Črna kronika

Policija potrdila, da so našli Andreja Beuca

Ljubljana, 11. 08. 2016 12.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po nekajdnevnem iskanju pogrešanega 34-letnega slovenskega skakalca so v Drini našli truplo moškega, ki je pogrešani Slovenec Andrej Beuc. Da gre za pogrešanega, so potrdili na policiji. Slovenska ekipa potapljačev je potrdila, da je truplo našel ribič, na površje pa ga je dvignil močnejši tok.

Iskanje pogrešanega skakalca v Drini
Iskanje pogrešanega skakalca v Drini FOTO: POP TV

Na območju Kozluka so danes sredi dneva v reki Drini našli truplo moškega. Gre za pogrešanega 34-letnega slovenskega adrenalinskega športnika Andreja Beuca, ki se je minulo nedeljo pognal v vodo z mostu v Zvorniku na meji med Srbijo in BiH. Da gre za pogrešanega, so potrdili na policiji.

Moško truplo v kopalkah pa naj bi našli približno 12 do 15 kilometrov stran od kraja, kjer je minulo nedeljo potekalo tekmovanje v skokih v vodo.

Načelnik Podvodne reševalne službe Slovenije: našel ga je ribič

Marko Šajnovič, načelnik Podvodne reševalne službe Slovenije, je za 24UR dejal, da je truplo ob obali v manjšem zalivu odkril lokalni ribič. "Mi smo bili danes z ekipami ravno na tem delu, le še kak kilometer smo imeli do kraja, kjer ga je našel ribič," je dejal in pojasnil, da je slovenska ekipa ob pomoči bosanskega potapljača truplo izvlekla iz vode. "Ja po naših podatkih gre za Andreja," je dejal in hkrati v imenu celotne Podvodne reševalne službe izrekel sožalje vsem svojcem in prijateljem. 

Dodal je, da so dano območje že pregledovali, a je bila vidljivost izjemno slaba. Po obilnih padavinah je truplo na površje dvignil močnejši tok, zato ga je po vsem tem času vendarle naplavilo. Okoli 13:30 so truplo odpeljali na identifikacijo in obdukcijo, je še pojasnil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po skoku z mostu z višine 20 metrov se je Beuc sprva sicer pojavil na površini reke, zaprosil za pomoč, a je nato še pred prihodom reševalcev potonil in izginil v kalni vodi. Skoke z mostu v Zvorniku so sicer izvajali v okviru kulturnega festivala, prijavljenih pa je bilo 15 skakalcev iz Nemčije, Slovenije, Srbije in BiH. Po izginotju Slovenca so tekmovanje prekinili. 34-letni Beuc iz Krškega je sicer profesionalni padalec in izkušen skakalec v vodo.

Most v Zvorniku
Most v Zvorniku FOTO: POP TV

V iskanje so se sicer nemudoma vključile tri ekipe slovenskih potapljačev, ki so v motni reki pomagali pri iskanju nesrečnega 34-letnega Krčana. Pomagali so si s sonarjem, a iskanje je močno oteževala slaba vidljivost. Drina je bila namreč zaradi znižanega vodostaja tako motna, da potapljači niso videli niti roke pred seboj, poleg tega pa so v vodi neeksplodirane mine. Prošnjo za pomoč je Sloveniji poslalo ministrstvo za varnost Bosne in Hercegovine.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja