Črna kronika

FOTO: Tragični delovni nesreči: na enega delavca se je podrla stena, drugega zasula zemlja

Novo mesto, 16. 11. 2017 12.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Šentlovrencu je v delovni nesreči umrl 34-letni Makedonec. Nesreča se je zgodila v kletnih prostorih novogradnje stanovanjske hiše, kjer se je pri razdiranju opaža podrla stena. Umrl pa je tudi delavec, ki ga je zasula zemlja pri kopanju vinogradniških teras pri Ljutomeru.

Ob lokalni cesti na relaciji Ljutomer – Železne dveri se je približno 500 metrov od glavne ceste proti Jeruzalemu zgodila delovna nesreča s smrtnim izidom.

Kot so sporočili s PU Murska Sobota, se je nesreča zgodila, ko je pri kopanju vinogradniških teras in polaganju drenažnih cevi zemlja zasula 49-letnega delovodjo.

Moški je stal na robu med dvema jarkoma, ki sta bila skopana, da bi tam položili drenažne cevi. Takrat pa je prišlo do vsutja večje količine razmočene zemlje, ki je skupaj z delavcem padla približno dva metra v globino in ga zasula do višine prsnega koša. Moški je na kraju nesreče umrl. Zaenkrat je tuja krivda v delovni nesreči izključena. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Nanj se je podrla stena 

V Šentlovrencu se je včeraj popoldne zgodila nesreča pri delu, v kateri je umrl 34-letnik. Kot so pojasnili na Policijski upravi Novo mesto, se je nesreča zgodila v kletnih prostorih novogradnje stanovanjske hiše, kjer se je pri razdiranju opaža podrla stena. 

Večja količina gradbenega materiala je zasula 34-letnega delavca, ki je bil v kletnih prostorih. Državljan Makedonije je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Kriminalisti in policisti okoliščine še preiskujejo, ogleda kraja nesreče so se udeležili tudi preiskovalni sodnik, okrožna državna tožilka, pristojni inšpektor za delo in gradbeni inšpektor, so dodali na PU Novo mesto. 
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3