Črna kronika

Sreča v nesreči: Štiriletnik, ki je bil v vozilu z omamljeno babico in njenim partnerjem, dobil nove skrbnike

East Liverpool, 14. 09. 2016 18.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Štiriletni deček, ki je pristal v domu babice, za katero socialni delavci niso vedeli, da je odvisnica, je zdaj našel nove skrbnike. Pri babici in njenemu partnerju je živel šest tednov, zdaj pa sta se oglasila in skrbništvo zahtevala njegov stari stric in teta.

Pretekli teden je marsikdo ostal brez besed, ko je videl fotografije s heroinom omamljenega para v vozilu, na zadnjem sedežu pa štiriletnega dečka.

Policist iz East Liverpoola v ameriški zvezni državi Ohio je opazil avto, ki je vijugal po cesti, zato ga je ustavil. Voznik je bil še komajda pri zavesti, ženska poleg pa se je nagibala k njemu in v obraz je postajala modra.

Policist je takoj poklical zdravstveno pomoč in obema so še pravočasno dali zdravilo, ki prepreči učinke predoziranja. Oba sta nato končala za zapahi.

Otroka je prevzela socialna služba. Par bo moral zaradi vožnje pod vplivom drog in ogrožanja otroka za 180 dni v zapor. Oba sta se sicer izrekla za nedolžna.

Nato pa sta se oglasila babičin brat in njegova žena iz Južne Karoline, ki sta uradno zaprosila za skrbništvo nad štiriletnikom. Sodišče je na zahtevo že pozitivno odgovorilo.

In kako je deček sploh pristal pri babici Rhondi Pasek in njenem partnerju. Socialna služba sicer ni razkrila, kje sta dečkova starša, so pa poudarili, da med samim postopkom niso zaznali kakršnih koli sumov, da je babica narkomanka. Sodišče je babici skrbništvo dodelilo pred šestimi tedni.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1573131
26. 05. 2020 21.53
+1
A zato sem hotela nazaj iz Amerike.. grem tja živet pa sama droga namesto kave.