Črna kronika
Oglas

Topolinov izbor zimskih pnevmatik 11/12

Ljubljana, 07. 11. 2011 07.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Zimsko vreme nam že kaže svoje zobe, nezadržno pa se približuje 15. november – datum, od katerega moramo svoje avtomobile pripraviti na zimske razmere, ki so vselej nepredvidljive in nas pogosto presenetijo.

Zelo pomembna zimska oprema so pnevmatike – zakon določa, da moramo od 15. novembra do 15. marca svoje avtomobile obuti v zimske pnevmatike, ki morajo imeti vsaj 3 milimetre profila, a je zelo priporočljivo, da imajo pnevmatike več profila od minimalno predpisanega, saj je dokazano, da se nove pnevmatike obnesejo bistveno boljše od rabljenih. Strokovnjaki priporočajo, da pnevmatike zamenjate že, ko imajo te še 4 milimetre profila. Da se boste lahko lažje odločili med ponudbo pnevmatik na tržišču, vam predstavljamo nekaj aktualnih modelov, ki po mnenju strokovnjakov zagotavljajo dobro izbiro in so vredne nakupa.

Kakovost pri večini odvisna od cene


Na evropskem trgu so že nekaj let prisotne tudi pnevmatike azijskih proizvajalcev, ki so slabe kakovosti in o katerih ne gre izgubljati besed. Pametno in varno se je odločiti za pnevmatike znanih proizvajalcev, pri katerih moramo upoštevati razlike v kakovosti in seveda posledično tudi v ceni. Pri večjih dimenzijah pnevmatik prihaja do razlike v ceni, ki lahko znaša tudi več kot sto evrov na pnevmatiko. Pri odločitvi, katero znamko in kateri model kupiti, si je priporočljivo pomagati z branjem aktualnega testa zimskih pnevmatik, rezultate pa primerjati tudi s testi iz preteklih sezon. Ko opravimo analizo različnih testov zimskih pnevmatik in jih medsebojno primerjamo po ceni, dobimo že precej zožen izbor in se lažje odločimo za nakup pnevmatik.

Enostavno in ugodno preko spleta


Spletna trgovina Topolino ima ugodno in široko ponudbo pnevmatik različnih proizvajalcev, vse pnevmatike v prodaji pa so seveda nove in pravilno skladiščene. Naročilo lahko opravite iz toplega zavetja vašega doma ali pisarne, naročene pnevmatike pa vam dostavna služba pripelje na kateri koli naslov v Sloveniji. Enostavneje ne gre. Plačate lahko po povzetju ali po predračunu, kakor vam najbolj ustreza. V primeru, da šele po povzetju ugotovite, da ste pomotoma naročili napačne pnevmatike, lahko še neuporabljene in nepoškodovane vrnete ali zamenjate v roku 30 dni oziroma vračilo najavite v roku 15 dni. Kot posebnost velja omeniti, da je Topolino (www.topolino.si) ena redkih spletnih trgovin, ki vam na kupljene pnevmatike ob simboličnem doplačilu ponuja kar 3 leta garancije – nakup brez odvečnih skrbi.

Katere pnevmatike kupiti?

Z namenom, da vam olajšamo odločitev o nakupu novih zimskih pnevmatik, vam predstavljamo nekaj hitov letošnje sezone.

Continental Winter Contact TS830
Continental Winter Contact TS830 FOTO:

 

Continental Winter Contact TS830 prejema odlične ocene leto za letom. Že četrto leto zapored se je uvrstila v sam vrh testiranih pnevmatik. Letos je prepričala v vseh preizkušenih disciplinah in se izkazala kot zelo uravnotežena pnevmatika na zelo visoki ravni. Poleg dobrih voznih lastnosti na suhem, mokrem, na ledu in na snegu je prepričala tudi z nizko obrabo in porabo goriva.












Goodyear UltraGrip 8
Goodyear UltraGrip 8 FOTO:

 

Goodyear UltraGrip 8 je naslednica izjemno uspešnega modela UltraGrip 7+. Po zaslugi tehnologije 3D-BIS ima tekalna površina pnevmatike gosto mrežo lamel, ki povečujejo oprijem na zasneženi in poledeneli cesti, hkrati pa omogočajo krajše zavorne poti in boljšo vodljivost. Zelo uravnotežena pnevmatika se je med letošnjo konkurenco odlično odrezala na mokri cesti, še posebej pri zmanjšanju nevarnosti splavanja. Pnevmatiko odlikuje tudi nižji kotalni upor, kar posledično pomeni manjšo porabo goriva in manjši izpust emisij v okolje.










Michelin Alpin A4
Michelin Alpin A4 FOTO:

 

Michelin Alpin A4 upravičeno nadaljuje sloves kakovostne pnevmatike v zahtevnih zimskih pogojih. Tudi letos se je izkazala kot kakovostna in zelo uravnotežena pnevmatika, ki je dobila odlične ocene za vozne lastnosti. Znova se je izkazala z najmanjšo obrabo in še enkrat potrdila, da se ponaša z dolgo življenjsko dobo.













Dunlop SP Winter Sport 4D
Dunlop SP Winter Sport 4D FOTO:

 

Dunlop SP Winter Sport 4D je nov model, ki je nasledil SP Winter Sport 3D in se že prvo leto izkazal kot zelo priporočljiv. Nova pnevmatika SP Winter Sport 4D ima v primerjavi s predhodnikom za 11 odstotkov manjši kotalni upor, kar pomeni nižjo porabo goriva in nižje izpuste emisij v okolje, prepričuje pa tudi z odličnimi voznimi lastnosti na mokri cesti.












Semperit Speed Grip 2
Semperit Speed Grip 2 FOTO:

 

Semperit Speed Grip 2 je presenečenje letošnje sezone. Nov model proizvajalca Semperit odlikujejo predvsem izboljšane vozne lastnosti na snegu in ledu, višja raven zaščite proti splavanju in boljše lastnosti ob zaviranju. Pnevmatika je prepričala z odličnimi voznimi lastnosti in najmanjšo porabo goriva med konkurenco.













Fulda Kristall Montero 3
Fulda Kristall Montero 3 FOTO:

 

Fulda Kristall Montero 3 se je tudi letos izkazala in si prislužila najboljšo oceno za vozne lastnosti na snegu, posebej pri zaviranju, za kar je med drugim zaslužen tudi "Snow Catcher" profil. Pnevmatika se lahko pohvali tudi z nizko obrabo in nizko porabo goriva. Pnevmatika spada v srednji cenovni razred, a se lahko uspešno kosa tudi z nekaterimi pnevmatikami višjega cenovnega razreda.










Odločitev, katere pnevmatike boste izbrali, je v vaših rokah. Obiščite www.topolino.si in poiščite svoje pnevmatike!



 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3