Črna kronika

'Ne ponujamo denarne nagrade'

Zagreb, 12. 10. 2008 11.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nadzorne kamere so v bližini kraja, kjer je bila umorjena Ivana Hodak, posnele sumljivega moškega. Notranje ministrstvo zanika, da je za informacije o umoru razpisana denarna nagrada.

Kdo je umoril Ivano?
Kdo je umoril Ivano? FOTO: dnevnik.hr

Preiskovalci nadaljujejo z iskanjem morilca 26-letne Ivane Hodak. Potem ko se je že pojavil posnetek, na katerem je Ivana le nekaj trenutkov pred smrtjo, policisti sedaj pospešeno pregledujejo na tisoče posnetkov nadzornih kamer, ki so postavljene v bližini kraja umora, pišejo hrvaški mediji.

26-letno Ivano Hodak je v ponedeljek okoli 11. ure hladnokrvno, z dvema streloma iz pištole, umoril za zdaj še neznani moški. Ivana je bila hči odvetnika Zvonimirja Hodaka, ki zastopa upokojenega generala Zagorca.

Eden od posnetkov je še posebej zanimiv. Le pet minut po Ivaninem umoru, so nadzorne kamere posnele moškega v sivi jakni, ki panično beži. Šesti dan po umoru je to za policijo zelo pomembno odkritje, še posebej, ker je očividec po umoru izjavil, da je videl neznanega moškega v sivi jakni, ki je izstopil iz stavbe, pred katero je bila Ivana umorjena. Očividec je dejal, da gre za 30-letnega moškega, oblečenega v sivo jakno.

Moški, ki so ga kamere posnele, je mlajši, glavo je imel upognjeno, bil je zapet do vratu. Preiskovalci so nanj postali še posebej pozorni, ker je tekal sem ter tja. Izgledalo je, kot da pred nekom beži oziroma da ne ve točno, kje se nahaja. Policija sicer ne želi potrditi niti zanikati, da obstaja tovrstni posnetek.

Preiskovalci pravijo, da preverjajo vsako informacijo, ki bi jih lahko pripeljala do storilca, zaenkrat pa še nimajo osumljenca. Neuradno naj bi se sicer policija trudila identificirati moškega na posnetku, vendar imajo težko nalogo, saj je kvaliteta posnetka izredno slaba.

Preiskovalci so sicer ustanovili posebno policijsko ekipo, ki preiskuje tudi morebitne osebne motive za umor Hodakove, saj so mnogi v vrhu policije prepričani, da umor ni povezan z organiziranim kriminalom. 

Denarna nagrada za informacije?

Namestnik načelnika Policijske uprave Zagreb je zanikal govorice, da naj bi hrvaško notranje ministrstvo ponujalo denarno nagrado za informacije o umoru. Dejal je, da kljub temu, da hrvaška zakonodaja dopušča možnost denarne nagrade za informacije, se še niso odločili za tovrstno potezo. "Preiskava se nadaljuje, zaslišali smo že več kot 300 oseb, predvsem Ivanine prijatelje in znance,“ je še dodal.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Naglas
13. 10. 2008 13.06
No, par ur pred tem dogodkom, je en 24 letni \"munjo\" isto v centru Zagreba (baje), ustrelil 17 letnico... a bi Sanader odstavil dva ministra in šefa policije? Mislim, da ne. O tem umori se pa čisto nič ne piše in zgraža, pa je verjetno bila tudi OK punca, le starši niso bili pri koritu. Sramota za novinarje (tudi naše), da pogrevajo to zgodbo in pozabili na še eno tragedijo. Zaradi same morale, bi morali novinari malce pohladiti to zadevo... ali pa vzeti obe zgodbi v obzir!
UK1
12. 10. 2008 18.40
Mavrica KOLK si star???A si otrok?Pa to bi ze lhk vedu.....
UK1
12. 10. 2008 18.39
Ja se ena potrditev d je DENAR sveta vladar.....
mavrica1
12. 10. 2008 17.19
Če bi bil ubit kakšen navaden človek sploh se ne bi v javnosti pojavilo. Oz. mislim, da ne bi toliko o tem debatirati....... Mahhhh, kaj je ona boljša od navadnega človeka? Vseeno iskrekam sožalje staršem
MojcaCoh
12. 10. 2008 17.18
MojcaCoh
12. 10. 2008 14.53
Vse države takoimenovane Socialistične Lopovščine ( transdicije ) so državno Kriminalne ena bolj Hrvaška druga manj Slovenija vse imajo sumljive umore..Slovenija Kramberger..in nekaj zgorelih v Prtljažnikih kriminal se začne za Avstrijo konča pa na koncu Putinove Rusije.. Hrvaška je drastičen primer, ker je povrhu še Rimokatoliški Kadaver..za te Krimiinalce u križem pa velja da cilj opravičuje sredstva.. Tri ubiješ dva dni pri maši pa je vse v redu..Rimokatoliška filozofija nedolžnosti..šteje pa tudi denar.. Vzrok jeLastninjenje to je proces kjer lastnina brez lastnika..tako pravijo novodobni Tajkuni prehaja v roke lastnikov brez lastnine..in ko hočejo zaščiti lastnike brez lastnine ,ki so lastnino ukradli padajo glave.. To Slovenijo še čaka.. Lp Mojca Coh
grickajcipicips
12. 10. 2008 13.11
(To Fmarty)..a ves,sam sem zivel na siciliji 30 mescev,pa se sploh nemore primerjat z tem kar se je zgodilo..tako da-slaba primerjava fmarty..
fmarty@email.si
12. 10. 2008 12.48
hm, kot bi živeli na siciliji
own3d
12. 10. 2008 12.43
ja omfg kaksni posnetek....loooool...gluparija
hondagirl
12. 10. 2008 12.13
ker posnetk :D kr neki...
spinjel
12. 10. 2008 12.04
Če ne bi od mafijca hčerka umrla, si ne bi dal tok dela!
tyll
12. 10. 2008 11.49
joj dober posnetek
warezovc@email.si
12. 10. 2008 11.44