Črna kronika

Sojenje Kameniku prestavljeno

Celje, 27. 10. 2008 12.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sojenje so sklenili prestaviti na januar 2009, saj Kamenikovemu odvetniku Bromšetu ni uspelo priti v stik s svojim varovancem. Kamenik je trenutno na Hrvaškem v priporu.

Sojenje so prestavili, ker je Kamenikov odvetnik Tomaž Bromše povedal, da s svojim varovancem ni uspel priti v stik.
Sojenje so prestavili, ker je Kamenikov odvetnik Tomaž Bromše povedal, da s svojim varovancem ni uspel priti v stik. FOTO: POP TV

Sodni senat celjskega okrožnega sodišča je današnjo obravnavo zoper Kristijana Kamenika, ki ga obtožnica bremeni štirikratnega umora v Tekačevem leta 1997, prestavil na januar prihodnje leto. Njegov zagovornik Tomaž Bromše je namreč pred senatom izjavil, da mu ni uspelo priti v stik s Kamenikom, ki je v priporu na Hrvaškem.

Bromše, ki je Kamenikov primer prevzel lani po smrti takratne zagovornice Marjetice Nosan, želi tako izvedeti, ali se Kamenik strinja, da bi mu na celjskem sodišču sodili v odsotnosti. Državni tožilec Stanislav Pintar pa temu predlogu nasprotuje in si želi, da bi Kamenik sojenje spremljal osebno. Predlagal je tudi, da se ponovno zaslišijo vse priče, teh pa je 70.

Predsednik sodnega senata Martin Jančar je Kamenikovemu zagovorniku in tožilcu Pintarju predlagal, da v naslednjih 30 dneh premislita, katere dokaze bi lahko le prebrali, saj meni, da se številne priče po 11 letih od umora 75-letnega Štefana Poharca, njegove 73-letne soproge Frančiške Poharc ter njunih podnajemnic, 17-letne Viktorije Krušlin in njene mame, 36-letne Helene Krušlin, vseh podrobnosti ne bodo spomnile.

Spomnimo

Kamenik je v priporu na Hrvaškem, kjer je osumljen, da je vodil združbo tihotapcev mamil.
Kamenik je v priporu na Hrvaškem, kjer je osumljen, da je vodil združbo tihotapcev mamil. FOTO: POP TV

Spomladi se je sodni senat odločil, da preiskovanje originalnih sledi s kraja umora v Tekačevem zaupa izvedencem iz Velike Britanije. Po oceni Bromšeta je izvedensko mnenje Angležev za Kamenika zelo ugodno, saj forenziki niso ugotovili nobenih zanesljivih podrobnosti, ki bi sporni Kamenikov športni copat povezale z najdenimi odtisi na kraju umorov. Angleški izvedenci so stopnjo verjetnosti na t. i. opisni stopenjski lestvici označili s številko tri, pri čemer stopnja ena pomeni identifikacijo, stopnja štiri nezadostno, šest pa popolno izključitev dokaza.

Slovenski izvedenci, ki so prvi opravili primerjalne sledi s kraja zločina, so ugotovili, da stopinje s kraja umorov ustrezajo Kamenikovim copatom, švicarski in nemški izvedenec pa nista podprla tega mnenja.

Kamenik je lani ob začetku ponovnega, tretjega sojenja povedal, da očitanih umorov ni zagrešil, saj umorjenih ni poznal oziroma nikoli ni bil v Tekačevem.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cuk.fortuna
28. 10. 2008 07.08
Naše sodstvo pa res ni nič sposobno, še imajo prevelike plače !
zerix
27. 10. 2008 19.20
on ni moril 100
dr.psiho
27. 10. 2008 19.20
Bravo SODSTVO v 20 letih al ga zaprite al spustite... To je le dokaz da nekaj (vse) ni vredu z našim sodstvom! zdaj pa vprašanje !ALI GA SPLOH MAMO? gdo ta fiasko sploh plača in odobrava?
tinechem
27. 10. 2008 15.31
Ta ma pa res žalostno kariero mafijca... Skoz tiči v enih zaporih... A se sploh splača?
warezovc@email.si
27. 10. 2008 15.27