Črna kronika

Storilci vlomili v kobariško lekarno in odnesli nekaj tisoč evrov gotovine. Policija prosi za pomoč

Kobarid, 07. 07. 2017 14.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bovški policisti obravnavajo vlom v lekarno na območju Kobarida. Neznani storilci so odnesli blagajno, ki so jo nasilno odprli in iz nje odvzeli nekaj tisoč evrov gotovine. Blagajno so policisti kasneje našli v bližnji okolici, prav tako tudi ukradeno osebno vozilo. Policisti nadaljujejo preiskavo in prosijo vse morebitne očividce s koristnimi informacijami o vlomu, da se jim javijo.

Bovški policisti preiskujejo vlom v lekarno na območju Kobarida in za pomoč prosijo tudi morebitne očividce. Doslej še neznani storilci so v noči na četrtek namreč vlomili vhodna vrata, pregledali notranjost in odnesli nekaj gotovine ter večjo blagajno, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Vlomilci so se s kraja kaznivega dejanja odpeljali z osebnim vozilom, ki je bilo pred izvršitvijo vloma ukradeno pred eno od stanovanjskih hiš na Kobariškem.

Blagajno so kasneje našli v bližnji okolici, nepridipravi so jo nasilno odprli in iz nje odvzeli nekaj tisoč evrov gotovine ter z njo odšli neznano kam. Prav tako so na kraju najdbe blagajne našli tudi ukradeno osebno vozilo, je povedal Dean Božnik s PU Nova Gorica.

Policisti prosijo za pomoč pri iskanju storilcev.
Policisti prosijo za pomoč pri iskanju storilcev. FOTO: Blaž Garbajs

Policisti prosijo za pomoč pri iskanju neznanih storilcev

Policisti nadaljujejo preiskavo vseh okoliščin tatvine. Obenem pa prosijo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi glede vloma v lekarno na Kobariškem imeli kakršne koli koristne informacije, da jih sporočijo na številko 05 389 68 50 oz. na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Policija je o kaznivem dejanju obvestila preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici in pristojno državno tožilstvo, kamor bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo.

Sicer pa policisti v zvezi s preprečevanjem tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj ponovno opozarjajo na upoštevanje osnovnih zaščitnih ukrepov. V primeru izvršenih tatvin in vlomov v različne objekte in motorna vozila občanom svetujejo, da nemudoma pokličejo policijo in do njihovega prihoda ničesar ne prijemajo ali premikajo zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.

Policistom lahko pomagaje tudi tako, da si poskušaje zapomniti čim več podatkov o storilcu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Transformerji
10. 07. 2017 13.04
Zanimivo - človek bi pričakoval, da bodo iz lekarne odnesli razna zdravila, ne pa samo denar. To pomeni, da je naše zdravstvo resnično na psu - pomemben je samo denar!
flexi22
07. 07. 2017 18.08
+4
sedaj bi rabili glas ljudstva ??? ja zelo modri ste !! se spovnim ko so se v bližini hiše zbirali čudni tipi ,pa sem kako kaj ? pa so mi rekli da če niso nič naredili narobe da nemorejo ukrepat in če so na privat zemljišču naj jih grem tožit ?? se pravi da namig ni nič se mora nekaj zgodit potem pa panika
morjeblata
10. 07. 2017 11.47
Sam živim v hribih in občasno se pripeljejo "čudni tipi" , običajno Bolgari in Romuni in "podobni" . Preverjeno pomaga , da stopim iz hiše s puško v roki in psom ob strani (zgleda nevaren ) . Še vedno so se pobrali kakor hitro se je dalo . Klicati policaje v takih primerih ne pomaga , kar je na lastni koži izkusila starejša soseda .
krnekilojz
07. 07. 2017 17.39
+8
policaji pravijo pomagajte! hahahaha a zdaj naj pa mi delamo njihovo delo? Delat se spravte, če znate štrajkat se naučite pa še delati
periot22
07. 07. 2017 19.51
+2
Policaji nabolj obvladajo skriti za grmovjem in kasirajo!!!!!!!!!!!
Frankly
07. 07. 2017 16.15
+10
... odvzeli nekaj tisoč evrov gotovine... MatrVola, se pravi, da so lekarne mnogo bolj "donosne" za vlamljat, kot zlatarne. Nism vedu!
Eitipatapa
07. 07. 2017 16.14
+5
To je itak nepošteno prislužen denar z nekimi lekarniškimi svetovanji, pfej.
pegaso
07. 07. 2017 16.03
+7
Policisti, kako se počutite ko ste na svoja ušesa ujeli prisluhe Jankoviću, sedaj pa taka bruka! Povejte javno, kaj ste slišali kot uradne osebe! Teh par tisoč evrov ni nič v primerjavi z drugimi prevarami! Pa ne podpiram tega fičfiriča, da bo jasno!
DAEMONIUM
07. 07. 2017 15.59
+10
Kakšen neki makedonski državljan naj bi poizkušal posiljevati po Kopru? Makedonci so pošteni in ponosni, to pa je izm3cek brez morale in vsi vemo kdo so ti in teh v Celju, Velenju, Kopru...skratka povsod kar mrgoli!!!!