Črna kronika

Sojenje Supančiču za umor očeta: sodnica bo preučila mnenje avstrijskih psihiatrov

Maribor, 25. 08. 2015 12.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na sojenju Robertu Supančiču, ki je decembra lani umoril svojega očeta, je sodnica ponovno zaslišala sodnega izvedenca, ki meni, da je bil obtoženi v času umora prišteven. A tudi po tem sodnica še ni mogla povleči zaključka glede zdravstvenega stanja obtoženega, zato bo preučila še izsledke iz Avstrije.

Na mariborskem okrožnem sodišču se je danes nadaljevalo sojenje Robertu Supančiču za umor očeta decembra lani v Zgornji Kungoti. Sodnica je za zaprtimi vrati ponovno zaslišala izvedenca Mladena Vrabiča, a še vedno ni mogla povleči zaključka glede zdravstvenega stanja obtoženega, zato bo preučila še izsledke iz Avstrije, kjer so ga aretirali.

Robert Supančič na sodišču. Slovenski izvedenec meni, da je bil morilec v času zločina prišteven.
Robert Supančič na sodišču. Slovenski izvedenec meni, da je bil morilec v času zločina prišteven. FOTO: Kanal A

Vrabič je na prejšnjih zaslišanjih na sodišču ocenil, da je bil Supančič v času dejanja prišteven. Po drugi strani pa so izvedenci leta 2003, ko je Supančič umoril svojo mater, menili, da boleha za shizofrenijo, zato mu je sodnica Danila Dobčnik Šoštarič, ki mu sodi tudi danes, izrekla namesto večletne zaporne kazni ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja. Po treh letih se je tako lahko vrnil v običajno življenje.

Tožilstvo je sicer na predobravnavnem naroku za Supančiča v primeru priznanja krivde predlagalo kazen v višini 28 let zapora.

Kaj točno je Vrabič danes povedal pred sodnim senatom, ni znano, saj je bilo zaslišanje zaprto za javnost. Po zaslišanju Vrabiča je sodnica povedala le, da bo sodišče sojenje nadaljevalo 10. septembra, ko bo pridobilo še dokumentacijo iz Avstrije.

Supančiča so namreč po grozljivem umoru njegovega očeta decembra lani v Zgornji Kungoti aretirali v Avstriji. Takrat naj bi ga pregledali tudi psihiatri in njihovo poročilo naj bi zdaj preučilo sodišče. Njegovi izsledki niso javno znani, neuradno pa naj bi avstrijski psihiatri potrdili, da je Supančič shizofren.
Supančičev zagovornik Viktor Osim je sicer sodnemu senatu že na prejšnjih obravnavah predlagal, da angažira komisijo za izvedenska mnenja pri ljubljanski medicinski fakulteti, a se sodnica tudi tokrat o tem še ni odločila.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jupi71
25. 08. 2015 17.34
+6
slovensko debilno sodstvo, vse naredit da nebi bil kriv, zakaj? ker imajo med seboj dosti takih, ki so za pod ključ... gnila banana republika!!!!
_alpe_
25. 08. 2015 15.02
+10
Če je shizofren, in je zaradi bolezni ubijal, potem je skrajno nevaren, ker shizofrenija ni ozdravljiva. To pomeni da ni za med ljudi. Dosmrtna bolnica.
Kapitan007
25. 08. 2015 13.17
+17
Pa najboljše da dobi spet 3 leta zdravljenja, nato pride ven in ubije še tretjega..