Črna kronika

Štirje poštni ropi in le dve obsodbi

Koper, 05. 09. 2012 13.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Roparjema, ki sta maja oropala pošto v Semedeli, je sodišče prisodilo po 15 mesecev zapora. Roparja sta uslužbenki pošte zagrozila s pištolo, ta pa jima je izročila 800 evrov. To je bil že četrti rop te poštne enote v manj kot letu dni.

Srbska mladeniča iz Zemuna, 22-letni Marko Pešikan in 23-letni Danilo Aničić, sta v torek na predobravnavnem naroku na koprskem okrožnem sodišču priznala, da sta 22. maja oropala pošto v Semedeli. Sodnik je obtoženima izrekel po 15 mesecev zapora, sodba pa je že pravnomočna, ker so se vsi odpovedali pritožbi.

To je bil že tretji rop pošte v Semedeli, ki so ga izvedli Zemunci.
To je bil že tretji rop pošte v Semedeli, ki so ga izvedli Zemunci. FOTO: POP TV

Mladeniča sta s pištolo zagrozila uslužbenki pošte, ki jima je izročila 800 evrov. Lov za roparjema je stekel tudi na Hrvaškem in v Italiji, a so ju že dobro uro po ropu prijeli na železniški postaji v Ljubljani. To je bil že tretji rop pošte v Semedeli, ki so ga izvedli Zemunci.

Koprski policisti so bili o ropu pošte v Semedeli sicer obveščeni 22. maja okrog 8.30. Moška, ki med ropom nista bila maskirana, sta uslužbenki grozila s pištolo in od nje izsilila manjšo količino gotovine. Policisti so v blokado Semedele in širše vključili vse razpoložljive patrulje Policijske uprave Koper, obenem pa je steklo obveščanje sosednjih policijskih uprav, ki so jim na podlagi posnetkov varnostnih kamer posredovali osebni opis. Osumljenca so uro pozneje na podlagi osebnega opisa prijeli na območju Policijske uprave Ljubljana.

Poštni uslužbenki sta roparja zagrozila s pištolo.
Poštni uslužbenki sta roparja zagrozila s pištolo. FOTO: POP TV

Pošta v Semedeli je bila že štirikrat tarča roparjev, poleg maja letos so jo oropali še julija, septembra in novembra lani. Do zdaj še niso odkrili storilcev drzne tatvine in ropa junija ter septembra lani.

Za novembrski rop so februarja letos na koprskem okrožnem sodišču na 20 mesecev zaporne kazni obsodili srbska državljana Stefana Pejovića in Maria Ilića.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zigi zagi
05. 09. 2012 16.36
+0
ja poj bomo pa očitno začel ropat :-)
zyor
05. 09. 2012 15.41
+2
hehe po pol leta bodo tile faloti že zunaj na pogojnem...
Brabus
05. 09. 2012 15.04
+8
Za oboroženi rop 15 mesecev zapora????????? To pa je mafija.