Črna kronika

FOTO in VIDEO: Strelec v Ajdovščini naj bi imel pištolo še iz časov, ko je imel zlatarno. Priče dogodka tudi otroci

Ajdovščina, 18. 09. 2016 11.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
K.H./N.Š./STA/24UR
Komentarji
0

V streljanju na bencinskem servisu v Ajdovščini sta umrli dve osebi. Šlo je za umor in samomor, v središču spora med znancema pa naj bi bili dolgovi.

Več videovsebin
  • Streljanje v Ajdovščini
    00:19
    Streljanje v Ajdovščini
  • Iz 24UR: Dolgovi krivi za streljanje?
    03:35
    Iz 24UR: Dolgovi krivi za streljanje?

Na bencinskem servisu v Ajdovščini je dopoldne prišlo do streljanja, v katerem sta umrla dva človeka.

Na parkirnem prostoru servisa sta se sprla domačina, stara 59 in 64 let. Mlajši moški je s pištolo večkrat ustrelil starejšega, nato pa sodil še sebi.

Policisti so obvestilo o streljanju prejeli ob 10.15, okoliščine tragičnega dogodka pa še vedno preiskujejo.

Neuradno sta bila moška že dolgo v sporu zaradi dolga, upnik naj bi ustrelil dolžnika.

Vodja sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Nova Gorica Marino Pangos je potrdil, da sta se umorjeni in strelec poznala, spor, ki je pripeljal do današnjega streljanja, pa naj bi bil verjetno osebne narave. Pangos je še povedal, da je strelec imel veljavne dokumente za pištolo, s katero je streljal.

Kot so poročali v oddaji 24UR, naj bi bila mrtva moška stara znanca, ki naj bi se pred streljanjem vse jutro prepirala po Ajdovščini in popivala.

Krvavi epilog je spor dobil na črpalki, ki je bila zjutraj po maši polna ljudi na jutranji kavi. Ustreljeni je bil nekdaj manjši podjetnik, za katerega so domačini vedeli, da je zapadel v dolgove in da nima denarja.

S strelcem sicer nista imela skupnih poslov. Je pa strelec z nekdanjo ženo nekoč imel zlatarno, ki jo zdaj vodi sama. Ni  povsem znano, ali je morda takrat svoji žrtvi posodil denar, ki naj bi bil v središču spora, kot tudi ne, koliko mu je posodil. Iz časov, ko je še imel zlatarno, naj bi imel strelec tudi pištolo.

Pretresljivo je tudi dejstvo, da so bili med številnimi pričami, ki so po prvem od treh strelov v žrtev pritekle iz lokala, tudi številni otroci in nosečnici, in da so mnogi v živo videli dejanje, ki jih bo še dolgo preganjalo.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3