Črna kronika

Število mrtvih narašča

Kairo, 25. 12. 2007 11.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Egiptu se je v ponedeljek zrušil stanovanjski blok. Reševalci so izpod ruševin potegnili že 11 trupel.

Reševalci so našli že 11 trupel
Reševalci so našli že 11 trupel FOTO: Reuters

V mestu Aleksandria v Egiptu se je v ponedeljek zrušila dvanajstnadstropna stanovanjska stavba, ki je pod seboj pokopala več oseb. Število žrtev se je že povzpelo na enajst.

 Reševalci še vedno iščejo ljudi, saj naj bi jih bilo pod ruševinami še vsaj petindvajset do trideset. Izpod ruševin so rešili že dva preživela, nekateri viri navajajo, da naj bi našli celo tri preživele. Nek vir je povedal, da je v zgradbi živelo najmanj 18 družin.

Delavci so na prvem nadstropju stavbe opravljali vzdrževalna dela, ko se je poslopje nenadoma začelo tresti, nato pa se je porušilo. Ker so bile poškodovane tudi sosednje stavbe, so vse prebivalce evakuirali.

Sorodniki pogrešanih čakajo na informacije.
Sorodniki pogrešanih čakajo na informacije. FOTO: Reuters

Policija je že sprožila preiskavo dogodkov, tožilci pa so izdali nalog za aretacijo lastnice stavbe, izvajalca del in arhitekta, ki je bil odgovoren za prenovo stavbe, ki je potekala tik pred zrušitvijo.

V Egiptu se stavbe velikokrat porušijo zaradi slabih gradbenih standardov in slabega vzdrževanja.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

veljo@email.si
25. 12. 2007 14.31
kaj se ni u zadnji mesecih zrusilo kar nekaj stavb v teh krajih...nebi bilo slabo pregledat se ostale zgradbe...ocitno so gradili z slabim materijalom in lahkopricakujejo se kaksno katastrofo...pac moje mnenje! lp..veljo
pravicen
25. 12. 2007 12.57
civitasstain Ne temu se reče kvaliteten nadzor nad vgrajenim materialom in renoviranjem...pa po vsej vrjetnosti ima zgradba še kakšne 4 nadstropja več kot je bilo predvideno
civitasstain@gmail.com
25. 12. 2007 11.39
Eden je tu probal zaslužit denar na račun slabega materjala, oziroma na račun varnosti stanovalcev.