Črna kronika

Masaker po poroki naj bi ustavil šele stric nesrečne neveste, ki je ustrelil ženinovega besnega očeta

Beograd, 17. 05. 2015 13.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š./S.S.
Komentarji
4

Dan po poroki se je začel s tragedijo. V Srbiji je namreč moški, ki se ni strinjal z zakonom svojega sina, umoril šest ljudi. Mrtev je tudi napadalec, ki bi ga naj ubil nevestin stric in s tem končal pokol.

Žalostna poroka
Žalostna poroka FOTO: Thinkstock

Srbija je zavita v črnino po družinski tragediji, ki je vzela šest življenj, žrtve so bile stare od 25 do 74 let. V napadu je bila hudo poškodovana še soproga nevestinega strica, sicer francoskega državljana, ki naj bi tudi ustrelil strelca in tako končal pokol. Sprva je bilo sicer govora o tem, da je strelec storil samomor.

Zgodilo se je sicer zgodaj zjutraj, ko je 55-letni Rade Šefer z lovsko puško lomastil po krajih Martonoš in Oron v okolici Subotice.

Tragedija se je zgodila le dan po poroki njegovega sina, vzrok pa so napeti družinski odnosi, ki so vrhunec doživeli s poroko, saj se morilec ni strinjal s sinovo izbranko Natalijo Bajtai, za katero menda drugih besed kot vulgarnih kletvic sploh ni imel.

Nasprotno je zvezo odobravala njegova žena, ki je bila zato velik podpornik mladega para. Nezadovoljni Rade naj bi se na dan poroke "na smrt" napil in sprl z ženo in sinom. Po pijani noči pa je zjutraj vzel puško in streljal. Umoril je ženo in njene starše ter snaho in njene starše.

Prijatelji nesrečnega para so danes novinarjem povedali, da sta bila skupaj od leta 2012: "To je bila ena tistih velikih, pravih ljubezni. Zaročila sta se lani in nato počasi pripravljala poroko. Nikamor se jima ni mudilo. Včeraj sta se poročila v cerkvi in na matičnem uradu. To bi naj bilo veselo praznovanje, zdaj pa je vsega konec."

Par je veliko potoval, ker je Natalija delala v Franciji, kjer sta nameravala tudi živeti. "Gledala sem ju, kako sta se sprehajala po kraju. Bila sta lep in zaljubljen par, ki bi imel lepe otroke," je dejala Natalijina družica na poroki.

Kot so še povedali, sta se storilec in njegova žena lani ločila prav zaradi sinove neveste. Ženi je namreč očital, da je sinu "našla" takšno žensko.

Trupla so odkrili gostje včerajšnje poroke, ki so prišli na obisk, da bi nadaljevali praznovanje.

Preiskava še poteka, policija pa pravi, da Šefer pred tragedijo ni imel težav z zakonom. Preiskovali naj bi tudi vprašanje, ali se Šefer na koncu res ubil sam, ali ga je ustrelil kdo od gostov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3