Črna kronika

So prikrivali njeno odvisnost od alkohola?

Sežana, 31. 03. 2009 13.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Center za socialno delo naj bi bil že večkrat opozorjen, da ženska, ki naj bi z blazino zadušila svoja otroka v Sežani, ni primerna mati, ker ima težave z alkoholom.

Pred blokom, kjer se je zgodila tragedija, gorijo sveče.
Pred blokom, kjer se je zgodila tragedija, gorijo sveče. FOTO: Kanal A

Po smrti dveh malčkov v Sežani, ki naj bi ju z blazino zadušila njuna mati, prihajajo na dan nove podrobnosti.

Sosedje pravijo, da že nekaj časa ni bilo vse v redu. Pred dvema letoma so morali gasilci vdreti v stanovanje, kjer so našli močno vinjeno mater. Soseda je namreč poklicala policijo, ker je na balkonu dolgo jokal otrok in čez balkonsko ograjo metal igrače. Prišli so policisti in gasilci, ki so vdrli v stanovanje, na postelji pa našli od alkohola obnemoglo mamo. Sosedje tudi pravijo, da so za njen alkoholizem potihoma vedeli vsi, vendar so to prikrivali.

Dveinpolletno Emo ter štiriletnega Matija so danes pokopali na sežanskem pokopališču.

Mati naj bi imela psihične težave. Zaradi depresije in shizofrenije naj bi se že zdravila v idrijski bolnišnici. Obenem naj bi bila tudi alkoholičarka. Zaradi nakopičenih težav sta se mama in oče zdaj že pokojnih otrok v začetku leta odločila za ločitveni postopek. Sodišče naj bi določilo skrbništvo nad otrokoma obema, vsakemu po tri dni na teden. Na ločitveni razpravi naj bi oče zahteval polno skrbništvo nad otrokoma, vendar je ona temu nasprotovala in sodišču predložila več dokazil, da je z njo vse v redu.

Pod drobnogledom sežanski center za socialno delo

Ker naj bi bil center za socialno delo večkrat opozorjen, da ženska ni primerna mati, ker ima težave z alkoholom, poleg tega pa tudi psihične težave, je minister za delo Ivan Svetlik že zahteval poročilo o delu. Tako se bo videlo, ali je v tem konkretnem primeru center zatajil.

V stanovanje nesrečne družine so že vlamljali gasilci, ki so na postelji našli vinjeno mamo.
V stanovanje nesrečne družine so že vlamljali gasilci, ki so na postelji našli vinjeno mamo. FOTO: Dare Čekeliš

Na pristojnem ministrstvu so nam povedali, da v takšnih primerih ministrstvo vedno prosi pristojni center za socialno delo za poročilo o njihovem delovanju v posamezni zadevi in da bo inšpektor dokumentacijo pregledal še v tem tednu. Pristojni center je sicer z družino že sodeloval v svoji svetovalni vlogi v postopku razveze zakonske zveze pred sodiščem.

Na sežanskem centru za socialno delo so medtem veliko bolj redkobesedni. Pravijo, da na željo očeta o družini in dogodku ne dajejo nobenih izjav, so pa globoko pretreseni.

Spomnimo ...

V noči na nedeljo se je v bloku v Sežani zgodila družinska tragedija. Koprski policisti so v nedeljo nekaj minut čez polnoč izvedeli, da naj bi v Sežani umrla dva otroka – dveletna sestrica in štiriletni bratec. Med spanjem naj bi ju z blazino zadušila njuna mama.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (205)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mindfucker
05. 04. 2009 10.57
spet zdravniki v glavni vlogi! in spet dvomesečni odvzem licenc!?
sherlock2
05. 04. 2009 10.42
Spoštovani Pvo Borec a ste to napisal na podlagi svojega mnenja ali na podlagi drugih virov. Seveda obstaja tudi ta scenarij a ugotoviti je treba...ali je to res ali ne. Sicer popolnoma razumem tista dva klicaja, ki mi poženeta srh po celem telesu.
Prvo Borec
05. 04. 2009 09.36
Težko toda resnično : Pomagal je svoji hčerki in ubil svoja vnuka !! Ne bi rad bil na njegovem mestu !!
sherlock2
04. 04. 2009 21.35
Mislim, da bi bila v tem primeru res potrebna temeljita forenzična preiskava na višjem nivoju in ne samo gola sklepanja ...prosim oddajte vaše komentarje...samo resnico hočem izvedet in da za to kruto resnico odgovarja res tisti, ki je to storil.
sherlock2
04. 04. 2009 21.05
Se vzorci DNK na blazini ujemajo z identiteto zdaj osumljene ...obtožene. Zame to ni dovolj, da nekdo reče ..ja sama je bila z otroki...ali je to res????Vsekakor, če je to storila ona ali nekdo drug si definitivno zasluži dosmrtno ječo brezpogojno in brez odstopanj...včasih so bile za take ljudi grmade.
sherlock2
04. 04. 2009 20.48
Tisto večer... kam so bili namenjeni klici očeta umorjenih. Dovolite, da imam pravico do svobode mišljenja. Zanima me samo ali je možno, da so bili pretekli tragični dogodki prav točno taki, kot jih navajajo v medijih ali pa vendarle se v ozadju skriva neverjetna zarota O KATERI SE NAM NITI NE SANJA. Seveda to je delo kriminalistov in upam, da imajo vse argumente , ki so jih usmerili v dejanska dejstva a vendarle nekaj me muči in to bi rad izvedel. Ali je možno, da je to storila neka tretja oseba, ko je mati bila odsotna od otrok ...ne vem iz kakega razloga ...pijana ..zadrogirana ...omamljena ...a so kriminalisti upoštevali te možnosti?
sherlock2
04. 04. 2009 20.36
ali samo predvidevate, da je oče umorjenih bil v službi ali je resnično bil v službi tisto večer...
sherlock2
04. 04. 2009 20.19
Samo malo ljudje...morda je scenarij dvojnega detomora popolnoma drugač. Trenj nisem gledal. Imam samo nekaj vprašanj? Kje je bil oče v času umora ? Ali so bila vrata stanovanja tiste usodne noči zaklenjena in ali je bila domnevna morilka v vinjemem stanju. Otroke je pripeljal ob 16 uri kot mi je znano. Otroka sta umrla zaradi zadušitve . Tudi za g.Matoza bi imel nekaj vprašanj?
serolod
03. 04. 2009 20.51
uboga otroka, oče se je dobesedno boril za njuju a center za socialno delno ni bil dovolj oslušen, ali pa je bil pod vplivom ............
strogoff
03. 04. 2009 18.44
ZARES, temu "doktorju" Mrevljetu bi bilo potrebno odvzeti zdravniško licenco ! ! _ _ _ W hohštaplerji !
Timy15
03. 04. 2009 16.57
Se strinjam s tem,kar si zapisal GENIJ.Tudi v zadnjih ostalih nekaterih umorih,o katerih pogovori so bili na TRENJU,so si vodje CSD,podobno razlagajo po svoje,da so storili,kar so lahko.Ko samo poslušaš njihova pojasnila,opravičeno postaneš začuden in zaskrbljen.
nataska79
03. 04. 2009 14.30
žalostno kaj se dogaja!pa vedno so žrtve otroci. CSD bi moral takoj opravit kontrolo doma kaj se dogaja z otroci.pa niso...saj če pa bi dobili javljeno da kdo dela kje na črno,ki prejema njihovo denarno pomoč pa bi takoj leteli...sramota!
BB64334
03. 04. 2009 12.53
In spet bodo vsi odgovorni odnesli celo kožo. Socialke in sodnice in vsi izvedenci in strokovnjaki ki jih je včeraj gostil g. Slak v svoji oddaji. Zakaj? Ker je v naši preljubi državi žal tako, da inštitucije ščitijo ena drugo. Na bruhanje so mi šle tiste babe včeraj in sem kar malo razočarana nad Slakom da ni bil bolj oster do njih(kot zna včasih bit). Upam samo, da bosta šla Andrej in njegov odvetnik res do konca, ampak DO KONCA!!! Tisti ki poznate situacijo veste kaj mislim.
simona_cheh
02. 04. 2009 12.45
Jantan
02. 04. 2009 12.44
Poglejte malo okoli sebe. Verjetno boste kar hitro opazili, da tudi v vaši okolici živijo družine, ki potrebujejo pomoč. In kaj ste vi storili za to, da bi preprečili takšne tragedije? Ste obvestili pristojne službe, CSD, šolo, policijo, koga? Ali tako kot večijna drugih čakali, da to stori kdo drug in se potem, ko je bilo kaj narobe, zgovarjali na to, da so itak vsi vedeli, pa nobeden ni nič storil zato?
z3b7
01. 04. 2009 22.47
Sedaj je že prepozno!Otrok ni in jih nebo več nazaj.Jaz menim,da je CSD največ kriv za to tragedijo.Ki v take stvari,ki je potrebna pomoč človeku v taki situaciji ne vidijo,da bi mu pomagal.V kake druge stvari se pa takoj vtaknejo,ki jih sploh ne briga!Sem tudi jaz imela problem s CSD in tudi z zdravnikom Mravljetom.Pa se jim nisem pustila in se tudi nebom,ga bi me ti nesramni ljudje obračali okoli prsta.Pa še nekaj bi imela zapripomnit ta pregovor,ki pravi takole: TI,ČE ČLOVEKU V KAKRŠNI KOLI STISKI NEMOREŠ POMAGAT MU TUDI NI TREBA,DA MU ŠKODIŠ,DA NE PRIDE DO KAKE TRAGEDIJE V DRUŽINI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...
sposonja
01. 04. 2009 21.25
Vsem, ki ste tako strogi do CSD, v razmislek tale primer: Mamici, ki se že več let zdravi na psihiatriji, je csd odvzel otroka, ker jo je bilo v akutnem izbruhu bolezni strah, da bo poškodovala sebe ali otroka. Otrok je bil nameščen v rejniško družino, mamica je odšla na zdravljenje v psihiatrično bolnišnico. Ko se je vrnila z zdravljenja, je vložila tožbo proti csd zaradi nezakonitega in neutemeljenega odvzema otroka. Otroka ima resnično zelo rada in je dobra mama. Je csd ravnal prav?
nina123456
01. 04. 2009 19.48
bogaa otroka dej :( ...
kleopatra-1
01. 04. 2009 19.30
vsem, ki na pamet obsojate očeta - kaj bi lahko storil več od tega, kar je storil? Nekateri pišete, da ji ne bi smel pustiti otrok - se zavedate, da če se ne bi držal odločbe sodišča in otrok ne bi pripeljal k materi, bi bil obravnavan kot ugrabitelj in bi lahko dobil sodno prepoved približevanja? Kot jaz razumem, se je oče tukaj močno boril, dejansko so zatajile institucije.
SAZANKA
01. 04. 2009 19.23
Sam nekaj za pametnjakoviče-ki krivijo očeta-ne poznate ga-dobričina je in boril se je za svoja otroka-ker je njen oče prek "vez" ji rihtal vsa možna potrdila,da je sploh otroke lahoko mela v varstvu.Zato prosim ne pluvajte po človeku,ki ji je že zdavnaj hotel pomagati-sam ona je mela potuho od svojega tatija in EVo TI PIZDARIJE!!!!!!Andrej je super človek in jaz mu stojim ob strani,ker poznam celotno zgodbo-tako da prosim...ne bit pametni,da on ni mignil,ker je ogromno se boril-sam javnost ni seznjena s tem...Drugače pa je tudi njegova družina zelo normalna in na mestu,ne prekriva ničesar.V večji godlji so Mislejevi-zaradi izkoriščanja položaja in ugleda-tukaj pa je itak tako-jaz poznam tistega in on lahk zrihta...ker sem pač na takem položaju...Zato-roko na srce-njen oče ima prste gliboko v tem.