Črna kronika

Švicarskega strelca bodo zaslišali glede umora britanske družine

Bern, 04. 01. 2013 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Francoski preiskovalci že mesece tavajo v temi glede okrutnega umora britanske družine ob jezeru Annecy. Bi lahko bil strelec, ki se je v švicarski vasi Daillon odpravil na strelski pohod in umoril tri ljudi, dve osebi pa ranil, povezan z incidentom v francoskih Alpah?

Švica
Švica FOTO: Reuters

Nekdanji vojak in psihiatrični bolnik, ki se je v sredo zvečer odpravil na strelski pohod po domači švicarski vasi Daillon, ki leži približno 100 kilometrov vzhodno od Ženeve, bi morda lahko bil povezan oziroma bi lahko imel informacije o umoru britanske družine v francoskih Alpah, poroča britanska spletna stran The Sun. Omenjena stran namreč poroča, da je policija potrdila, da bo 33-letnega Švicarja zaslišala zaradi možnosti povezave z okrutnim umorom, ki se je zgodil lanskega septembra, in sicer v od Daillona le 160 kilometrov oddaljenem francoskem letovišču Chevaline.

Francoski policisti namreč še vedno preiskujejo smrt inženirja Saada Hillija, njegove soproge Iqbal, njene matere Suhaile in francoskega kolesarja Sylvaina Mollierja. Omenjeni naj bi bili umorjeni s starinskim orožjem švicarskega izvora. Podobni napadi so se dogajali tudi v preteklosti, tako da policija skuša ugotoviti, ali so na kakršen koli način povezani s streljanjem v Daillonu.

Strelec iz Daillona je sicer še vedno v bolnišnični oskrbi. Policisti so ga namreč ustrelili v prsni koš, saj se ni želel predati in je začel streljati tudi na njih.

Francija
Francija FOTO: Reuters
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.