Črna kronika

Strmoglavilo manjše zasebno letalo, na katerem naj bi bilo pet ljudi

Pariz, 13. 07. 2012 17.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na jugu Francije se je na letališču zgodila nesreča manjšega letala. Umrlo naj bi pet ljudi, vsi pa naj bi bili ameriški državljani. Gasilci gasijo požar, ki je zajel letalo. Vzrok nesreče še ni znan.

Na kraju nesreče
Na kraju nesreče FOTO: Reuters

Na jugu Francije se je zgodila letalska nesreča, v kateri naj bi po prvih podatkih umrlo pet ljudi. Na pristajalno stezo naj bi strmoglavilo manjše zasebno letalo, na katerem naj bi bili ameriški državljani, poročajo tuji mediji. Ali se je nesreča zgodila pri vzletu ali pristanku, še ni znano.

Nesreča manjšega letala v Franciji - 2
Nesreča manjšega letala v Franciji - 2 FOTO: Reuters

Gasilci se še vedno borijo z ognjenimi zublji, ki so izbruhnili po nesreči letala Mystere-Falcon 20. Nesreča se je zgodila na letališču Castellet, ki se nahaja med mestoma Marseille in Toulon.

Današnji dogodek spominja na tragedijo, ki se je zgodila leta 1995, ko je prav tako letalo tipa Mystere Falcon 20 strmoglavilo med vzletom, in sicer na letališču Le Bourget, ki je južno od francoske prestolnice. Takrat je v nesreči umrlo deset ljudi.

Nesreča manjšega letala v Franciji - 3
Nesreča manjšega letala v Franciji - 3 FOTO: Reuters
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MatijaKiller
14. 07. 2012 01.09
+1
Naj počivajo v miru! Samo nekaj: če se pa ne ve ali je bilo ob vzletu ali pristanku je pa kriza. P.S.: tole ni "manjše zasebno letalo", je kar "večje zasebno letalo". Eno večjih zasebnih...