Črna kronika

Morilec: Popil sem liter vinjaka, nato sem srečal Tijano

Bajmok, 08. 08. 2014 08.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.D./S.S.
Komentarji
0

15-letno Tijano so pokopali. Dragan Đurić, ki je policistom priznal, da je dekle ubil, naj bi bil med svojo izpovedjo povsem miren. Povedal je, da je pil, Tijano pa nato srečal po naključju. Dekle je klicalo na pomoč, a Đurić ji je zamašil usta in jo udaril, da je utihnila.

Tijana Jurić
Tijana Jurić FOTO: Facebook

V Srbiji odmeva umor 15-letne Tijane Jurić. Včeraj se je namreč izkazalo, da je dekle, ki je izginilo 26. julija, kruto umoril 34-letni mesar iz Surčina Dragan Đurić. Ta je svoj zločin priznal in policiste odpeljal do dekletovega trupla. V Bajmoku, kraju, kjer je bila Tijana na obisku pri starih starših, je Đurić prišel, ker je obiskal prijatelje. Tijano je najprej zbil z vozilom, nato pristopil do nje, jo zagrabil za vrat, večkrat udaril in odvlekel v vozilo. Nato jo je zadavil, slekel in odvrgel na deponiji.

Blic razkriva podrobnosti Đurićevega priznanja. Poroča namreč, da je Đurić policistom dejal, da je na usodno noč popil liter vinjaka, pil pa je tudi žganje. Z avtom se je odpravil na vaški sejem, ko je zagledal Tijano. "Zbil sem jo z avtom in ona je začela klicati na pomoč. Klicala je policijo," je pripovedoval. Zamašil ji je usta in jo udaril, da bi utihnila. Blic poroča, da je Đurić podrobnosti večera pripovedoval mirno, hladno in brez obžalovanja.

Ugrabitev se je očitno odvila zelo hitro. Tijana je bila pred tem s prijatelji na prireditvi v športnem centru in malo po polnoči se je v družbi dveh prijateljev vračala domov. Ker je pozabila vrniti izposojeno jopico, se je sama napotila proti športnemu centru, kjer je bil njen prijatelj. Ta prijatelj ji je šel naproti, a našel je le njen športni copat. Tijanin oče Igor Jurić je dejal, da je od trenutka, ko so Tijano prijatelji zadnjič videli, do trenutka, ko so našli njen športni copat, minilo le sedem minut.

Kot še navaja Blic, je Đurić Tijano zadavil z jopico, zaradi katere se je pravzaprav sama vračala na sejem. Po umoru se je 34-letnik vrnil k pitju do jutra, nato pa je kupil veliko torbo in se vrnil na mesto, kjer je bilo dekletovo truplo. To je skušal spraviti v kupljeno torbo, a mu ni uspelo, tako jo je zagrebel z zemljo, ki jo je materi kupil za presajanje rož.

V občini Subotica je danes zaradi Tijanine smrti dan žalovanja. Deklico so tudi že pokopali, zbralo se je izjemno veliko ljudi. Zvečer pa so njeni prijatelji v središču Bajmoka v njen spomin prižigali sveče.

Medtem se vrstijo pozivi, da bi morala Đurića doleteti najhujša kazen. Številni prek družbenih omrežij pozivajo, naj Srbija za ta primer spet uvede smrtno kazen. Po srbskem zakonu je sicer za takšen zločin zagrožena zaporna kazen, dolga od 30 do 40 let.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni