži Priboši?
05. 06. 2008 13.09
Čestitke hrabremu neimenovanemu in skromnemu šoferju iz Ribnice.
TRACKER
05. 06. 2008 12.16
Me zanima kak dolgo je ze stal tale pokvarjen tovornjak na cesti-mogoce bi kaki ORGANI lahko to preprecili a kaj ko ni takih ZAKONOV so samo za kazni pisat in prometne znake postavljat-ZAKONI .Taka pac je nasa drzava in njana ZAKONODAJA-kaj bo pa na (AVTOCESTI) MB-Lendava ko niti odstavnih pasov nebo imela bomo pa videli in slisali.Če se ti bo tam pokvaril avto ali bos imel luknjo v gumi pa te resi samo hiter tek in plezanje cez ograjo-ce ne bos mrtev. VSAKA CAST NASIM KI SO ZATO ODGOVORNI
ajroker
05. 06. 2008 11.22
Voznika, ki sta stala na odstavnem pasu nista kriva nicesar, sja se jima je pokvarlo vozilo. Kako pa je lahko drugi kamijon zadel njuju pa mi ni jasno. Da je ravno v tistem trenutku zaspal, iskal po kabini je prav smesno. Kamijonom bi prepovedal uporabo prehitevalnega pasu. Prehitevajo se v hrib in njihovo prehitevanje traja po par minut. Da pa na niso sposobni teh dveh tovornjakov v par urah umakniti a tudi ni res, pizd... Bi pa na drugem delu ceste oprli en pas za v mseri mb, drugi v smeri lj... Da pa o mnogih nesposobnih voznikih, za katere se sprasuejm kasj sploh iscejo na cesti ne b izgubljali sploh besed.
marisol_89
05. 06. 2008 11.20
teb je lahko komentiratpa govorit o sramoti..ampak ko si v tem poslu oz situaciji pa vrjem, da ni na easy..je treba vse pošlihtat veš..
TWIN900@GMAIL.COM
05. 06. 2008 10.32
SRAMOTA DA niso sposobni od 11.00 do 16.00 ko gre večina iz službe pospravit dveh kamionov. RES SRAMOTA: GNILA DRŽAVA.....
TWIN900@GMAIL.COM
05. 06. 2008 10.31
Mike013 tudi če bi imeli 7 pasov v eno smer bi se potentni ljubljančani, domžalčani in ostala drhal vozili zgolj po levem pasu. Tudi tam, kjer so že sedaj trije pasovi, ni nikoli nobenega na desnem. Zelo žalostna prometna kultura
slov1ija
05. 06. 2008 10.30
TargeTinO malo pretiravaš! nekateri smo se pač peljali po odstavnem ker smo šli v šentjakobu dol.. ne vem zakaj bi moglli tle policaji komplicirati...
volare
05. 06. 2008 10.21
41-letni voznik iz okolice Ribnice BRAVO!! Lahko si ponosen nase, ker si rešil življenje. Zaslužiš si nagrado. Navijam zate!!
TargeTinO
05. 06. 2008 09.30
Hmmm, mene pa zanima kje so bili policaji z svojimi čuvenimi kaznimi, da bi štrafali vse tiste, ki so se po odstavnem pasu vozili????????
mike013
05. 06. 2008 09.23
tinie100 zakaj ti mislis da mi kamionarji izsiljujemo celoten promet?KER GA MORAMO ker nas nihce ne spusti da bi lahko mirno prehitevali.kar se tiče DARS-a je pa tko AC bi morali pri nas narediti v 3-4 pasove to pa zaradi vse večjega tranzita ki hodi skozi našo državo. in seveda po nemškem sistemu 50 cm betona na ta beton pa 12 cm finega asfalta.problem take AC je da bi pri nas vsi pobrali denar in ga lepo spravili v žep.AC bi pa gradili 100let LP
Robert Bajda 1
05. 06. 2008 09.18
Vsi tisti ki pravite tovornjake na vlak! Če vam bo železnica vozila tovornjake po Evropi in Sloveniji, boste v enem tednu LAČNI in avtoceste bodo prazne, ker se ne boste mogli vozit, ker pač ne bo na becinskih ničesar za natočit. Trgovine pa bodo v treh dneh prazne. Ljubi slovenceljni, če prenehajo vozit kamioni, ne bo v trgovinah vsak dan sveže hrane, najnoveše tehnike...... itd, itd. Transport je steber ali krvni obtok vsake normalno razvite države. Če bi radi živeli v deželi brez tranporta pojdi živet v kakšno afriško državo kjer vladata revščina in lakota. Tam kamionov in cest ni. Ni pa tudi najosnovnejših življenskih dobrin. Glede včerajšne nesreče pa: Madžarska voznika sta pač ustasvila kjer se je pokvaril tovornjak in to je pravilno. Kje pa bi ustavili osebno vozilo Vi, če bi prišlo do okvare? Voznik, ki se je zaletel v kamion je bil mogoče utrujen in je za trenutek zaspal, ker je delal že od zelo zgodaj zjutraj (MOGOČE PA DANES NISO NAJBOLJ SVEŽE BANANE V KAKŠNI IZMED ŠTAJERSKIH TRGOVIN) ali pa je kaj iskal po kabini in je bil za trenutk nepazljiv. Zamislite si, da bi se pokvaril vaš avto in bi priletel v vas, danes bi tam gorele sveče. Ali pa, da bi vas ustavil policist z vgrajeno provido na odstavnem pasu (IMAJO ZELO NEVARNO NAVADO IN NAVODILA; IZGLEDA DA SE NE BOJIO ZA SVOJA ŽIVLJENA, KER SO PAČ POLICISTI) in vam pisal nujno potrebno položnico, v tistem trenutku pa bi pirpeljal mimo tak utrujen in nepazljiv voznik. Vozniki kamionov so danes zelo tempirani prav zaradi vas, ki vsak dan želite svežo hrano, najmodernejša oblačila, najbnovejšo tehniko, najnovejše avtomobile..... Takšne nesreče se bodo dogajale in ne samo takšne še veliko hujše in z zelo tagičnimi posledicami. Skratka: želite, imejte! Ljudje razmislite malo kaj pišete po netu, in pazite se cest. Lep pozdrav
katkec
05. 06. 2008 08.56
smejanko se strinjam s tabo. kar se tice pa tovornjakov... vse na vlake in konec s cestami, bi bilo vec mira na AC.
Hugh_Mungus
05. 06. 2008 08.48
smejanko smiliš se mi...
trout80
05. 06. 2008 08.14
A zato dans tak lije zuni :)
smejanko
05. 06. 2008 08.14
!!!! SRAMOTA !!!! Zdej se vidi kake ceste in avtoceste imamo Slovenčki. En karambol in imamo KAOS - vse ohromljeno. Zdej se lahko odgovorni malo zamislijo. In se spet tudi vprašajo zakaj je toliko nesreč - veste mogoče so pa zaradi tako zjebanih cest - se voziš po obvoznici al pa avtocesti - LUKNJA pri LUKNJI. Pol pa še nori tovornjakarji. Tovornjakarjem bi mogl prepovedat vožnjo po prehitevalnem pasu in nardit še kkšen pas. Kot vidimo preden so usposobl en pas je trajal pol dneva. Pa lahko bi pri gradnji upoorabljal beton namesto tega sfukanga 5cm debelga asfalta k je čez pol leta v pizdi. Zakaj ne bi uporabl 15 cm betona in bi imeli nadaljnih 60 let mir. Sej plačujemo ko norci za te sfukane ceste. V glavnem zdej se kaže kolk smo nesposoben narod. Vsi nas lahjko popljuvajo. Ljudje - ODPRITE DEŽNIKE !!!
gospakatja
05. 06. 2008 08.09
tovorni promet na tire, pa bo rešenih več problemov v istem paketu : manj izpušnih plinov, torej manjše onesnaženje, železnice bi zlezle iz rdečih številk, na cestah bi bilo manj zamaškov. zakaj ne? a ja, doma ni denarja za posodobitev prog, nemškega denarja pa nočemo - "nacionalni interes" ! kot da bi lahko nemci , če se skregamo, odnesli "njihovo" železnico domov! ma vas lepo prosim!!! če nočemo, pa nič, imejmo tovornjake še naprej na cestah!
trout80
05. 06. 2008 07.53
A da majo vsi tovornjaki enako omejitev hitrosti na AC, ka se majo pol sploh za prehitevat.