Črna kronika

Sojenje policistu se nadaljuje

Celje, 19. 11. 2007 19.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Damjana Seme
Komentarji
16

V Celju se je nadaljevalo sojenje policistu, ki je med opravljanjem službe ustrelil Naserja Berišo.

V Celju se je nadaljevalo sojenje policistu, ki je pred osmimi leti med opravljanjem službenih nalog ustrelil Naserja Berišo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

trapo
21. 11. 2007 08.50
Ampak če se prav spomnim je bil za umor že enkrat oproščen, zakaj se lahko samo pri nas sodi za isto dejanje 2x. Jaz bi take odvetnike ki branijo barabe čeprav vejo kaj so naredili poslal mal na hladno ne pa da se jih omenja kot nekakšne bogove (ala Čeferin and Co.).
danus@email.si
21. 11. 2007 02.40
Tak da nehite žalt folk tle gor ne splača se...
danus@email.si
21. 11. 2007 02.38
Za vse ljudi more bit enaka KAZEN a je to policaj ali gdo drug,pa še to brez jugovičev tak slovenia nebi postala EU..Brez veze se tle mučite pa pišete rišete...
trapo
20. 11. 2007 21.12
Se popolnoma strinjam sam z zadnjem delu bi te popravil - dobil bi mogoče pogojno kazen če bi ponovno storil kaj takega bi šel sedet.
nask
20. 11. 2007 15.24
V naši državi moraš biti kriminalec, da ti gre lepo in se vsi potegujejo zate, še novinarji so tukaj na strani beriše, nihče se pa ne vpraša, če bi bil pošten in miren državljan, zakaj bi pa ga lovila policija, čeprav se je že prej na veliko govorilo o njem, kot o nevarnem človeku. Zato ker je Beriša, pač lahko počne kar hoče, policist, ki je opravljal svojo dolžnost je pa sedaj veliki kriminalec - kje pa živite. Kriva pa je naša zakonodaja in oblast, ker dovoli, vsi ki pridejo v našo državo, ne le da dobijo službo, stanovanje, se tu razmnožujejo in dobijo razne pomoči, lahko na vsezadnje še živijo kot ptički na veji, govorijo v svojem jeziku, se obnašajo kot da je vse njihovo in imajo oni zakon v svojih rokah, mi slovenci in navadni državljani pa smo za njih nihče! Tu se vidi da vlada in država stoji na strani takšnim kot je Beriša, ne pa človeku ki spoštuje naš red in zakon, prav tako policista, ki je opravljal svojo službo. Zanima me, kaj bi se zgodilo, če bi slučajno Beriša ubil tega policista, kaj bi potem sledilo - pač se je zgodilo, Beriša pa bi bil slučajno 2 - 3 lete v zaporu in s tem bi bilo vse končano. Kje živimo?
crto@mail386.com
20. 11. 2007 11.57
Policisti imajo pooblastila, samo napačna. Pri kriminalcih jih imajo premalo, za ostale pa preveč. Enemu poštenemu lahko takoj pridejo na dom in prebrskajo vse, ker so pač nekje nekaj slišali, tisti, ki pa so nevarni za okolico pa so velikokrat deležni nepopolne preiskave oz jih "nadzorujejo" predolgo, zaradi premalo dokazov. Dokazov se da dobit vsak dan dovolj, da se pozapre 3/4 kriminalcev v Sloveniji. Če imamo neizobražen kader, ki je na terenu neuspešen, pa je kriva v prvi vrsti država!
indefinable.motiv@gmail.com
20. 11. 2007 10.05
parefin in mile.tre popolnoma se strinajm z vama Upam da se bo čim prej kaj spremenilo v tej državi, sicer se nam ne piše kaj dobrega.
mile.tre
20. 11. 2007 08.05
Policisti imajo pri nas premalo pooblastil!!!!! Če hočejo katerega obtožit za kakšen zločin jim to odvetniki onemogočijo!!!! Kazni pa so 100000x premajhne!!!!!! Morali bi uvst nazaj sramotilne kamne (zadeva izpred 200 let)!!!!Tisti ki pa kritizirajo dela naših policistov so pa itak sami kriminalci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...
nvivod@gmail.com
20. 11. 2007 07.20
Sej je pa v vsakem primeru pri nas kriminalc bolj zavarovan kot pa npr. jaz...ce meni nekdo v bajto vdre pa ga lopnem s sekiro bom jaz nastradal na sodiscu un pa ne....!
slivov knedl
20. 11. 2007 00.31
saladin:Lej ga,še en padalc.Vsaj en primer škode napiš. Men osebno noben policaj ni napravil nobene škode in ostalim poštenim ljudem tudi ne.Premal pooblastil imajo,to je glavni razlog,da si barabe in ostala sodrga tolk upajo.No,pa totalno slabi zakoni in,kao,neodvisno sodstvo,ki bolj ščitijo barabe kot žrtev.
saladin@email.si
20. 11. 2007 00.15
vedite da policaji v SLO več škode delajo kot koristi...zato pa imamo take primere...LP!!!
mac4_m
19. 11. 2007 23.52
nekdo se bo enkrat moral lotiti sodstva. Prav v sodstvu je vzrok razrasta kriminiala, pocestnega in politično gospodarskega. Nihče več ne verjame, da so tako nesposobni, jasno je, da je posredi korupcija. Izrod, ki ščiti kriminalce bi blo treba pozapret..In to za dolga leta..
parefin@yahoo.com
19. 11. 2007 23.25
-1
A ste slisali na koncu prispevka novinarkin komentar? "PA CEPRAV SO GA ZASLISEVALI 4 URE"! In s kaksnim tonom je rekla! Kako so usmerjeni PROTI policistu! Sej ce se oseba ne spomni necesa izpred 8+ let se tega ne bo spomnil pa cetudi bo 20 UR! zaslisan! Prav ubogi so policisti v Sloveniji. Primer: - Policisti hocejo ustaviti NORCA na motorju, le-ta zacne bezati pred njimi in se bolj divja, policsti ga izgubijo ker je prevec norel. Ta ki je bezal se po par ovinkih razleti ker je NOREL in umre - SLOVENIJA KRIVI POLICIJO za smrt tega dirkaca... - Policistu kriminalistu - URADNI OSEBI ne verjame sodisce da ga je NAMERNO zbil z vozilom, ZNAN preprodajalec droge v Celju. Sodisce razsodi v prid kriminalcu, "ces da ni videl sredi parkirisca policista, in ga je zbil po nesreci in ZBEZAL ker je bil prestrasen..." - 17 letnik zbije z avtomobilom 2 policista ter civilista, zgodilo se je vceraj, vendar vam zagotavljam da bo s 17 letnikom enako kot z kriminalcem iz zgornje zgodbe. - Policisti hocejo malo vecjo place ker pac za 500 Eurov je tezko opravljati delo 3. policistov, kajti drzava oz. Min. za javno upravo NEpusti zaposlovati novih policistov ze 4. leta, tako da na vsaki P.P. primanjkuje policistov, le-te pa morajo opravljati 3X vec dela zaradi primankljaja policistov. - Ne da se mi vec pisati kajti lahko bi pisal se 2+ leta! -" NUFF SAID"
Dejan Keuc
19. 11. 2007 22.47
Nedavna zgodba... Fant brez izpita beži pred policisti na motorju... Pri tem se ponesreči in kriva je policija!.. Halo ?!?! .. Zakaj pa potem so, če ne smejo streljat ko so ogroženi , če ne smejo zasledovat motorista brez izpita in v prekršku... ipd ipd..
Biofrutekk
19. 11. 2007 21.13
Tale primer je sramota za ti. pravno državo. Dokler se bodo taki primeri ponavljali bo kriminal neovirano rasel kriminalci se bodo še bolj opogumili in policisti se bodo delu posvečali manj oz. manj učinkovito.Sicer pa...za koga bi pa se izpostavljali? Za super hvaležne državljane? Za drobiž imenovan plača? Za super sposobno sodstvo? Mislim da se je nad trenutnim stanjem rahlo za zamislit...
indefinable.motiv@gmail.com
19. 11. 2007 20.57
Ta proces je zame ena izmed največjih neumnosti v zgodovini naše države. Policist se določenih stvari ne spomni. Mislim po osmih letih. Kdo pa se po takšnem času lahko spomni vsake podrobnosti. Sm že bil zaslišan kot priča na sodišču v neki kazenski zadevi in glede na to v kašne podrobnosti se spuščajo je normalno da se ne spomneš vsega.