Črna kronika

Umrl v posodi za gnetenje testa

Bjelovar, 15. 11. 2008 10.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Štiriletni sin lastnika pekarne na Hrvaškem je zlezel v posodo za gnetenje testa. Iz še neznanega razloga se je aparat vključil, otroka pa je dobesedno zmlelo.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. FOTO: Reuters

Hrvaški mediji poročajo o tragični novici. Včeraj okoli 18. ure se je v družinski pekarni v mestu Garešnica zgodila tragična nesreča, v kateri je umrl štiriletni otrok. Gre za lastnikovega sina. Kot že velikokrat prej, sta se v pekarni igrala štiriletnik in njegova mlajša sestrica.

Med igranjem je štiriletnik zlezel v pekarsko posodo za gnetenje testa. Iz še neznanega razloga se je aparat vključil, kovinska spirala za gnetenje pa se je začela vrteti. Dečku je najprej zlomila obe nogi, nato pa ga je popolnoma zdrobila. Poškodbe so bile tako hude, da je otrok umrl na kraju dogodka.

Ko je dogodek opazila prodajalka v pekarni, je takoj pritekla na pomoč, vendar je bilo za dečka prepozno. Oče nesrečnega dečka je poklical gasilce in zdravnike, ki pa štiriletnika niso mogli izvleči iz posode, zato so jo morali razstaviti. Kot poročajo hrvaški mediji, sta bila dva izmed gasilcev ob dogodku tako šokirana, da so ju poslali domov.

Še vedno ni znano, kako se je stroj prižgal. Je šlo za nesrečo ali kaj drugega? Več bo znano po opravljeni obdukciji.

Truplo so namreč odpeljali na oddelek patologije v Bjelovaru, kjer bodo opravili obdukcijo. Na kraj dogodka je prišel tudi delovni inšpektor. Štiriletnik je bil v delovnih prostorih pekarne namreč brez nadzora odrasle osebe.

KOMENTARJI (124)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drejcica .
18. 11. 2008 21.15
igor-gojcic, pametn pa si,pametn...naj ti bo sreca naklonjena,da te ne bo kdaj doletelo kaj tako tragicnega
4evercvicek
18. 11. 2008 13.38
vprašanje za portal 24ur : zakaj komentarji kot so recimo od Kael \"Nič škode, pač en potencialni okupator slovenskega ozemlja manj.\" ostajajo pribito arhivirani? Resnično me zanima kakšni ljudje sedite iza zaslona? ŠE posebej mi ni jasno kako lahko take reči tolerirate še posebej pod tako temo? Resnično ste se začeli gnusiti ljudem...opažam pa tudi da se je veliko ljudi enostavno umaknilo iz tega portala ker ne podpirajo vaše politike. Malo se zamislite nad sabo ali pa nad moderatorji, zelo neprofesionalno in definitivno nehumano se postavljate. Je pa tudi res da danes več ne poznamo medijev ampak samo še rumeni tisk, kjer tudi v i spadate.
Ramzess
18. 11. 2008 11.48
\"Še vedno ni znano, kako se je stroj prižgal. Je šlo za nesrečo ali kaj drugega? Več bo znano po opravljeni obdukciji.\" Nisem vedel, da tudi stroje pošiljajo na obdukcijo, &039;tehnično obdukcijo&039;. Čeprav sklepam, da je novinar imel v mislih nekaj drugega.
Ramzess
18. 11. 2008 11.42
Kan7771=\"Vsi, ki imamo otroke vemo, da se nam kdaj izgubijo izpred oči, se nam skrijejo in se sploh ne javijo, ko jih kličemo. Zato starši mislim, da tukaj ne morejo biti veliko krivi. Ne sprenavedajte se. Kolikokrat ste vi izgubili otroka izpred oči. Kaj vse počnejo, ko grejo iz šole. Kdo je kriv?\" Sprenevedaš se ti, odgovornost staršev plus dejstvo da gre za delovno okolje in naravo poklica, je velika, ni moč zanikati odgovornosti staršev zgolj za to ker so žrtve njihovi otroci in ker so otroci pač takšni kot so in kakšni so je stvar vzgoje, tu ni opravičil. Zdi, po mnenju ve4čine, da otroci sploh ne morejo biti drugačni, pa so lahko, in še kako so lahko, če pa starši ne vedo kaj so prioritete, pa pač plačajo ceno za to. Ni važno za kakšno okolje gre, marsikaj se da predvideti in preprečiti, ko je prepozno nobeni izgovori in opravičila ne pomagajo več, to je dejstvo, čeprav smo še kar preveč navajeni se opravičevati in izgovarati se s celo goro izgovorov in opravičil, čeprav ne pomagajo več prav nič, dejstva ostajajo naprej nespremenjena. Najslabše pa se izgovarjati s primerjanjem najmanj dveh okoliščin, ki jih sploh ni mogoče primerjati, med delovnim prostorom in pločnikom ob cesti ali cesto je le malo prevelika razlika, pa vendar za oba primera se da otroke naučiti primernega vedenja in poskrbeti, da ravnajo varno. Če starši mislijo, da otrok ni mogoče učiti, ker so pač otroci, so hudo v zmoti, to je hud predsodek v današnji družbi, ki otrok ne more postaviti na sebi enka nivo. Dejstvo da so starši preveč polni starih miselnih vzorcev in prepričanj, ki potem vodijo do tudi tragičnih rezultatov. Neumno je da ljudje in otroci morajo umirati zaradi nepomembnih malenkosti in lenobe odraslih, ker se le ti preveč držijo napačnih prepričanj. Drejci_=\"igor.gojcic - ne piši takih kozlarij. Kot, da se naslajaš nad smrtjo in trpljenjem malega ubožčka in trpljenjem staršev. Novinarjem pa res ni treba vsega podrobno napisat.\" Niti slučajno se ne naslajam nad nesrečo otroka, ki je žrtev malomarnosti staršev, o tem ni dvoma, okoliščine, kakšnekoli že so, tega ne morejo spremeniti. Nisem rekel, da je treba vse posrobno opisati, le logiki je treba do neke mere slediti. Žalostno je, da v tem svetu, mnogi, večina dojame in ne nujno razume, nevarnost, šele, ko je prepozno. Človek se je že izkazal, in se vedno znova, kot zelo neinteligenten pri predvidevanju posledic. Glede nato, da ima(ta) še enega mlajšega otroka, upajmo, da se je oče (in mati) iz te \"šole\" česa naučil, sicer vse skupaj nima nobenega smisla.
drejcica .
17. 11. 2008 19.37
Za vse,ki pametujete o tem kako je treba pazit na otroke pa primer: Moj sin v tretjem razredu OŠ. Poučen in naučen o hoji po pločniku,kako it čez prehod za pešce itd...Skupaj sva šla iz šole,držal me je za roko. Na križišču se ustaviva,čakava na zeleno luč za pešce. V trenutku pa mali vzame roko iz moje in zdirja čez ceto. Kaj ga je utrgalo,mi ne bo nikoli jasno. Še danes se zahvaljujem bogu,da ga je pazil in v tistem trenutku čez križišče ni pripeljan noben avto. Zato pa,otroci so nepredvidljivi. Mali ali pa veliki. Pazit jih je treba,žal pa je življenje polno naključij in nesrečnih trenutkov in seveda zlobnih ljudi.
drejcica .
17. 11. 2008 19.26
igor.gojcic - ne piši takih kozlarij. Kot,da se naslajaš nad smrtjo in trpljenjem malega ubožčka in trpljenjem staršev. Novinarjem pa res ni treba vsega podrobno napisat. Kot,da nam ni jasno kk zgleda mašina za testo gnest. Jaz si smrti tega ubožčka čist nč ne želim predstavljat. Bogi malček! Mislimo,da jih čuvamo,pa vidite kako hitro lahko gre kaj narobe.
kan777
17. 11. 2008 18.41
Vsi,ki imamo otroke vemo,da se nam kdaj izgubijo izpred oči,se nam skrijeo in se sploh ne javijo,ko jih kličemo.Zato starši mislim,da tukaj ne morejo biti veliko krivi.Ne sprenavedajte se.Kolikokrat ste vi izgubili otroka izpred oči.Kaj vse počnejo,ko grejo iz šole.Kdo je kriv?Njim je sedaj najhuje.
nosferatu
17. 11. 2008 11.52
O moj \"bog\"... verjamem, da sta bla gasilca šokirana, mene je že ob branju članka začelo zvijat... ubogo živo bitje, ki je moralo tako končat svoje življenje... grozno.
Neikius
17. 11. 2008 08.45
Pomislite če sta se igrala s sestro ... to bodo podzavestne travme pri njej. Pa veliko problemov pri starših. Ter seveda mrtev otrok... groza.
luckylee
17. 11. 2008 00.22
_almek_
16. 11. 2008 23.36
Ni šanse da se je vključil sam od sebe!!!
Ramzess
16. 11. 2008 23.32
Skoraj ni besed za tole. Mrs.Katei=\"Nepazljivost staršev in pa razigranost otrok. Otrok je samo otrok.\" Nič od tega ni opravičilo. Še besedna zveza (huda) malomarnost staršev, dandanes postaja prešibka za opis tovrstnih neumnosti staršev, res skrajni čas, da postanejo take zadeve kaznive, lasten otrok gor ali dol. Kot da \"nesreča\" ni dovolj velika, gre za otroka lastnika pekarne, ki bi se moral osebno in poklicno 100 zavedati nevarnosti naprav v pekarni, in da otrok tam nima v bistvu kaj početi. varnostni pokrov ali ne, dandanes bi že vse naprave morale imeti varnostne senzorje za nedovoljene posege vanje, ne glede na to kje se uporabljajo. malomarnost srašev se tukaj drago končala, zato ni pravega opravičila. Skratka draga šola. Žalostno je, da v tem svetu, mnogi, večina dojame in ne nujno razume, nevarnost, šele, ko je prepozno. \"Dečku je najprej zlomila obe nogi, nato pa ga je popolnoma zdrobila. Poškodbe so bile tako hude, da je otrok umrl na kraju dogodka.\" Druga trditev je povsem logična, glede na prvo, mar ne, če je o poškodbah objektivno še mogoče govoriti. \"ki pa štiriletnika niso mogli izvleči iz posode, zato so jo morali razstaviti.\" Mislim, da so zadevo razstavili iz drugih razlogov, o telesu, truplu, v normalnem smislu, je po mletju, težko govoriti. Zato je tudi trditev, \"Truplo so namreč odpeljali na oddelek patologije v Bjelovaru, kjer bodo opravili obdukcijo.\", prejo kot ne, čudna, ne pač zato ker so ostanke odpeljali, namreč, na patologijo, vemo pač, da je tak postopek, vemo pa tudi, da pa ni šlo za truplo v pravem normalnem pomenu besede. Čemu bi se sprenevedali on nečem, kar je očitno. No, da ne bo kdo mislil, da sem pikolovski, vemo kaj so hoteli doseči s tako \"obdelanim\" besedilom, čeprav resnice ni moč prikriti, dejstva so le dejstva, pa čeprav še tako neprijetna in boleča. Glede nato, da ima še enega mlajšega otroka, upajmo, da se je oče iz te \"šole\" česa naučil, sicer vse skupaj nima nobenega smisla.
Mrs.Katei
16. 11. 2008 20.07
Grozno. Nekako nemogoce se mi zdi, da se je stroj vkljucil \"sam od sebe\". Nepazljivost starsev in pa razigranost otrok. otrok je samo otrok.
Mojca Velikonja
16. 11. 2008 19.27
Res žalostna usoda za dečka,ki se je tako kruto končala. Čudno pa je ,da če se kaj takega zgodi kje pa so starši,da bi nadzorovali svoje otroke. Kaj šele,da bi im povedali kaj je nevarno in kaj ni.
tinka.tonka
16. 11. 2008 15.39
o moj bog! grozljivo!
Buena Vita
16. 11. 2008 11.34
res je takih stvari res ni potrebno dat v komentarali bokirajte,ali ne objavljat na forumu človeku se je za zmešat,pa se delajo norce,fuj
dutch
16. 11. 2008 11.19
Irena Mihelic
16. 11. 2008 10.59
katastrofa če bi se to mojemu otroku to zgodilo verjetno bi me od groze pobralo
mc_burek@email.si
16. 11. 2008 09.37
tole bi blo za kakšno grozlivko dobr, ker je zelo grozna smrt za moje pojme, verjetno je mlajša sestrica vključila, v upanju da bo notri vrtiljak
taniiia
16. 11. 2008 09.32
ne smejim se njem ampak vašim komentarjem eni pa res neveste kai bi radi!! nee