Črna kronika

Spregovoril osumljenec za dvojni umor: 'Ne bom priznal krivde!'

Santa Barbara, 23. 11. 2014 12.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ali ima policija v rokah res napačnega osumljenca za umor miss Hondurasa in njene sestre? Glavni osumljenec, za katerega je policija trdila, da je krivdo že priznal, vse skupaj zanika. "Vse je laž," poudarja.

Preiskava umora 19-letne miss Hondurasa Marie Jose Alvarado in njene sestre Sofie Trinidad se zapleta. Policija je kot glavnega osumljenca za dvojni umor aretirala 32-letnega Plutarca Antonia Ruiza in sporočila, da je krivdo že priznal. Policisti pravijo, da jih je ravno Ruiz pripeljal do lokacije, kjer so nato našli trupli deklet. A Ruiz, ki je zdaj v priporu v honduraškem mestu Santa Barbara, navedbe policistov zanika.

Maria Jose bi svojo državo morala predstavljati na izboru za Miss sveta.
Maria Jose bi svojo državo morala predstavljati na izboru za Miss sveta. FOTO: Reuters
Plutarco Antonio Ruiz
Plutarco Antonio Ruiz FOTO: Reuters

Ruiz pravi, da vse od aretacije, ko je v njegovo hišo vdrlo 100 policistov, ni nič povedal. "Ne bom se razglasil za krivega. Vse je laž," je povedal za Daily Mail. Pravi, da je sam le grešni kozel in da morajo policisti najti nekoga drugega, ki bo prevzel odgovornost za dvojni umor.

Pojasnil je, da Sofia ni bila njegova partnerica, kot so pisali lokalni mediji, ampak njegova ljubica. "To je tu normalno. Moja žena in mati nista vedeli zanjo," je povedal. Ker so dekleti zadnjič pred izginotjem videli ravno na Ruizovi zabavi, so ga pri Daily Mailu povprašali, kdaj točno ju je sam nazadnje videl. A Ruiz ni želel odgovoriti, saj pravi, da bo vse povedal pred sodnikom. Dodal je še, da je zanj vse skupaj zelo težko, saj tudi sam žaluje za Sofio.

Daily Mail ob tem razkriva, da je morilec v dekleti izstrelil skupno 22 nabojev – Maria Jose je bila ustreljena 10-krat, Sofia pa 12-krat. Ruiz zatrjuje, da česa takšnega ne bi mogel narediti. Povedal je, da je kmet, ki dneve preživlja s kravami. "To, kar govorijo o meni, ne drži," je dodal.

Policisti pa so prepričani, da imajo v rokah pravega krivca in da Ruiz ni tako nedolžen, kot se zdaj želi prikazati. Opisujejo ga kot nevarnega preprodajalca droge, preiskujejo pa ga tudi zaradi drugih domnevnih zločinov, med katerimi so posilstva, umori in ugrabitve.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vestalka1
23. 11. 2014 14.59
+24
Že glede na to, kakšen hinavski nasmeh ima na obrazu, vem da je kriv. Opazujte naše po.litike, biznismane in kriminalce ko pridejo na sodišče: vsi imajo ta nasmeh na obrazu. Po njem veš da je kriv.
Ramzess
23. 11. 2014 14.08
-2
Zadnji odstavek je zanimiv, a eno ni opravičilo za drugo, kot delajo policaji.
Ramzess
23. 11. 2014 14.07
-4
100 policistov, ... ziher ni cela številka, ... vprašanje pa tudi v kakšnem stanju je hiša po takem vdoru in napadu. Ko po vojski.
nogutsnoglorry
23. 11. 2014 14.15
+7
nogutsnoglorry
23. 11. 2014 14.16
+11