Črna kronika

Jelka Strojan: ... in sem ga na gobec!

Ljubljana, 07. 04. 2009 16.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na ljubljanskem sodišču je prišlo do pravega pretepa. Mama Jelka je oškodovanca Zogoviča udarila s pestjo, ob tem pa je bilo slišati vzklike: "Bravo, mama!" Nato se je nesrečnika lotila cela družina.

Jelka Strojan
Jelka Strojan FOTO: POP TV
Predraga Zogoviča naj bi Igor in Zdenko Strojan pretepla in izsiljevala za denar.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je danes odvijala prava drama. Na sodišču je potekal postopek zoper obdolžene Zdenka Strojana, Igorja Strojana, Janeza Jagodica in Vijoleto Strojan zaradi kaznivih dejanj izsiljevanja in hude telesne poškodbe.

"Med prekinitvijo glavne obravnave je na hodniku sodne stavbe prišlo do incidenta po tem, ko je sodno dvorano zapustila Jelka Strojan, sicer navzoča na glavni obravnavi kot javnost hkrati pa tudi mati obdolženih Zdenka, Igorja in Vijolete Strojan. Jelka Strojan je oškodovanca (Predrag Zogovič, op.a.) fizično napadla, pri čemer je oškodovanec padel na svojo pooblaščenko ter povzročil tudi njen padec," je v sporočilu za javnost zapisala predstavnica za odnose z javnostmi na okrožnem sodišču Tanja Glogovčan.

Priče pravijo, da je Strojanova Zogoviča udarila s pestjo, nato pa ga je napadla še vsa preostala družina Strojan. Udarci so dobesedno deževali. Zogovič jo je odnesel le s podpludbo. Njegova hči, ki ga je skušala rešiti, pa je s sodišča dobesedno odšepala. "Poglejte, kakšen sem. To so hijene, to niso ljudje," je povedal Zogovič za POP TV.

Zogoviča so domov pospremili policisti.
Zogoviča so domov pospremili policisti. FOTO: POP TV

Jelki Strojan naj bi prekipelo, ker je Zogovič na sodišču še prejšnjič zatrjeval, da s Strojani ni imel nobenih težav, danes pa je rekel, da naj bi ga Zdenko in Igor Strojan izsiljevala, mu zlomila čeljust in da sta želela, da jima izroči pištolo. "Zogovič je lagal. Živci so me prijeli in sem ga na gobec," je za POP TV povedala Strojanova. Družina je mamo glasno vzpodbujala: "Bravo, mama!"

Prosili za dodatno varovanje

O dogodku je bila takoj obveščena tudi policija, ki zadevo še preiskuje. Predstavnica za odnose z javnostmi na okrožnem sodišču Tanja Glogovčan

Glogovčanova je v sporočilu za javnost zapisala, da je predsednica senata že 2. aprila vodstvo sodišča zaprosila za dodatno varovanje, saj je ocenila, da "bi lahko prišlo do izbruha oziroma povzročitve nasilja". Vodstvo je zato že naslednji dan odobrilo dva varnostnika, ki sta bila zadolžena za red v sodni dvorani in pred njo. "Incident se je zgodil kljub navzočnosti dveh varnostnikov ter dveh paznikov, ki sta spremljala Zdenka Strojana, ki se sicer v tem kazenskem postopku nahaja v priporu," je sporočila Glogovčanova.

Predsednica senata je, ko je videla, da je prišlo do incidenta, poklicala še dodatne varnostnike, ki so "takoj in učinkovito ukrepali". O dogodku je bila obveščena tudi policija, "ki je oškodovanca zavarovala in mu zagotovila varen odhod s sodišča".

Policija: Dve osebi lažje poškodovani

Poklicali smo tudi ljubljanske policiste in jih povprašali, kaj se bo zgodilo z Jelko Strojan in tistimi člani družine, ki so na sodišču fizično obračunavali z Zogovičevem. Tiskovni predstavnik Vinko Stojnšek je za 24ur.com povedal, da sta v incidentu poškodovani dve osebi (gre za Zogoviča in njegovo hčer, op. a.). "In ti dve osebi morata prijaviti dejanje in podati predlog za pregon. Če to ne storita, policija ne more preiskati kaznivega dejanja," je dejal Stojnšek. Dodal pa je, da zadevo še preiskujejo, saj še ni znano, kakšen sodni red velja pred sodno dvorano, kjer je prišlo do incidenta.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni