Črna kronika

Sorodnikom že pred leti povedal, da je ubil dečka

New York, 28. 05. 2012 09.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pedro Hernandez, ki je policistom priznal, da je pred 33 leti ubil Etana Patza, naj bi le nekaj let po svojem zločinu umor priznal tudi sorodnikom in prijateljem. Eden od sorodnikov naj bi informacijo povedal policistom, a se ni nič zgodilo.

Pedro Hernandez
Pedro Hernandez FOTO: Reuters

Ime Pedro Hernandez je obkrožilo svet po tem, ko so newyorški policisti prejšnji teden sporočili, da so razvozlali 33 let star primer. Hernandez je namreč policistom priznal, da je takrat šestletnega Etana Patza ubil, njegovo truplo pa v smetnjak odvrgel v vrečki za smeti.

Zdaj so na dan prišle še informacije, da je Hernandez že v 80. letih prejšnjega stoletja umor priznal več osebam. Da je v New Yorku ubil dečka, naj bi namreč povedal svoji cerkveni skupini, v kateri so bili njegovi sorodniki, prijatelji in duhovni voditelj. Eden izmed Hernandezovih sorodnikov je za CNN dejal, da je takrat odšel na eno izmed policijskih postaj v New Jerseyju in to informacijo dal tudi policistom. Takrat so ga policisti vprašali, ali se je s Hernandezom mogoče sprl ali do njega goji kakšne zamere. Sorodnik, ki ni želel biti imenovan, je za CNN povedal, da je imel občutek, da mu policisti ne verjamejo.

Etan je sicer izginil 25. maja 1979, Hernandez pa je bil takrat star 19 let. Kmalu po Etanovem izginotju je Hernandez dal odpoved v trgovini, kjer je delal kot skladiščnik. Vrnil se je k materi v mesto North Camden v New Jerseyju. Takrat se je po besedah sorodnika zelo čudno obnašal. "Ko se je vrnil nazaj domov, je bil zelo živčen in neprestano se je tresel," je dejal. "Stalno je imel drisko in veliko časa je preživel tako, da je le gledal skozi okno," je povedal sorodnik.

Hernandezov sorodnik je za CNN dejal, da ne ve, zakaj ostali, ki so slišali Hernandezovo priznanje, niso odšli na policijo, a da sam ni mogel biti tiho. Vendar se ni nič zgodilo. Šele nekaj dni pred Hernandezovo aretacijo prejšnji teden so sorodnika obiskali policisti in ga vprašali, ali kaj ve o tem, da bi Hernandez priznal, da je nekoga ubil. Presenečen, da so ga po toliko letih to vprašali, je sorodnik odvrnil: "Kje pa ste bili toliko časa?" Odgovora ni dobil.

Newyorški policijski komisar Raymond Kelly je sicer prejšnji teden dejal, da noben družinski član ali duhovni voditelj ni stopil v stik s policijo. Vendar ni jasno, ali se je Kellyjeva izjava nanašala le na newyorško policijo ali na vse policijske postaje v ZDA.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rew333
28. 05. 2012 14.45
+4
Zločin in kazen: Dostojevski! Sam prijavi zločin in nihče ti ne bo verjel. Klasika!
modni.dirkac
28. 05. 2012 11.21
+2
Čista vest in bogate nagrade: Vestna pralnica!