Tujina

Tajka, ki trdi, da sta biološka starša zapustila bolnega otroka, ima svojo agencijo za nadomestne matere

Bangkok, 07. 08. 2014 08.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
N.Š.K./U.Z.
Komentarji
10

Tajka, ki se je javila za nadomestno mater avstralskemu paru in mu rodila dvojčka, se tudi sama ukvarja z agencijo, ki novači ženske in jih nagovarja, da bi postale nadomestne matere. Tako trdi lastnica agencije, ki je uredila dogovor med avstralskim parom ter 21-letno Tajko.

Če se te trditve izkažejo za resnične, bi to lahko vrglo senco dvoma na trditve mlade Tajke. Ta namreč trdi, da avstralski par ni želel vzeti enega od dvojčkov – fantka Gammyja, ker ima srčno okvaro in Downov sindrom. Fantka naj bi par pustil na Tajskem, njo pa z bremeni zahtevnega in dragega zdravljenja, ki si ga ne more privoščiti. Njena zgodba je prišla v medije, dobrodelne organizacije pa so Tajki priskočile na pomoč in zbrale denar za zdravljenje malega Gammyja.

Agentka trdi, da je zgodba o krutih straših, ki sta zapustila bolnega otroka, izmišljena. 21-letna Pattharramon pa vztraja, da par ni želel malega Gammyja, ker je le-ta bolan.
Agentka trdi, da je zgodba o krutih straših, ki sta zapustila bolnega otroka, izmišljena. 21-letna Pattharramon pa vztraja, da par ni želel malega Gammyja, ker je le-ta bolan. FOTO: Reuters

Agentka, ki je uredila posel, zdaj trdi, da gre 21-letni Tajki samo za denar in da je njena zgodba o zapuščenem dečku in krutih starših izmišljena. Agentka Joy, ki vodi agencijo IVFParenting.com prek katere je 21-letnica stopila v stik z avstralskim parom, je za medije dejala, da Pattharramon paru ni dovolila, da odpeljeta sina v Avstralijo. Od njiju naj bi zahtevala še več denarja in jima grozila z medijskim linčem. Še več. Dva meseca po porodu, naj bi začela ustanavljati svojo lastno agencijo za nadomestne matere in začela nagovarjati dekleta, da bi se javile. "Če imaš tako tragično izkušnjo za seboj in na lastni koži ugotoviš, koliko gorja lahko to prinese, potem ne greš nekaj mesecev po dogodku novačiti druga dekleta naj za dobrih 5000 evrov postanejo nadomestne matere," se sprašuje tajska agentka.

Tajski mediji so sprožili akcijo zbiranja denarja Hope for Gammy (Upanje za Gammyja) in zbrali več kot 100.000 evrov.
Tajski mediji so sprožili akcijo zbiranja denarja Hope for Gammy (Upanje za Gammyja) in zbrali več kot 100.000 evrov. FOTO: Reuters

Na Facebooku naj bi Pattharramon v zadnjih nekaj mesecih objavila več pozivov mladim dekletom, da za 1000 evrov darujejo svoja jajčeca njenim strankam ali pa se javijo za nadomestne matere. Obljubila jim je dobrih 5000 evrov plačila. Iskala naj bi ženske v starosti od 20 do 30 let, ki so zdrave in so že rodile. "Ne gre za kriminalno dejanje. To niso laži, pač pa poslovna ponudba in predvsem priložnost," naj bi Pattharramon zapisala pod svojo objavo.

Pattharramon objave ni zanikala. Za Telegraph je dejala, da se je res nameravala ukvarjati s tem, a da zadnjih nekaj mesecev tega ni več počela. Več ni želela komentirati, v molk pa so se zavili tudi v bolnišnici, kjer se mali Gammy zdravi.

Stopili v stik z avstralskim parom

Potem ko so iz Avstralije poročali, da je avstralski par izginil, saj socialna služba, ki je želela preveriti, kako par skrbi za deklico, na njihovem domu ni našla nikogar, pa so danes sporočili, da so z njim vendarle stopili v telefonski stik. Zdaj morajo preveriti še, ali je par sploh primeren za starša, saj so bili obveščeni, da je bil moški konec 90. let v zaporu, ker je bil spoznan za krivega spolne zlorabe treh mladoletnic.

Moški ima sicer tri odrasle otroke, eden od njih mu je  glede teh obtožb stopil v bran. Kot pravi, je vse, odkar je prišel iz zapora, popolnoma drug človek. "Nam je bil čudovit oče, z nami je vedno lepo ravnal in ima veliko srce. Storil je nekaj napak, to smo sprejeli. Zanje je odslužil kazen. Da zdaj znova govorimo o tem, je precej srce parajoče," je dejal.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vicki
07. 08. 2014 19.15
+3
Raziskovalno novinarstvo je očitno iz mode... Čimprej objaviti čimbolj bombastično novico in jo nato v 10ih člankih popraviti, da pride ven nekaj približno podobnega resnici. Kaj se pa potem zgodi z dobrim imenom vseh vpletenih, ki so ali niso krivi, pa te 'novinarje' ne zanima.
496344
07. 08. 2014 12.41
+4
Obe strani sta pokvarjeni do konca...
schrodingerScat
07. 08. 2014 10.16
+16
v naslednji epizodi te zgodbe bomo izvedeli. da vse poti vodijo v Slovenijo, v zloglasni nočni klub iz okolice Grosuplja, zloglasni avstralski par pa ima povezave s slovensko visoko politiko in je v Avstraliji lastnik bolnišnice?
tapunkljast
08. 08. 2014 07.53
+1
bb5a
07. 08. 2014 10.05
+5
Dejte že mir s temi lažmi...
Praškovarit
07. 08. 2014 10.00
+22
vsak dan drgač.. nobena stran mi ni všeč. Tajka, ker očitno laže in ji je sam za dnar, unadva pa tud ne, ker je dec pedofil
mkug5g
07. 08. 2014 09.41
-3
vsako delo ki prinaša denar in omogoča preživetje je častno in hvale vredno
User416781
07. 08. 2014 09.40
+15
A nimate o čem drugem pisat, kot o tem - vsak drugi dan udarna novica o nadomestni materi iz Tajske...?! Koga sploh briga. Poleg tega pa ta zgodba postaja že podobna nekakšni žajfnici...
andrej ro
07. 08. 2014 09.27
+19
Pokvarjenci, upam, da jih bodo organi ustrezno kaznovali. Sram jih naj bo, da prodajajo otroke....
me987
07. 08. 2014 09.21
+17
zdej je pa že dost tele limonade no..