Črna kronika

Maša pobegnila k fantu v Ribnico

Celje, 03. 10. 2012 10.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.M./V.L.
Komentarji
0

15-letna Celjanka, ki jo je družina pogrešala od sobote, pravi, da bo ostala v Ribnici. Potem ko je njen oče trdil, da so deklico ugrabili ribniški Romi, se je izkazalo, da je po svoji volji odšla od doma in pobegnila k fantu v Ribnico.

Pogrešana Maša Šarlija
Pogrešana Maša Šarlija FOTO: Policija

Besedna vojna med romskima družinama iz Celja in Ribnice dobiva epilog. Potem ko je oče 15-letne Maše Šarlija, ki so jo pogrešali od sobote, še zjutraj trdil, da so deklico ugrabili ribniški Romi, se je izkazalo, da je po svoji volji odšla od doma in pobegnila k fantu v Ribnico, so poročali v 24UR ZVEČER. Dekličin oče, ki je napovedal, da bo Mašo prišel iskat tudi z orožjem, je po pretepu s policisti povsem izgubil živce in doživel napad, zato so ga reševalci odpeljali v bolnišnico.

"Ostala bom v Ribnici in to je moja dokončna odločitev," je dejala Maša. "Naj ve cela Slovenija, da se je moj oče zlagal, da sem ugrabljena, jaz sem prišla sem prostovoljno. Zaradi ljubezni," je še dodala. Pripoveduje, da je Daliborja spoznala pred tremi leti in se vanj zaljubila. "Čeprav me je v soboto iz Ribnice v Ljubljano v krizni center odpeljala policija, sem sama s taksijem pobegnila nazaj v Ribnico," še doda.

Mašin oče, ki je hčerkino izginotje prijavil policiji, pa je prepričan, da so Mašo fantje iz ribniške romske družine nasilno odpeljali. Zgodba se je nato še dodatno zapletla. Danes se je več članov družine 15-letnice steplo s policisti. V pretepu so bili trije policisti lažje poškodovani, oče pogrešane Maše pa je povsem izgubil živce in doživel napad, zato so ga reševalci odpeljali v bolnišnico. Od tam bo moral v policijsko pridržanje, saj ga bodo policisti kazensko ovadili zaradi napada na policista.

Policija je sicer Mašo iskala že od sobote. Tiskovna predstavnica celjskih policistov Milena Trbulin je za 24ur.com sporočila, da so bili policisti že v soboto popoldne obveščeni, da domači pogrešajo dekle. Policisti so jo še istega dne izsledili, in sicer na območju Ribnice. Namestili so jo v ljubljanski krizni center. Naslednji dan pa je mladoletnica omenjeni center samovoljno zapustila, je zatrdila Trbulinova. 

V ponedeljek so bili policisti znova obveščeni, da je pogrešano dekle na območju Ribnice, in sicer v kraju, kjer so jo izsledili že v soboto.
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1