Črna kronika

FOTO in VIDEO: Umrli dve Italijanki, še devet ranjenih

Domžale, 18. 09. 2011 14.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.S./T.Še.
Komentarji
101

Na štajerski avtocesti se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrli dve ženski. V nesreči je bilo udeleženih sedem avtomobilov, ranjenih pa je še devet ljudi. Vzrok: neprilagojena hitrost.

Nesreča na štajerski avtocesti
Nesreča na štajerski avtocesti FOTO: Peter Žunič

Na štajerski avtocesti od Šentjakoba proti Domžalam se je zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo po zadnjih navedbah policije udeleženih sedem vozil. Dve osebi, gre za Italijanki stari 58 in 86 let, sta umrli na kraju nesreče, še devet je ranjenih, so sporočili s PU Ljubljana.

Po prvih ugotovitvah policistov je bil vzrok nesreče neprilagojena hitrost. 36-letnik iz Domžal za volanom avtomobila BMW X6 je zaradi prevelike hitrosti trčil v avto pred seboj, v katerem sta bili Italijanki. Ta avto je nato odbilo v opel astro, to v opel insignio, to pa še v forda ka. Slednjega je odbilo še v suzuki SX4. Prav tako je povzročitelj v vozilu BMW trčil še v citröen C4

Prometna nesreča
Prometna nesreča FOTO: P.S.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in aktivnostmi za razjasnitev vseh okoliščin prometne nesreče. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno
tožilstvo.

Nesreča na štajerski avtocesti
Nesreča na štajerski avtocesti FOTO: Peter Žunič

Popoldan pa se je na ljubljanski obvoznici zgodila še ena nesreča, v kateri je bilo ranjenih šest ljudi. Ob 14.03 se je na ljubljanski obvoznici iz smeri Barja proti Vrhniki voznik s kombiniranim vozilom zaletel v ograjo. Ljubljanski poklicni gasilci so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator vozila. Ljubljanski reševalci so v ljubljanski klinični center prepeljali šest lažje poškodovanih oseb, je zapisano na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3