Črna kronika

Si je srbska manekenka grozljivo zgodbo izmislila?

Beograd, 24. 06. 2013 07.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srbijo je pretresla ugrabitev 21-letne manekenke, ki je izginila po petkovi zabavi, našli pa so jo v nedeljo zvečer, ko je skoraj gola in pretepena tavala po beograjskih ulicah. Povedala je, da so jo tudi posilili, česar pa policija ne verjame.

21-letnica se z zabave ni vrnila domov, zato so starši sprožili iskalno akcijo. Novico so mediji takoj pograbili in v Srbiji zdaj kroži teorija, da je to prestrašilo ugrabitelje, ki so jo zato predčasno izpustili. Fotografija je simbolična.
21-letnica se z zabave ni vrnila domov, zato so starši sprožili iskalno akcijo. Novico so mediji takoj pograbili in v Srbiji zdaj kroži teorija, da je to prestrašilo ugrabitelje, ki so jo zato predčasno izpustili. Fotografija je simbolična. FOTO: Thinkstock

Srbijo je na noge spravila novica, da je pogrešana 21-letna manekenka in, kot pišejo srbski mediji, ena najboljših študentk na beograjski fakulteti za politične vede Mina Milenković. Našli so jo v nedeljo, dan po izginotju. Po poročanju srbskih medijev je skoraj brez obleke, dehidrirana in z vidnimi znaki nasilja tavala po ulicah beograjskega naselja Resnik. Potem ko so jo nanjo opozorili prebivalci, jo je pobrala policijska patrulja. Prepeljali so jo v bolnišnico, kjer je ostala na zdravljenju.

Manekenka je povedala, da sta jo dva moška spravila v avtomobil in jo odpeljala do stanovanja v Zemunu, kjer sta jo pretepala in posiljevala. Opisati ju ni znala, češ da je bila ves čas omamljena. Prav zaradi tega naj bi policija podvomila v njeno zgodbo, še bolj pa se je ta zamajala po zdravniškem pregledu, s katerim niso mogli potrditi znakov posilstva, na svoji spletni strani piše srbski Blic, pri tem pa navaja vir s policije. Manekenko nameravajo znova zaslišati.

Dekle so zadnjič videli v soboto v zgodnjih jutranjih urah, ko je močno razburjena odhajala z zabave na enem od beograjskih splavov. Svojemu nekdanjemu fantu je še poslala sporočilo, da odhaja nekam daleč in da je ne bo več videl, od takrat naprej pa je bil njen mobilni telefon ugasnjen. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3