Črna kronika

VIDEO: Na dnu pečine odkrili trupli matere in njenega komaj rojenega otroka

Bristol, 04. 12. 2014 11.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

30-letnica je štiri dni po porodu s hčerko v naročju odkorakala iz porodnišnice. Njen partner in dekličin oče jo je prek medijev pozval, naj se vrne domov. A zaman: policija je najprej odkrila truplo ženske, nekaj ur zatem pa še dojenčice.

Štiri dni po porodu je 30-letna Charlotte Bevan odkorakala iz porodnišnice v Bristolu, s seboj pa je odnesla svojo hčerkico Zaani Tiana Bevan Malbrouck. Charlotte je bolnišnico zapustila v torek zvečer, oblečena zgolj v pulover in obuta v bolnišnične copate, novorojenčica pa je bila zavita le v odejico. Za njima se je v mrzli noči izgubila vsaka sled.

Charlotte Bevan z otrokom zapušča porodnišnico.
Charlotte Bevan z otrokom zapušča porodnišnico. FOTO: YouTube

Oče deklice in mati 30-letnice sta v sredo prek medijev pozvala Charlotte, naj se vrne domov. Kot je dejal njen partner, Charlotte boleha za shizofrenijo in depresijo, iz bolnišnice pa je odšla brez odpustnice. "Prosim, vrni se domov. Zdaj smo družina in skupaj nam bo uspelo," je v čustvenem pozivu dejal Charlottin partner in dekličin oče, 37-letni Pascal Malbrouck.

Policija odkrila trupli ženske in otroka

Policija je sinoči v bližini Bristola odkrila žensko truplo. Našli so ga na dnu pečine v Avonu. Le nekaj ur zatem pa še truplo otroka. Gre za pogrešani. Obdukcijo še morajo opraviti, a prvi podatki kažejo, da je ženska sodila otroku in sebi.

Kritike na račun varnosti v bolnišnici

Na račun tamkajšnje porodnišnice letijo številne kritike glede varnosti. Kako je možno, da je porodnica ob pol deveti uri zvečer odšla z otročičkom iz bolnišnice, ne da bi jo kdo ustavil in vprašal, kam gre, se sprašujejo ogorčeni prebivalci mesta.

Na posnetku varnostnih kamer, ki so ga objavili v medijih, je namreč videti, kako Charlotte odhaja s hčerko iz bolnišnice, na poti do izhoda pa gre mimo več medicinskih sester.

V bolnišnici očitke o pomanjkljivem nadzoru zavračajo in pravijo, da bi morala Charlotte porodnišnico zapustiti danes, a se je odločila, da gre domov predčasno. Prav tako pravijo, da po porodu ni kazala nobenih znakov, da je depresivna in samomorilna.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3