Črna kronika

V enem dnevu kar tri žrtve cest

Ljubljana, 15. 09. 2009 14.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.S./D.L./STA
Komentarji
74

V Selški dolini je po čelnem trčenju s tovornim vozilom umrla voznica osebnega vozila. Sredi Trbovelj se je smrtno ponesrečil motorist, prav tako motorist, star komaj 18 let, pa je umrl tudi pri Ljutomeru.

Umrla pred svojim domačim krajem

Slovenske ceste so danes zahtevale tri življenja.
Slovenske ceste so danes zahtevale tri življenja. FOTO: Policija.si

Še en črn dan v prometu. Slovenske ceste so zahtevale kar tri življenja. Prvič je počilo nekaj po eni uri popoldne na regionalni cesti med Železniki in Škofjo Loko. Pred krajem Selca sta čelno trčila tovorno vozilo in osebni avto, voznica slednjega, 29-letnica iz Selce, pa je na kraju nesreče umrla.

Nesreča se je zgodila, ker se je voznik tovornega vozila odločil prehiteti tovornjak pred seboj, takrat pa je nasproti pravilno pripeljala 29-letnica, so sporočili s PU Kranj. Povzročitelj ni bil poškodovan.

Tragična smrt komaj polnoletnega motorista

Okoli 16. ure se je nesreča zgodila v naselju Lukovci pri Ljutomeru. 18-letnemu motoristu, ki je vozil po glavni cesti, je pot nenadoma presekal avtobus. Nesreča se je zgodila zaradi neupoštevanja pravil prednosti, so ugotovili policisti s PU Murska Sobota. Najhujša kazen pa je tudi tokrat doletela tistega, ki je pripeljal po pravilih. 

Za dva motorista je bil današnji dan usoden.
Za dva motorista je bil današnji dan usoden. FOTO: Jani Dolinšek

36-letni voznik avtobusa je vozil po regionalni cesti iz smeri Križevcev. V naselju Lukavci je v križišču zavil levo na cesto v smeri Ljutomera. V tem trenutku pa je po cesti pravilno iz nasprotne smeri z motornim kolesom pripeljal 18-letni voznik s 16-letnim sopotnikom. Da bi motorist preprečil trčenje, je začel močno zavirati, zaradi česar sta s sopotnikom padla na levi bok in nato bočno drsela po cestišču ter trčila v avtobus. Voznik motornega kolesa je zdrsel pod zadnje kolo avtobusa, ki je nato zapeljal čez njegovo glavo. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl, sopotnik pa je utrpel lažje poškodbe. Oba sta sicer med vožnjo uporabljala zaščitne čelade.

Tudi pri Trbovljah umrl motorist

Motorist pa je umrl tudi sredi Trbovelj, potem ko je trčil z osebnim vozilom. Čeprav so reševalci in gasilci nemudoma prihiteli na kraj dogodka, mu niso mogli pomagati. Ogled prizorišča še poteka, Vodenska cesta, kjer se je nesreča zgodila, pa je zaprta, so sporočili s PU Ljubljana.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (74)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HRH
22. 09. 2009 20.15
NoMercy če lahko pripomnim tudi če se ta zakon spremeni pomislimo šele potem kaj bo nesreč ko ne bojo delali vozniške izpite. Pa še nekaj vsi mislite samo nase zakaj zmeraj krivite motorista tudi če je motor hiter to še ne pomeni da vsak divja.
trevent
17. 09. 2009 16.55
mi smo mel lih pouk na gimnaziji k se je zgodila nesreča u škofje loki kr naenkrat pa sam sirene tko da smo se prou ustrašl
NoMercy.
17. 09. 2009 07.09
glede na vse kometarje, ki jih prebiram okoli divjanja motoristov, sem zgrožena. Ni vsak divjak, ne želi si vsak adrenalina. Dejansko pa drži, da mora človek iti na motor z zrelo glavo.Tuakj bi se dalo marsikaj reči..Sem ženska in ne morem soditi o tem, kdaj je kdo pripravljen za izpit A kategorije, ker meje razsodnosti človeka ni mogoče določati. Nekdo je zrel že pri 18 letih, drugi ne bo nikoli... Žalostne so tragedije, ki jih prebiramo vsak dan in podajam repliko na nekoga, ki je tu zapisal-( bemti Pahorjeva vlada ).. Vlada bi lahko v tem primeru za preprečitev smrti dejansko otrok na motorjih, le dvignila starostno mejo za opravljanje izpita pri recimo 30 letih.Spolzkih cest, trenutnih slabosti motoristov, lukenj na vsaki cesti, kjer se tragedija zgodi pa na žalost ne more nadzirati. Sožalje vsem svojcem, ki se jim je dogodek sprevrgel v moro.Kaj ostane za človekom.......le spomin.
bimbooooo124
16. 09. 2009 22.57
v vlogi svojca,prijatelja,znanca umrlega*
bimbooooo124
16. 09. 2009 22.55
mislim .. nekdo je umrl, večina vas pa premore samo obtoževanje, pa kdo je kriv, kdo ni .. tako kot vedno.. pa to sploh ni vaša stvar, in niti noben vam ne daje pravice koga obtoževat.. če je kdo kriv, bo že plačal. če vi nimate življenja, še ne pomeni da ga nimajo drugi. in da nimajo pametnejšega dela kot ugotavljat kdo je kriv...tudi marsikater voznik avtomobila ni vzoren, tako tudi nobeno vozilo ni 100% varno.. in nesreče se pač dogajajo, in se bodo še v naprej..raje bi ob takih novicah pomislili na svojce umrlih, ali pa mogoče na sebe , če bi se(bognedaj) znašli v podobni situaciji..verjetno vam ne bi bilo prijetno. lp
Alijen
16. 09. 2009 20.02
Justinijan je dovolj če povem da sem bil tam dve minuti po nesreči in da sem iz tistega kraja? Tam se ni mogoče peljat več kot 60 kmh. Fant je imel čopera 125ccm torej ta gre prazen max 100 imel je pa še sopotnika. Fant je umrl zaradi tega, ker je avtobus peljal preko kot piše. Špekulacije so da če nebi padel pod kolo busa bi utrpel le lažje poškodbe. Nesrečen padec je botroval temu. Sopotnik je preživel brez praske. Torej če bi oba letela bi tudi drugi moral nekaj dobit. Tako da justiniijan bodi objektiven in reči da ne veš kje je ta cesta kako zgleda in da nimaš pojma kako je bilo!
justinijan
16. 09. 2009 19.49
urko-ne obtžujem in ne branim nikogar, da bo vsaj nekaj jasno.me pa zanima močno res kolikšna je bila res hitrost motorista.menim, da ravno tisti, ki zagovarjate eno stran najbolj obtožujete druge.priznavam tudi, da mi mježal 18-letnega fanta.vendar bodimo vsaj objektivni do vseh in ne nekaj fantazirat o močnem zaviranju pri 40km/h.
ssvarun
16. 09. 2009 18.57
"krabonjak" prav si povedal med vrstami... HITROST UBIJA ! ! !
sonicsyndicate
16. 09. 2009 18.38
zakaj se je pa tudi dalj časa čakalo v trbovljah da je prišel rešilec... namreč v koloni, ki je nastala zaradi nesreče so se pametnjakoviči po dvopasovni cesti spravljali obračat in tako zabili celo cesto, da bi ja čimpreje se izrinili iz gužve... tako so malo pripomogli k počasnejši intervenciji
Red_October
16. 09. 2009 17.46
Maričkareška,vem ja,motociklizem zahteva precej več znanja in popolne koncentracije med samo vožnjo,verjamem pa ,da tebi že vožnja s kolesom predstavlja velike težave.Najbrž pa tudi ti veš,kako se takim rečem streže.........
ARIM13
16. 09. 2009 17.42
kako smo vsi radi sodniki a Vsak dan se vozim po selški dolini PA VERJEMITE DA SE VOZI PO OMEJITVAH SE PA NAJDEJO IZJEME KOT POVSOD ZATO SE MI PA TAKI KOMENTARJI KOT-KAKO VOZIJO ŽELEZNKARJI-ZDIJO PRECEJ NEVMESNI
brkini
16. 09. 2009 17.41
NAJ BO MOTORIST AL AVTOMOBILIST AL NAVADEN KMET S TRAKTORJEM VSAKEGA ČLOVEKA JE SKODA DA UMRE sozalje bljiznjim
Marijareški
16. 09. 2009 16.46
ssvarun16.09.2009, 10:06 Popolnoma se strinjam s tabo! Red_October16.09.2009, 15:06 Očitno ti veš, kako se takim rečem streže, a ne?
furko
16. 09. 2009 15.11
Sebastjan.k -> no glede voznikov avtomobila držita dve resnici 1: Mišlenje, "ko je jaci ta ga tlaci", je velikokrat vzrok za povzročitev nesreče. 2: Neprisebna vožnja, s telefonom, čikom al pa skakimi drugimi jajci v roki, v kombinaciji s prvo točko, dobimo potencialnega morilca, ki ne bo na koncu nič kriv.
Red_October
16. 09. 2009 15.06
Svarun, tolk si brihten,da se ti že kisa.Če bi ti na list papirja narisal dve ovci,da bi jih čuval,bi ti ena zagotovo ušla.
SebaKid
16. 09. 2009 14.47
No glede motoristov držita dve resnici 1 : Zaradi majhnosti vozila je enosledno motorno vozilo manj opazno v prometu in ga je zato lažje spregledati 2 : Resnici na ljubo če pa k prvi resnici dodamo še objestnost nekaterih voznikov ki jim hitra vožnja požene adrenalin požilah pa dobimo smrtonosno kombinacijo. Vem da so tudi med motoristi ljudje ki vozijo lepo po omejitvah in uživajo v vožnji ampak tistih, ki pa navijajo plin do konca pa je vsekakor več kakor objestnih voznikov osebnih ali tovornih vozil.
jaka_7
16. 09. 2009 14.16
pri zadnjem dogodku v trbovljah, kjer piše da so reševalci in gasilci nemudoma prišli pa SPLOH NI RES več k 15 minut smo čakal da so prišli,na kraj nesreče so pa prvi prišli gasilci,motorista so pa oživljali mimoidoči, tko da nebomo o tem kok mamo porihtan u naši državi glede teh nesreč pa kok hit pridejo policaji,rešilci pa gasilci k jih rabiš...
maja_d@email.si
16. 09. 2009 13.56
popravek, ironično ni ravno prava beseda... mislila sem na žalost
maja_d@email.si
16. 09. 2009 13.54
ssvarun ja mal si zgrešu prispevek pa dejte že pustit motoriste pri miru, k ga bote enkrat sami spregledal, pol bote pa znal bit tih ... Res ne spadajo vsi motoristi v isti koš (pa potujte z mopedam u whateverland če lohk) Ne, ne kupujejo usi motorjev zarad hitrosti, pa da navte misln da sam motorji norijo po cestah, sem sama dožvela da je avto prehitu motor tko da... Še komentar na prispevek, ironično življenje izgubljajo nedolžni...
krabonjak
16. 09. 2009 13.53
vi vsi ki se pritožujete nad VSE motoriste ste bedaki!!! Fant ki mu je avtobus peljal čez glavo se je peljal 50 km/h, mel je 4t čopera 124 ccm, kateri ve kaj o motorjih ve da je maksimalna hitrost takega motorja 100 km/h plus tega je imeal ga je sopotnika! če bi avtobusar vsaj ustavil prej ko je zavil bi ga videl, ker ovinek ni tako oster. če bi se normalno peljal bi videl jerneja na motorju, vendar se mu je zapeljal čez glavo, se pravi da ni niti zaviral, ker če bi bi zadnje kolo zablokiralo in se nebi mogel peljat čez njega. Pa če bi se že jernej prehitro pripeljal, kako to da je motor cel ???? NISO VSI MOTORISTI DIVJAKI!!! jernej pogrešamo te....tvoji sošolci!!!!