Črna kronika

Tako mlada, pa že na krivih poteh: 13-letnik in 17-letnik po Ljubljani ustrahovala, ropala in kradla

Ljubljana, 03. 09. 2015 14.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policisti so minuli teden prijeli 17-letnika in 13-letnika iz Ljubljane, ki sta na ulicah prestolnice v poletnih mesecih izvršila najmanj šest kaznivih dejanj. Oropala, okradla in ustrahovala sta več oseb, nakaterih sta se lotila tudi s pestmi.

17-letni mladenič je v družbi svojega komaj 13-letnega pomagača 11. julija na Trgu francoske revolucije v Ljubljani od oškodovanca, ki sta ga sicer poznala, zahteval denar in telefon. Enako sta zahtevala od njegovega prijatelja. Fantoma sta zagrozila tudi z udarci. Enemu je uspelo zbežati, nakar je mimoidočega prosil, da pokliče policijo. Storilca sta s 15 evri v žepu zbežala s kraja.

Policija
Policija FOTO: Blaž Garbajs

23. julija zvečer je 13-letnik na Šuštarjevem nabrežju s skuterjem ustavil dvojico na kolesih s pomožnim motorjem. Zahteval je, da mu posodita mobilnik, čemur sta se izogibala z izgovori, da imata prazne račune. 13-letnik je zahteval, da preverita stanje, nakar je enemu kar sam iz rok iztrgal telefon. Ugotovil je, da ima sklenjeno naročniško razmerje, nato je opravil nekaj klicev. Potem je mladeniču vzel kolo in se z njim odpeljal. Vrnil se je v družbi 17-letnika, med tem pa je oškodovanec že obvestil svoje starše. Ker je zahteval, da mu vrneta kolo, sta se ga lotila s pestmi. Vseeno mu je nekako uspelo pograbiti kolo in zbežati. Njegov prijatelj se je takoj odpeljaj za njim.

10. avgusta sta na Zaloški cesti ukradla skuter. Policisti so ugotovili, da sta poškodovala kontaktno ključavnico krmila in ga spravila v pogon. Z dejanjem sta lastnika oškodovala za 1700 evrov. Z Metelkove ulice sta 19. avgusta odpeljala še en skuter, v katerem je lastnik pozabil ključe. Lastnika sta oškodovala za okoli 800 evrov.

12. avgusta sta mlada prestopnika neki kolesarki ukradla torbico. Pripeljala sta se ji izza hrbta in segla v košaro na kolesu. Žensko sta oškodovala za okoli 600 evrov. Na povsem enak način sta 20. avgusta okradla žensko na Opekarski cesti. Oškodovala sta jo za okoli 300 evrov.

Policisti so sporočili, da je bil 17-letnik že obravnavan s strani policije, prav tako 13-letnik. Prvi je bil priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Zoper 13-letnika pa so policisti podali Poročilo na pristojno tožilstvo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3