Črna kronika

Španski register pedofilov

Madrid, 11. 09. 2008 20.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španija bo na začetku prihodnjega leta vzpostavila register vseh, ki so jih zaradi pedofilije obsodili, jih iščejo ali se jim trenutno sodi.

Španska vlada je v sredo sporočila, da načrtuje reformo kazenskega zakonika, po kateri bi morali biti obsojeni spolni zločinci in teroristi nadzorovani še najmanj 20 let po odsluženi kazni.
Španska vlada je v sredo sporočila, da načrtuje reformo kazenskega zakonika, po kateri bi morali biti obsojeni spolni zločinci in teroristi nadzorovani še najmanj 20 let po odsluženi kazni. FOTO: Reuters

Španski notranji minister Alfredo Perez Rubalcaba je sporočil, da bo register, ki ga bo vodila policija, oblikovan "nemudoma", in bo dan v uporabo z začetkom prihodnjega leta. V njem bodo objavljeni vsi, ki so jih zaradi pedofilije obsodili, jih iščejo ali se jim trenutno sodi.

Register naj bi pomagal zaščititi otroke, predvsem tako, da bo preprečil, da bi z mladoletniki delali ljudje, ki so bili obsojeni ali so iskani zaradi pedofilije. Vzpostavitev omenjenega registra že dolgo časa zahteva konservativna opozicijska Ljudska stranka, ki je socialistično vlado premiera Joseja Luisa Rodrigueza Zapatera večkrat tudi obtožila, da je pri soočanju s kriminalom premalo odločna.

Odločitev španske vlade sicer prihaja nedolgo po tem, ko je špansko javnost razburila po mnenju mnogih prenizka kazen, ki je doletela sodnika, ki je obsojenemu pedofilu dovolil, da ostane na prostosti, nakar je le-ta ubil petletno deklico. Sodnika je organ, pristojen za nadzor nad španskim pravosodjem, kaznoval s 1500 evrov kazni, lahko pa bi ga doletela tudi odstavitev ali celo zaporna kazen. Tudi premier Zapatero je izjavil, da se z izrečeno kaznijo ne strinja.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Brus123
14. 12. 2008 10.17
kdor je enkrat v registru, je že vzrok za to, da so ga vpisali - ne pride več ven in prav je tako!
megla007
17. 09. 2008 19.56
Ah ja. Sva se popolnoma razumela, samo sem ti pa naštel 3 primere, ki označujejo oz. po katerih bi lahko prepoznal znake pedofilije. In ko nekdo prepozna te znake pri nekem drugem, ga lahko ovadi ter mu uniči življenje. Potem pa, kot je pijanec pisal, ko si enkrat v registru, ti ni več pomoči KRIV/NEKRIV, ni več pomembno, obsojen si bil in na tej obsodbi ti krojio nadaljne obsodbe, pa čeprav si bil prvič nekriv in bi ti morali neodvisno v drugi sodbi začeti postopek od začetka. Ne se pa opirat na preteklost, da so ti že sodili zaradi takega razloga, kjer NISI (pazi, govora je tukaj o NEKAZNOVANJU) kriv. Če sei bil pa že enkrat spoznan za krivega, na vseh stopnjah sodišča, nižje, višje,... pa se lahko upiraš na prejšnje sodbe. Če pa nisi kriv, naj te pa zbrišejo ven in iz sodbe in iz registra. Razumeš?
unikat.33
14. 09. 2008 23.34
Megla, nisva se razumela. Zame je pedofilija, spolno zlorabljanje otrok. Ni nobenega opravičila, če odrasel moški posili ubogega otroka npr. 5 let staro punčko. Pri tolikih prostitutkah, ki so na svetu, pa res ni treba uničit otroku življenje!! Kaj pa ima naš Center za socialno delo napisano, je pa druga zgodba. Itak naši zakoni so zanič in nestrokovni. Imamo tudi zakon o spolnem nadlegovanju na delovnem mestu, pa so v podjetjih vseeno zaposleni in moški in ženske (če je zdrav razum, ne vidim problema). Nudizem pa ni moj stil življenja in me tudi ne zanima, če imajo zaradi tega kakšne probleme?! Pedofili so ponavadi ljudje na visokih položajih, spolni zafrustriranci, kot je npr. Mosley, potem pa ga je še cel svet zagovarjal, da je to njegova osebna stvar????
Ramzess
14. 09. 2008 11.50
Megla, a je ta seznam kje na netu, nabrž ne. Res pa je so not gotovo same kozlarije, potem ni čudno da ljudje ne upajo tujemu otroku niti pomagat, razen v primeru, ko gre za fizične poškodbe, se pravi, razlog mora biti viden, da se imajo s čim braniti, da starši marsičesa, sploh očetje, na javnih mestih sploh ne počnejo več, ker se bojijo da jih bo kdo prijavil. Krivih prijav pa se itak ne kaznuje, pa še izvedet ne moreš kdo je bil tisti krakoviden norec, ki ti je nakopal nepopravljive težave, ki ti je uničila družino, itd. Te zadeve so že zdavnaj šle predaleč. po drugi strani pa hvala digitalni tehniki, vsaj fotografov, ki bi nam razvijali fotografije in po možnosti špecali oblastem (tudi omenjen film je tak primer), saj še vedno morajo, ne rabimo več toliko, samo za resne fotografije. Oblasti oz. socialna služba gre zelo daleč, v nedolžni skrbi za otroka, ali otroški igri, vidi najhuši zločin, čudi me da med obtoženimi ni več tistih, ki skrbijo za prizadete otroke, kjer je drugačnega dotikanja in prijemanj še precej več, če se že gremo tako. Dandanes ne smeš, res skrajnost, otroku rešiti niti življenja, pa te že lahko obtožijo nevem česa. Dejstvo je, da je zadeva prišla tako daleč, da si nihče več nič ne upa, če nima najmanj strokovnega razloga za to, ali dobre podlage za zagovor, bran, alibija. Danes imamo take zakone, da komaj verjameš, ljudje morajo že zaradi njih prijaviti vse sumljivo, od fotografov, ki morajo prijaviti vse drugačne slike, do učiteljev in vzgojiteljev, ki morajo prijaviti vse sumljive izdelke otrok, itd. Potem pa se rešuj kakor več in znaš, pomagal ti itak ne bo nihče, vsaj človeško ne. Človek se vpraša kje so (še) meje, potem ko so zbrisali, zabrisali obstoječe. Razumnih meja ni več.
megla007
14. 09. 2008 11.07
Unika23, če bi ti videl spisek na centru za socialno delo, kaj vse tam vključujejo v znake pedofilije, bi 1.000.000.... x premislil, a bi rad imel otroka ali ne. Med drugimi in najbolj zanimivimi: - otroka se je prepovedano dotikati po notranji strani stegen (ja kako za hudiča boš dojenčka obrisal, ko je ves pokaka pa mu menjaš plenico? Al pa, ko ga privajaš na kahlco, pa je ves posran okol rit????) - otroka je prepovedano držati za prsni kot???? Kje tukaj logika? - in podobne kozlarije. Kot sem pa že omenil. Na nudl plažah, otroc tud nagi okol letajo, pa jih slika lahko kdorkoli. torej je to tudi pedofilija s strani staršev. Že tako na navadnih plažah okol nekateri otroc skačejo brez kopalk,... Daj mal razmisl, potem pa blebetaj neumnosti. Pa preber, kaj sta ti Pijanec22, pa Igor.Gojčič napisala, ko se enkrat znajdeš po nedolžnem na takem spisku obsodbe, čeprav si potem nedolžen !!! Pa da o nekem filmu, posnet po resničnih dogodkih iz Amerike niti ne govorim, ko je sestrica fotografirala sestrico nago, za zabavo, ker se je hecala pa afnala nekaj s fotoaparatom, nasrkala sta pa starša !!! Kot v Ameriki, ko so usmrtil ene par 1.000 nedolžnih ljudi, sam zarad tega, da so zadovoljil take bedne apetite, kot je vajin. Pa da ne bo pomote. Ne podpiram pedofilije, niti pedofilov !!!
Strok
14. 09. 2008 08.31
Giljutina bo treba uvest za te izmečke človeštva. Bel mi je dreka škoda kod njih.
unikat.33
14. 09. 2008 05.18
Pedifile pa res ni treba ščititi. Nimajo kaj grenit otroškega brezskrbnega življenja. Na teh seznamih bi itakk bilo največ RKC duhovnikov, a ne?
megla007
12. 09. 2008 21.17
Vse nudl (FKK) plaže TAKOJ UKINT!, ker tam tud strici pa tete kažejo svoje spolne organe otrokom, ki tam letujejo s svojimi starši in jih tudi nage slikajo na plažah,... (prikrita pedofilija!!!!) !!!!!!!! Drugače pa, se strinjam (začuda enkrat) z igor.gojcic 12.09.2008, 00:29. Lepo napisano.
civitasstain@gmail.com
12. 09. 2008 17.57
jezek_teka_teka Ti je on tako pri srcu, ali jih poznaš še več???
jezek_teka_teka
12. 09. 2008 15.27
Ormoški župnik Albin Žnidarič je obsojen na 5 let in 6 mesecev zapora - prebral na txt Vzpodbudno
BATISTA1
12. 09. 2008 13.09
pijanec2212.09.2008, 13:02 --- ko si enkrat v eni zadevi, mislim da ti ne manjka veliko da si še v drugi ... Tisti ki krade, bo pač kradel celo življenje....
pijanec22
12. 09. 2008 13.02
batista1: ti sploh veš, kaj je svingerstvo in kaj pedofilija? Madona ste eni otročji.
BATISTA1
12. 09. 2008 11.27
Krasno ... !!! Komaj čakam da kaj takega naredijo tudi v Sloveniji, ker bomo kar nekaj politikov (npr. iz SD - Avrelijo Juri) ter ostale golazni dobili... Tako se jim bomo lahko že od daleč izogibali !!!!
pijanec22
12. 09. 2008 01.01
Glede na to, da živimo v informacijski dobi, kjer ima že vsako tele računalnik in internet, ne vem, zakaj bi spiski sploh morali biti potrebni (verjetno se gre samo zato, ker so takšno zadevo videli v ZDA in je pač potrebno skopirati). V institucijah, kjer se dela z mladoletnimi, bi pač poklicali na policijo, oni pa bi preverili določenega zaposlenega v 10 sekundah. Zdaj pa bodo morali isto poklicati na policijo, samo da bo policija pogledala v poseben spisek. Idiotizem in podobni idiotizem se uvaja tudi pri nas. Razlog za spiske je verjetno kje drugje ... da se jih bo zlorabljalo in se bo pač gor dajalo vse nezaželjene ljudi, kot se to dogaja v ZDA - od tega, če ukradeš spodnje perilo, pa do tega, da si topless na plaži.
kriss714@amis.net
12. 09. 2008 00.51
Ja, praksa, da je obtožen enako, kot kriv, je posledica tega, da imamo sfeminizirano sodstvo, polno nekih kokoši, ki so nagnjene k temu da zadeve malo prejudicirajo. Bi bilo nujno potrebno ukinit trajne mandate in uvest maksimalno kazensko odgovornost za tiste, ki si dovolijo soditi, pa to zlorabljajo.
Ramzess
12. 09. 2008 00.29
Se strinjam pijanec22, da je sporno, da se na seznam daje tiste, ki so v postopku, kar pomeni, da na seznamu končajo vsi, ki so bili pedofilije obtoženi, ne obsojeni, kar je velika razlika. Sicer vemo, da na sodišču obtožba velja več kot obsodba, če veste kaj mislim, \"bili ste obtoženi tega in tega\", že davno, pa sploh ni pomemben rezultat sodbe, ali kriv ali nedolžen, ne, dovolj je že, da si sploh bil obtožen pa si že zapečaten, ne glede na to ali si bil kriv ali ne, to sodišče ne zanima, v novem primeru. To pomeni, da te prejšnja obtožba, vseeno bremeni, v prihodnjih primerih, čeprav si bil spoznan za nedložnega. Tukaj bi na seznamu morali biti samo tisti, ki jim je bila pedofilija pravilno dokazana, ne pa tudi ostali, sploh pa ne tisti v postopku (oblika zavarovanja, koga ali česa?). Googca nikoli ne računaj na kaj takega, takšne in drugačne državne liste in seznami kršitev (npr. ukradenih automobilov) ali kršiteljev, nikoli niso zanesljive in verodostojne, veliko se jih je opeklo, in to pošteno, na ta račun. Take zadeve nikoli niso bile poštene.
kriss714@amis.net
12. 09. 2008 00.15
Na spisek pedofilov bi najprej morali zapisati raznorazne prepotentne, slaboumne in delomrzne, polpismene socialne delavke, ki kažejo nenaravno veliko zanimanja za tuje otroke. Pa ne samo v španiji.
pijanec22
11. 09. 2008 23.19
Da se daje na spiske ljudi, ki so še v sodnem postopku, je dejansko zelo sporna zadeva. Večina, ki se jim sodi zaradi tega, seveda niso pedofili, ampak so mogoče po pomoti potegnili dol kakšno slikico, pokazali spolne organe v javnosti ali kaj podobnega. Največ pedofilov izhaja ravno iz domačega, družinskega okolja žrtve, ki pa jih je seveda težko odkriti.
drunks
11. 09. 2008 22.26
Nemorem razumeti očeta , ki posili svojega otroka, nekateri otroki so še dojenčki. To so zelo bolane osebe in se po moje ne morejo pozdravit.Osebno bi jih use v zapor dosmrtno, kr smrtna kazen je kao nehumana.Noben mi pa ne bo reku , da se lahk pozdravjo. Treba mislit na otroke , k bojo moral živet s tem ceu lajf.
Kum_Urke
11. 09. 2008 22.09
VSAK KI JE STORIL KAZNIVO DEJANJE NA OTROKU PEDOFILI ITD BI MORAL DOBIT DOSMRTNO KAZEN Z FIZICNIM DELOM IN SAMO Z 1DCL VODE NA DAN IN NEKAJ CIST MALEGA ZA POJEST TO BI MORALI V CELEM SVETU TKO NARDIT NE PA TKO KO JE PRI NAM DOBI PEDOFIL 2LETI Z VIKEND IZHODI LEPO VAS PROSIM