Črna kronika

24-letnica odkrila stanovanjsko prevaro. Policija: Nikar ne nakazujte denarja, preden se ne prepričate o obstoju nepremičnine

Ljubljana, 12. 03. 2018 07.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Nina Šašek Kocbek
Komentarji
85

Praktično ne mine teden, da ne bi poročali o spletni prevari. Te so za goljufe očitno dober zaslužek, saj se vedno znova pojavljajo novi in bolj pretkani načini prevar. Tokrat se je v mreže prevarantov skoraj ujela 24-letna medicinska sestra iz Koroške, ki je zaradi nove službe v Ljubljani iskala stanovanje. Skoraj! 24-letnica je namreč še pravi čas spoznala, da gre za prevaro.

24-letna medicinska sestra, ki želi ostati anonimna, se je veselila nove službe v prestolnici in je načrtovala najem stanovanja. Med pregledovanjem oglasov na spletu ji je v oči padel oglas za sveže preurejeno meščansko stanovanje sredi mesta. "Na začetku marca sem se lotila iskanja stanovanja na bolha.com in nepremičnine.net. Opazila sem izpostavljen oglas (znižano) za dvosobno stanovanje na Bolhi, ki je imel ceno znižano s 500 evrov na 400 evrov. Stanovanje je bilo na top lokaciji v središču prestolnice, oprema pa nadpovprečna," pripoveduje 24-letnica.

Ker je bila ugodna tudi cena najema, ni oklevala in takoj stopila v kontakt z najemodajalcem. Na voljo je imela le elektronski naslov kippervillarreal@outlook.com, na katerega je bralka poslala povpraševanje. Začelo se je dopisovanje, ki je potekalo v angleškem jeziku.

Fotografije neobstoječega stanovanja v središču Ljubljane. "Prelepo, da bi bilo res," pravi naša bralka.
Fotografije neobstoječega stanovanja v središču Ljubljane. "Prelepo, da bi bilo res," pravi naša bralka. FOTO: Bralka

Zgodba napisana tako, da je povsem mogoča

Stanovanje je bilo po slikah sodeč kot iz pravljice in že to mi je bilo malenkost čudno, saj je bila cena zelo ugodna. 24-letna medicinska sestra je kmalu pomislila, da gre morda za prevaro

Najemodajalcu oziroma najemodajalki se je 24-letnica najprej predstavila, nato pa povprašala o stanovanju, ki ga daje v najem. Kontaktna oseba ji je pojasnila, da je stanovanje še na voljo, da pa mora najprej sporočiti podatke o tem, za koliko časa bi rada najela stanovanje, koliko ljudi bo živelo v stanovanju, kdaj bi lahko začela najem, ali ima redno službo in tako dalje. 24-letnica, ki si je najema tako presenetljivo lepega stanovanja seveda želela, je podrobno pojasnila vse svoje želje, v odgovor pa ji je kontaktna oseba, ki se ji je predstavila kot Stella Evers, napisala, da je arhitektka iz Španije in da je njen mož potovalni agent iz Slovenije. Stanovanje sta kupila in preuredila zase, a ker sta morala odpotovati v Španijo službeno za tri leta, stanovanje zdaj oddajata v najem, in sicer za dalj časa.

Eversova je 24-letnici še pojasnila, da se stanovanje oddaja prek Airbnb oziroma njihovih agentov in da je mesečna najemnina za stanovanje 400 evrov, polog oziroma varščina pred najemom pa 800 evrov. 

Naša bralka je od najemodajalke izvedela še, da si lahko stanovanje ogleda šele, ko bo najemodajalki nakazala 1200 evrov prek agenta pri Airbnb. Takrat je začela dvomiti o poštenih namenih najemodajalke,

Eno od elektronskih sporočil, ki so del korespondence med našo bralko in domnevno najemodajalko.
Eno od elektronskih sporočil, ki so del korespondence med našo bralko in domnevno najemodajalko. FOTO: Bralka

Čeprav je bilo stanovanje zelo mamljivo in ji je najemodajalka zagotovila, da bo imela po nakazilu in ogledu stanovanja dva dni časa, da se odloči, ali vzame stanovanje ali ne, kar pomeni, da ji bodo denar vrnili, če je najem ne bo več zanimal, se je naša bralka odločila, da ne bo nakazala denarja, dokler ne dobi kakšnega bolj oprijemljivega dokaza, da ne gre za prevaro.

Ko je zahtevala identifikacijo, je za najemodajalko izginila vsaka sled

Najemodajalko je pozvala, naj se identificira z osebnim dokumentom oziroma kako drugače. Prav tako jo je prosila, da bi ji dovolila, da denar nakaže na dan, ko si bo stanovanje ogledala oziroma šele, ko se bo osebno srečala z najemodajalko oziroma z agentom. Po tem elektronskem sporočilu je za Stello izginila vsaka sled. Najemodajalka se namreč na sporočila naše bralke ni več oglasila.

Kmalu je izginil tudi oglas.

A naši bralki zadeva ni dala miru. "Že od vsega začetka sem vse jemala z rezervo, ampak zgodba je napisana tako, da je čisto mogoča. Nekdo v tujini pač oddaja stanovanje v Ljubljani, tudi Airbnb obstaja. Čeprav je že to smešno, da želijo, da se denar nakaže vnaprej. Tam sem podvomila konkretno o resničnosti vsega tega. Sploh ko sem želela neki osebni kontakt (telefon ali srečanje v živo), je bil odgovor, da Airbnb svetuje, da raje ne. Smešno!" pripoveduje 24-letnica. Ker ni poznala Ljubljane, si je lokacijo stanovanja ogledala kar prek Googlovega 'uličnega pogleda'. Ugotovila je, da je na tem naslovu manjša založba, zato je stopila v kontakt z lastniki založbe in jih povprašala, ali vedo, ali se v stavbi, kjer imajo poslovne prostore, morda oddaja v najem moderno dvosobno stanovanje. Kmalu je dobila njihov odgovor, v katerem tudi sami močno dvomijo o obstoju takšnega stanovanja. Tudi njim je vse skupaj dišalo po prevari.

Odkrila enako prevaro na Hrvaškem

Še enkrat se je odločila, da vse skupaj preveri na Googlu. Preverila je elektronski naslov kippervillarreal@outlook.com, pa ime Stella Evers, a našla ni nič 'uporabnega'. Nato se je spomnila še na en elektronski naslov, ki ga je dobila med dopisovanjem. "Ko sem vpisala stellaevers60@gmail.com v Google, mi je že prvi zadetek na Googlu povedal vse. Ista stvar se je namreč zgodila na Hrvaškem februarja letos," pravi naša bralka, ki bi se skoraj ujela na limanice spletnih prevarantov, a je še pravi trenutek posumila, da je nekaj prelepo, da bi bilo resnično.

Isti prevaranti so stanovanje v najem ponujali februarja sredi Zagreba. Prav tako mamljivo opremljeno in ravno prav ugodno. Tudi tam jih je mladi Hrvat 'razkrinkal', še preden so ga olajšali za 1200 evrov. Postopek prevare je praktično enak, razlika je le v zgodbi domnevne najemodajalke (z istim imenom), ki v primeru Hrvata ne živi v Španiji, temveč v Litvi. 

Najverjetneje ti prevaranti nimajo (oziroma so imeli) na spletu objavljeni ti stanovanjski prevari. Njihove mreže, v katere lovijo naivne ljudi, so široko razpredene. Upamo le, da je več takšnih previdnih državljanov, ki se raje igrajo 'detektiva' in trikrat (ne zgolj dvakrat) premislijo, preden neznancu nakažejo denar.

Policija: prijavite prevaro, čeprav ni bilo oškodovanja

Apeliramo na vse, da tovrstna ravnanja prijavijo policiji, čeprav je ostalo pri poskusu izvršitve kaznivega dejanja goljufije. Generalna policijska uprava

Naša bralka prevare oziroma poskusa prevare ni prijavila policiji, saj, kot pravi, ni bila oškodovana. Na policiji, kjer smo preverili, ali jih je o tej prevari morda obvestil kdo drug, so nam pojasnili, da prijave niso dobili, da pa vsem, ki naletijo na takšno ali podobno prevaro, svetujejo, da jo prijavijo na najbližjo policijo – čeprav oškodovanja ni bilo.

Sicer na Generalni policijski upravi še pojasnjujejo, da bi bili lahko v primeru, ki je opisan, izpolnjeni znaki kaznivega dejanja goljufije. "Če bi prejeli prijavo oškodovanca, ki bi bil z ravnanjem oškodovan, bi zadevo policija obravnavala v smeri preverjanja znakov navedenega kaznivega dejanja," pojasnjujejo policisti. Na policiji sicer podatkov o številu kaznivih dejanj goljufij po posameznih načinih storitve ne vodijo, je pa goljufij, storjenih prek interneta, precej, vendar se načini izvrševanja teh goljufij med seboj razlikujejo (oglaševanje vozil, stanovanj, traktorjev ...). "V preteklem letu smo obravnavali posamezne primere goljufij pri oddaji apartmajev v času glavne turistične sezone. Tu je potrebno predvsem opozoriti, da odsvetujemo nakazovanje denarja v tujino, dokler se ne prepričamo, ali apartmaji in stanovanja sploh obstajajo oziroma kdo je oseba, ki oddaja apartma ali stanovanje, oziroma nimamo z osebo neposrednega stika."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (85)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BŠK
20. 03. 2018 19.24
+0
Očitno ta Korošica še ni slišala kako obirajo tujce in naivneže v Zokilandu
sandi101
12. 03. 2018 21.07
+19
Zanimiva izjava, podat je treba izjavo policiji za goljufijo. Po drugi strani pa Pot tv posname, kako romunske državljanke sredi Ljubljane kradejo denarnice iz nahrbtnikov turistom, policija pa nič kot ponavadi in se raje z radarji skrivajo po grmovjih, to je slovenska policija! Da se vsak tujec, ko ga opazi temu nasmeji, balkan...
fljfo
12. 03. 2018 16.41
-6
No, končno je čas, da tudi kradljivo ministrico Brenčičevo vklenete in pospremite iz vladne palače....V vsaki normalni državi bi bila v kehi, pri nas pa celo še vedno vodi resor....narobe svet
Pikabalonca
12. 03. 2018 18.21
+0
Pa Mrakovo tudi 10 let resta ( nezakonit odvzem OTROK ) in nagnat bi morali še Nusdorferco..! Kako otroci trpijo, ko jih ugrabijo, izrabijo CERAR z svojimi jih pa izda..???
tornadotex
12. 03. 2018 15.19
+25
A tega se pa policija ne loti,ker kao kaznivo dejanje še ni narejeno,hallo,mislimo ,da mora policija delovati tudi preventivno...
murate
12. 03. 2018 15.53
+8
še kako delajo preventivno ,ko te na ravni prazni cesti kaznujejo zaradi hitrosti,saj bi če bi lahko povzročil ne vem kaj...
Paradox
12. 03. 2018 14.29
+6
Ja no shit, da se to dogaja.. sploh radi "prodajajo" stanovanja v Situli..
mackintosh
12. 03. 2018 13.52
-8
spet fake news. samo sa nekaj pišete. enkrat za vselej si zapomnite da ste v sloveniji in ne v ameriki kjer je 90% prebivalcev prestrašenih.
fljfo
12. 03. 2018 16.43
-7
Torej ropa no bilo? Deli z nami tvoje insajderske informacije
mackintosh
12. 03. 2018 19.55
+3
fljfljo fljfljo ne ropa ni bilo. če dobro prebereš boš mogoče tudi ti ugotovil da ga ni bilo. bil je le slab poizkus le tega. takih je na bolhi vsak dan vsaj nekaj. in takih prozornih stvari je na tisoče. kdor tega ne spregleda potem mu žal ni pomoči. Verjetno ti možgani ne delajo oziroma so na off če daš nekomu denar in to ne malo denarja ne da bi stanovanje ki ga misliš najeti prej videl. ni pa to še zdaleč ne stvar ki bi bila lahko prikazana kot alarmantna in je namen tega prispevka samo strašenje ljudi s neko čudno klimo ki naj bi bila pri nas splošno razširjena. zato moj zgornji komentar.
Against
12. 03. 2018 13.01
+8
Plača medicinske sestre pa 400 EUR najemnine ne gresta skupaj
dr.dare
12. 03. 2018 13.03
+5
ker ponavadi v lj študenti pa delavci migranti sami potem bivajo v 2 sobnem stanovanju ja hahahahaha
macro
12. 03. 2018 14.13
-2
Pametnjakovič 400€ je veljalo za eno osebo.
macro
12. 03. 2018 14.16
-1
macro
12. 03. 2018 14.17
-1
Dr. Dare pri mamici je malo drugače. Ona res podpira in tebe in punco.
dr.dare
12. 03. 2018 14.36
+2
hahahha a sedaj si mislil da boš meni o mamici govoril ker smo prej pogruntali da pri njej živiš hahahahha ne macro 400 bo po osebi da bodo 2 jurja od 5 kasirali za 2sobno stanovanje hahahhahaha a ne veš ti tega hahahahah
dr.dare
12. 03. 2018 14.39
+1
taka kralja nepremičnin z bratom pa ne poznata cen v ljubljani?
macro
12. 03. 2018 16.14
-4
Vidim, da vi radi to malo tud na črno pa to. Normalno vsakega najemodajalca zanima koliko oziroma kdo se bo vselil. Sicer pa ti piše v pogodbi koliko odraslih, koliko otrok. Iz česar je razvidno, da je stanovanje namenjeno eni osebi ali paru z ali brez otroka. Da pa oddam nekomu stanovanje, pa da je naselil še koga, za kogar ne vem, da je not imajo 3 dni časa, da pakirajo ven.Pa še nekaj, če bi mati moja bila živa bi imela 118 let.
dr.dare
12. 03. 2018 16.31
+6
in kje je v tem članku napisano da tu pogodba za eno osebo? od jutra že bereš članek pa ga še kar nisi prebral!! daj probaj še enkrat, vem da ti branje dela problema ampak zlog po zlog pa bo šlo do večera boš prebral ti garantiram
User792410
12. 03. 2018 13.00
+16
Že leta 2014 je za več poizkusov popolnoma identične prevare prišlo v Litvi! Tudi tam naj bi stanovanje oddajal omenjena " Španka Stella Evers" in tam prav tako uporabljala zgoraj omenjena elektronska naslova. Torej izgleda, da gre za nekoga, ki na ta način goljufa na terenu novo nastalih držav in zagotovo bi se ga dalo razkrinkati z mednarodno policijsko akcijo, vendar pa je tu pogoj, da prevaro prijavijo tisti, ki so nasedli in plačali zahtevani znesek. Sicer se v povezavi z tem oglasom izpostavljajo tisti, ki niso nasedli, ampak policija potrebuje one druge, ki so zagotovo tudi bili!
razocarani
12. 03. 2018 12.38
+27
pohvalno da je gospodicna dala to na splet ,,sigurno bo komu pomagalo ,,in se bol mi je vsec da ni nasedla takim barabam ,,prevec je naivnih ki so nasankali na raun prevarantov ,,na zalost pa takih ne mores ujeti se organi pregona ne ,,,se posebej ce so iz tujine ,,
pomlad14
12. 03. 2018 12.29
+24
Zanimiva izjava, podat je treba izjavo policiji za goljufijo. Po drugi strani pa Pot tv posname, kako romunske državljanke sredi Ljubljane kradejo denarnice iz nahrbtnikov turistom, policija pa nič.
mackintosh
12. 03. 2018 13.54
-4
a ti res verjameš da je bilo tisto z ti. žeparkami resnično? no če to verjameš si verjetno prvak v naivnosti.
pomlad14
12. 03. 2018 14.47
+1
Najprej dokaži, da je bilo vse zrežirano, preden koga proglasiš za prvaka.
santamaura
12. 03. 2018 11.59
+20
Tudi jaz sem nasedel in to ravno na tem prenovljenem portalu. Kupil sem Red Bull pa nimam kril, čeprav mi sponzor te spletne strani to zagotavlja. Še dobro, da imam funkcijo: Zapri vsa okna
mackintosh
12. 03. 2018 13.55
keved
12. 03. 2018 11.35
+6
Zadnje čase recimo vidim, da ljudje po forumih sprašujejo o dealerauciton spletni strani, če je to vredno zaupanja, avtomobili so za petino cene. Mislim, to ti že sam instinkt mora sporočit, da to ni možno (ne gre za klasično spletno dražbo kot je autorola).
akmt
12. 03. 2018 10.27
+1
Ce nisi iz Ljubljane in si se brez druzine- ogromno jih v Lj najame posteljo s souporabo ostalega.Za 100 eur mesecno.Prijavljen imajo domac in ne ljubljanski naslov, se pravi, da prikazujejo, da se dnevno vozijo.Tako dobijo se eno placo.V. se Kc porabi 1/3 denarja za place samo za voznje na delo.Toliko da veste.Eni se znajdejo se bolj.Prikazejo dnevno voznjo iz Vitanja, samski stan, v resnici imajo druzino.Pred leti so na ta nacin dobili se zelo visok otroski dodatek.KC je prevelika ustanova.Pa prevec ljudi te SCITI, ce si vodilni, ker te pac morajo.Placa sester je zelo ugodna.Nekaj je osnova, vec kot nadalnjih 50% zraven pa prispevajo dodatki
gruber74
12. 03. 2018 10.33
+26
Da te malo podučim da neboš laži širil po netu.Ne glede iz katerega konca Slovenije si,dobiš toliko koliko je najcenejša mesečna vozovnica od tam kjer prihajaš.Otroški dodatek nima veze z potnimi stroški.Boš lahko razumel?Bo šlo?
Bassettt
12. 03. 2018 10.40
+3
Res je, ceprav ne povsem. Veliko se jih odloci za placilo od/do dolocene razdalje, ne krijejo celotne mesecne od kraja nastanitve, predvsem ce si dobil delo in ni bilo nobenega drugega, potrebovali pa so te, a ne na racun takih potnih stroskov. Verjamem da za tako odlocitvijo stoji bilanca podjetja ali ustanove in vest o Prevozih, kjer se zasluzijo, ce se malo znajdejo in prilagodijo drugim sovoznikom.
macro
12. 03. 2018 10.46
+7
To ni ravno res. Ker če nimaš možnosti koristit javnega prevoza se plača kurivo po km. Po večini se plačuje tako za tiste, ki delajo nočne izmene. Kot tudi za razne servisne službe in podobno. Če si pa v rovtah doma pa sicer dobiš plačan prevoz za javni promet in glede na to, da imaš mestni in primestni promet plačan, še ti vseeno ostane več, če živiš v sosednji ulici poleg službe in se voziš s kolesom.
AmerikanischeFreund
12. 03. 2018 11.43
-7
plačilo prevoza na delovno mesto je treba pod nujno ukiniti...to je itak največja bedarija kar obstaja, tega ne poznajo v nobeni normalni državi...
dr.dare
12. 03. 2018 12.20
+2
in zdaj ti minus delijo ljudje ki se ne zavedajo da je ravno zaradi teh dodatkov penzija potem nikakva... in potem jamrajo ko so stari da so lačni
šnajderca
12. 03. 2018 12.30
+0
Verjetno je mislil samohranilstvo,ne samski stan.Ne vem.
macro
12. 03. 2018 14.05
+3
Se strinjam zato pa mora bit plača toliko večja, da hodiš na malico kam ti želiš za prevoz pa imaš tudi dovolj. Kar ukinit takoj je pa strel v koleno.
Uporabnik8879
12. 03. 2018 10.21
+4
Kolikor je meni znano, je po naši zakonodaji zakona o preprečevanju dela na črno, za objavo oglasa (tudi kazensko in odškodninsko) odgovoren lastnik medija (enako spletnega portala). Ni dovolj, če lastnih v drobnem tisku napiše, da je za vsebino odgovoren oglaševalec. Prva odgovornost je na lastniku, šele v nadaljnjem postopku pa tudi oglaševalca do lastnika medija.
Pikabalonca
12. 03. 2018 10.09
-15
Medicinske sestre imajo izgleda zelo, zelo dobro plačo kaj vse si lohka privoščijo zatO pa imajo pacienti slabo OSKRBO..
Pikabalonca
12. 03. 2018 10.10
-17
estelle.r
12. 03. 2018 10.12
+14
Pikabalonca
12. 03. 2018 10.12
-8
In klinični CENTER največja FIRMA V SLOVENIJI, Zdravstvo, visoko šolstvo in Kultura pa udarne gospodarske panoge.. zato pa smo tam, vse je jasno..
mufic
12. 03. 2018 10.15
+3
dr.dare
12. 03. 2018 10.20
+4
kolikor jaz vem pod 3 jurje ne dobijo, prej 5
Uporabnik8879
12. 03. 2018 10.52
+10
Pika...verjetno se je iz razloga odločila za dvosobno stanovanje in ne zato ker bi dobro zaslužila...vemo kake plače imajo medicinske sestre, močno premajhne za odgovornost in delo, ki ga opravljajo...
aple2014
12. 03. 2018 09.56
+12
Takih oglasov je malo morje, samo včeraj sem slučajno malo brskal po delovnih strojih in naletel ziher na 6 takšnih oglasov. Seveda sem poslal povpraševanje in danes dobil odgovore iz Španije, zanimivo da ni kaj. Splet je problem ampak ziher se da kaj ukrenit da se taksna poslovanja zascitijo.
tantadruj1
12. 03. 2018 09.48
+1
vsebina oglasa mora biti preverjena preden se ga objavi.
tantadruj1
12. 03. 2018 09.48
+5
Dokus
12. 03. 2018 08.59
+32
Pred meseci sva s partnerico tudi naletela na taksen oglas. Po kontaktu je bila zadeva identicna kot pri gospe. Ko sva sla preveriti lokacijo, sva ugotovila, da ne stimajo tlorisi, postavitev balkona, niti zvonca ni bilo pravega. Po podrobnem pregledu slik sva tudi tam nasla kar nekaj odstopanj. Obvestila sva vse portale z malimi oglasi, kateri ponujajo tudi nepremicnine, vendar sva pri vseh naletela na enak odgovor .... "Premalo imamo ljudi, nimamo denarja, da bi zaposlili nove in ne moremo premljato oz. potrjevati vseh oglasov." No, po tem sva naletela se na celo kopico taksnih in podovnih oglasov. TOREJ POTROSNIK MORA POSKRBETI SAZE, KER TISTI, KI BI MORALI ZA TO POSKRBETI, TEGA NE STORIJO!!! Zalostno! +
dr.dare
12. 03. 2018 09.04
+36
ja kdo pa bo skrbel zate če ne boš sam prvo?
donmega
12. 03. 2018 09.20
+15
Dokus
12. 03. 2018 09.21
+12
saj to je jasno, vendar po posredovanju na 100 koncih, se vedno ista pesem, o tem govorim. Nihce nic ne naredi, da bi se zajezilo. Vec kot opozarjati pa ne moremo, ali pac.
proofreader
12. 03. 2018 09.27
+19
Na Gmail prijavi prevaro, da jim zaprejo račun.
Dokus
12. 03. 2018 09.31
+11
tudi to je bilo storjeno, samo kaj, ko odprejo drugega ...
Iva Iva
12. 03. 2018 08.30
-36
A si medicinska sestra lahko privošči najemnino v višini 400 eur? Zraven so še stroški tekočega vzdrževanja (komunala, ogrevanje, elektrika...) in osebni stroški (tv, kabel, internet, telefon...) A niso rekli, da so medicinske sestre plačane komaj malo nad zajamčeno plačo?
dr.dare
12. 03. 2018 08.32
+38
lahko ji ti daš za 200... a naj v avtu spi? tako stanovanje se deli še s kom ampak ne kaj si ena medicinska sestra misli da bo prišla delat v klinični center!
macro
12. 03. 2018 08.50
+9
Ti tak veš, kako si ona deli stanovanje kot on zgoraj.
dr.dare
12. 03. 2018 09.05
+26
v takem stanovanju ponavadi bivajo 4 sestre, po dve v sobi... vidijo se tak ne ker različne turnuse delajo... lahko pa greš na kliničnega pa prvo sestro vprašaš kako stanovanjske probleme rešujejo pa ti bodo vse povedale
macro
12. 03. 2018 09.26
-11
Ja pa trije z Bosne, dva iz Makedonije en Srb pa 2 Bolgara. Daj ne muti.
Ka pa mislis
12. 03. 2018 09.36
+13
moja kolegica visja medic sestra dobi okol 2000. Res da dela kak dan 20 ur skup. dela pa ze 15 let na operacijah. Nevem ce bi kaksna delal v ukc za 700eur.
macro
12. 03. 2018 10.02
+9
Lepo, da zagovarjaš po koliko jih živi v takem stanovanju. Ampak verjetno v tem primeru iščeš Z souporabo ali se ti ne zdi? Ali vzameš sam dvosobno pa jih potem sam noter naštepaš po dva v sobo??? Mislim komaj čakajo ljudje, da najdejo službo 200 km od doma, da si jo delijo z štirje neznanci.
macro
12. 03. 2018 10.04
+1
Aja pa v tem primeru se ne pogajaš za 800€ varščine.
mufic
12. 03. 2018 10.06
+7
Medicinske sestre pa ne delajo za minimalca-če še tega neveš,ampak dobijo krepko preko 1000 evrov.
dr.dare
12. 03. 2018 10.09
+3
lol se vidi da pri mamici živiš... če ti vzameš v najem prvi, ti določaš kakšni bodo ostali 3 ki bodo s tabo živeli in ne prideš k trem indijancem... saj pravim doma pri mamici ni takih problemov.... medicinke osnovne imajo po 700 plače če delajo normalen šiht za kaj več pa tak delavnik da ni vredno da živijo ker lahko samo domov spat hodijo ali pa kar v avtu včasih malo oddremajo
macro
12. 03. 2018 10.13
+5
V mojem stanovanju, ki sem ga jaz oddal bo nekdo določal koliko ljudi bo not naselil? Kje te živiš ti?
dr.dare
12. 03. 2018 10.22
+7
ali si prebral članek? piše da so se pogovarjali koliko ljudi bo? ne ti boš nekomu oddal dvosobno stanovanje in boš zahteval da sam noter živi hahhahahahah ah aha a saj se ti še mama tam za hrbtom smeji hahahah
macro
12. 03. 2018 10.53
+0
Zakaj pa nebi sam živel? Brat živi v trosobnem.. sam. In? In ja, koliko ljudi bo not živelo? Imaš fanta, otroka, mačko, pesa, Itd... Ne pa koliko jih bo sama not naselila. A si ti res tak nor?
dr.dare
12. 03. 2018 11.18
+4
hahahah ti se pa spoznaš na nepremičninski trg v ljubljani in potrebe na njem hahahahah nimaš kaj ti in tvoj brat kralja oddajanja hahahaha
macro
12. 03. 2018 14.06
+1
dr.dare
12. 03. 2018 14.38
-1
hahahah kdo pa na črno oddaja? še sedaj nisi članka prebral... vem da ti bistrost ravno ni vrlina samo od zjutraj do sedaj bi se pa moral čet teh par stavkov prebit že
estelle.r
12. 03. 2018 08.18
+12
Pa saj takih oglasov je malo morje... Pa zapomnite si, *