Črna kronika
Oglas

Topolinov izbor letnih pnevmatik 2012

Ljubljana, 12. 03. 2012 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

15. marca bomo svoje jeklene konjičke zopet lahko preobuli v letne pnevmatike, seveda le če nam bo vreme naklonjeno in bo zima končno popustila. ZVCP po 15. marcu namreč dopušča vožnjo z letnimi pnevmatikami pod pogojem, da na cestišču ni zimskih razmer.

Zakaj zamenjati pnevmatike?

Prenekateri voznik spomladi odlaša z zamenjavo zimskih pnevmatik za letne ali pa pnevmatik vse do naslednje pomladi sploh ne zamenja, izključno z namenom zmanjševanja stroškov. Ironično, a vendar, s takim načinom razmišljanja dolgoročno ne prihranimo, temveč si še dodatno povečujemo stroške povezane z našim vozilom. Zakaj?

Zimska pnevmatika v toplih letnih razmerah postane žrtev lastne zasnove. Gumena zmes z dodatki silike, ki nam tako dobro služi v zasneženih in poledenelih razmerah, je mehkejša, zato ne prenaša dobro vročine in razbeljenega asfalta, tako da se nam prav lahko zgodi, da svoje zimske pnevmatike v enem samem poletju popolnoma obrabimo. Poleg tega uporaba zimskih pnevmatik v toplejših mesecih pripomore k večji porabi goriva, saj robustnejši profil zimskih pnevmatik povzroča večji kotalni upor in posledično pogostejše obiskovanje bencinskih servisov. Ne nazadnje je treba omeniti tudi varnost – testi zaviranja vozila audi A3, pri hitrosti 100 km/h, so namreč dokazali, da zavorna pot z zimskimi gumami znaša 46 metrov, z letnimi pa je le ta kar za 8 metrov krajša!

Topolino
Topolino FOTO:
Enostavno in ugodno prek spleta

V spletni trgovini Topolino vam nudimo širok izbor pnevmatik različnih proizvajalcev, ki vam jih dostavna služba pripelje v roku enega do štirih delovnih dni na kateri koli naslov v Sloveniji. Vse pnevmatike, ki so v prodaji, so seveda nove in pravilno skladiščene. Plačilo lahko poravnate po predračunu ali po povzetju, kot vam pač najbolj ustreza. Če šele po povzetju ugotovite, da ste pomotoma naročili napačne ali vam pnevmatike iz kakršnega koli razloga ne ustrezajo, lahko še neuporabljene in nepoškodovane vrnete ali zamenjate v 30 dneh, s tem da morate vračilo najaviti v 15 dneh.

Katere pnevmatike kupiti?


Z namenom, da vam olajšamo odločitev o nakupu novih letnih pnevmatik, vam predstavljamo nekaj hitov letošnje sezone.

Topolino
Topolino FOTO:
PIRELLI Cinturato P1

Lanskoletna Pirellijeva novost, Cinturato P1, se je na letošnjih testiranjih nemške organizacije ADAC, odlično odrezala tako na suhem kot tudi na mokrem cestišču in navkljub malenkost višji obrabi in porabi goriva prejela skupno oceno ''Zelo priporočljivo''. Pnevmatika predstavlja odlično izbiro za avtomobile srednjega in nižjega cenovnega razreda.








Topolino
Topolino FOTO:
BRIDGESTONE Turanza T001

Novinka v letošnji ponudbi nadaljuje dobro pot Bridgestonovih modelov letnih pnevmatik. Turanza T001 se je odlično izkazala na mokri podlagi, medtem ko je za svoje lastnosti na suhi podlagi prejela najvišjo oceno izmed vseh testiranih v dimenziji 205/55 R16. Vrhunska zmes in asimetrični dezen nudita vozniku harmonijo med varnostjo, udobjem, trajnostjo in okoljsko učinkovitostjo.








Topolino
Topolino FOTO:
GOODYEAR OptiGrip

Goodyearova pnevmatika OptiGrip se je na letošnjih testiranjih zavihtela na sam vrh najboljših pnevmatik v dimenziji 205/55 R16. Gre za uravnoteženo pnevmatiko, ki se ponaša predvsem z nizko stopnjo obrabe, zahvaljujoč tehnologiji smartWear pa nudi odlične vozne lastnosti tudi, ko je obrabljena, saj z obrabo prihajajo na dan novi kanali in nova zmes.









Topolino
Topolino FOTO:
BARUM Brillantis 2

Proizvajalec Barum že zadnjih 20 let deluje pod okriljem koncerna Continental in se s svojimi pnevmatikami uvršča v srednji cenovni razred. Model Brillantis 2 se ponaša z odličnim razmerjem med kakovostjo in ceno, kar potrjujejo tudi testi priznanih tujih ocenjevalcev. Na letošnjih ADAC testiranjih je v dimenziji 165/70 R14 prejel skupno oceno ''Zelo priporočljivo''.








Topolino
Topolino FOTO:

UNIROYAL RainExpert

Pnevmatika RainExpert spada v srednji cenovni razred in prihaja izpod okrilja koncerna Continental. Tako kot že več let zapored je bila tudi letos prisotna na testiranjih in si prislužila oceno ''Priporočljivo''. Navkljub malenkost slabši skupni oceni velja pnevmatika za eno najboljših, kar zadeva vozne lastnosti na mokrem cestišču in se ponaša z odličnim razmerjem med ceno in kakovostjo, kar je pri marsikaterem vozniku poglavitno vodilo za nakup.

 

 

 



Poskrbite, da bo vaše vozilo tudi v toplejšem delu leta primerno obuto! Obiščite www.Topolino.si in se prepričajte o naši ponudbi.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3