Črna kronika

So kamere posnele bombaša?

Radovljica, 12. 11. 2009 11.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policija konkretnega osumljenca za napad na stanovanjsko hišo sodnice Turk Lukanove še nima, naj bi bili pa v bližini njene hiše varovani objekti. Nadzorne kamere so tako morda posnele storilca.

bomba v Radovljici
bomba v Radovljici FOTO: POP TV

Preiskava bombnega napada na sodnico Katarino Turk Lukan še vedno traja. Kot je za 24ur.com povedal tiskovni predstavnik PU Kranj Andrej Zakrajšek, poteka preiskava v več smereh in je temeljita, saj se dela ves čas. Pri njej sodelujejo tako gorenjski policisti in kriminalisti kot tudi njihovi kolegi iz Generalne policijske uprave. Policisti so še vedno na terenu, kjer zbirajo obvestila, preverjajo okoliščine in opravljajo informativne razgovore, forenzični strokovnjaki pa opravljajo svoje delo. Kot je še povedal Zakrajšek, na področju forenzičnih preiskav zaenkrat ni še nič novega, prav tako še niso ugotovili, za kakšno eksplozivno sredstvo je pri napadu šlo.

Kot poroča Dnevnik.si, naj bi se v neposredni bližini sodničine hiše nahajali srednja šola, občina in tudi bencinski servis. Objekti naj bi bili tehnično varovani, zato obstaja možnost, da so nadzorne kamere posnele storilca. Zakrajšek je povedal, da policija, če so takšni posnetki na voljo, to vsekakor preveri. Zaenkrat pa konkretno kakšnega posameznika ne sumijo.

Spomnimo ...

Novinarji oddaje Svet na Kanalu A poročajo, trdijo, da naj bi policija opravila hišno preiskavo pri družini Mavec z Iga, ki je pred 6 leti v prometni nesreči izgubila hčerko, primer pa je obravnavala Lukanova.

V ponedeljek zvečer je ob stanovanjski hiši sodnice eksplodiralo eksplozivno telo, pri čemer je bila lažje ranjena sodničina hčerka. Policisti že vse od dogodka preiskujejo okoliščine in iščejo osumljence, sodica in njena družina pa je pod 24-urnim varovanjem. Kazenska sodnica Katarina Turk Lukan je sicer vodila številne tudi medijsko odmevne primere, med njimi primer Global, zato policija sumi, da je napad povezan z njenim delom.

Eksplozija v Radovljici-4
Eksplozija v Radovljici-4 FOTO: Brut
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (44)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

boooa
13. 11. 2009 16.52
Pa kaj če si je človek prižgal cigaret? je mar mašina, da ne sme , ali kaj? raje se brigajte, da vsak zase poskrbi, da se na cesti obnaša in vozi po predpisih, da se ta morija čimbolj prepreči, ne pa iskat dlake v jajcu. Saj zato pa je to to, ko vsakega zanima sosed, sam je pa še slabši. Jaz sem takoj za to da se še zvišajo kazni v prometu, kajti, da nekoga vdariš po denarnici, to najbolj boli. Ne vem zakaj vsak voznik, ko zapelje čez mejo, bodisi Italija, Aus, Hr TAKOJ začne voziti po predpisih in prične zavirat?!?!?!?! ZAKAJ? A pri nas nismo ljudje? nimamo kazni? Ja res smo ena banana republika v prometnu - ŽALOSTNO
brice
13. 11. 2009 14.10
DEADEA mi lahko potem ti poveš kaj je bilo. Očitno imaš boljše informacije. ČAKAM
DULEK82
13. 11. 2009 14.07
SEJ SE SAM KOMETARJI BEREJO KER SO BOLL ZANIMIVI OD ČLANKOV
deadea
13. 11. 2009 14.06
glede cigarete pa to, policaj ne sme kaditi cigarete v delovnem casu. lahko jo pokadi med malico. enako ne sme na pijaco kar pa vsi vemo da je to njihova praksa.
deadea
13. 11. 2009 14.05
sploh ni bil bombni napad. ne vem zakaj lazejo. mogoce zelijo sodniki upraviciti zvisanje plac...
brice
13. 11. 2009 12.26
w.a.s.p. In kakšno vezo ima pilicist, ki kadi?? Saj ne krši zakona, kadi zunaj, kjer je ZAENKRAT še dovoljeno in ne v zaprtem prostoru. Vidiš, takšni komentarji me motijo, saj je tema članka popolnoma druga!!!
W.A.S.P
13. 11. 2009 11.51
Dargo ima povezavo zaradi roka roko umiva in vlade,ki to dovoljuje!!!
dolzvlado115
13. 11. 2009 10.55
to pa ni tko enostaven kot kasirat na cesti.
brice
13. 11. 2009 10.35
Ko sem članek prebrala, sem šla prebirat komentarje. Predenečena sem šla članek še enkrat prebrat, ker sem mislila, da sem nekaj zgrešila. In zdaj vas sprašujem, kakšno vezo ima članek z komentarji? A se zajebavate ? Članek govori eno vi pa komentirate drugo. Kakšno vezo imajo stavke in vlada in plače s tem člankom?? UPAM, da te bombaše kmalu razkrijejo, ker se bojim, da se bo to vedno pogosteje dogajalo. Krutost in barabije postajajo vse hujše.
W.A.S.P
13. 11. 2009 09.23
Sicer pa niste vi krivi,da je takšno stanje pri nas temveč vlada,zdajšnja in prejšnja vso sranje se je začelo z Janšo na čelu sedaj pa je težko prit iz tega dreka!!!V vsako firmo,ki je imela finančne probleme so poslali KOBAJAGI menagerja,ki bi naj popravil nastalo škodo.Ja popravli so svoj standard ker so zafurali do konca firmo potem pa še mastno pokasirali odpravnino tisti delavci pa,ki so leta tam delali pa so se lahko za odpravnine obrisali pod nosom!!! V tej naši državi je biti najbolje LOPOV najlepše se ti godi,nič ti nemorejo,kaj si pokrado dobiš na račun,ko prideš iz zapora,noben ti nebo hotel nič,ker se bo bal da ga boš zraven v drek potunko!!! Mi smo ena velika država drekov!!!
W.A.S.P
13. 11. 2009 09.16
papajoe12.11.2009, 20:223 če pa policaj kadi na javnem mestu, je pa to njegova stvar. kaj pa je policaj? uradna oseba, ki je v službi države in za vse to kar dela, prejema mizerno plačo, ki je enaka delavcu na 4 smene v fabrikah. zakaj pa potem lahko na cesti kadijo poslanci, sodniki, notarji, vsi drugi javno bolj izpostavljeni ljudje? pa za svoje delo prejemajo dosti večjo plačo kot naši policaji. dajte malo premislit kaj nakladate, da nebo še kdo rekel, da te forume pišejo dejansko sami primitivci, ki so ponavljali 1 razred osnovne šole. Je že res da prejemajo policaji premalo plačo ampak premalo plačo prejema še dosti drugih pa ne jočejo tako kot vi,vi vsaj štrajkate lahko in izsilite povišanje plač večina teh,ki pa so izgubili službo in po nekaj mesecev sploh niso dobili plače pa jim še na misel nesme prit,da bi štrajkali!!!Sicer pa ste si sami izbrali službo policista!!!
tu-pa-tam
12. 11. 2009 22.52
jožajoža: drži kot pribito.
Jožajoža
12. 11. 2009 21.11
če vam uspe naredit prekvalifikacijo iz osemletke v devetletko, boste dobili naziv policaj.
papajoe
12. 11. 2009 20.22
dajmo vi negativne umsko maloposestne revice, pa dajte vi tja it, pa rešit ta zapleten primer. bomo vidli kakšni majstorji ste vi. skoraj že vsak ve, ša četudi ne gleda CSI, da je potrebno za zašitje storilcev imeti materialne dokaze, ne pa samo neke domneve in posredne dokaze. mislim, da bi moral to vedet vsak kolikor toliko intelektualno sposoben človek, kar vi očitno niste. tako da ne pametirat brez veze. če pa policaj kadi na javnem mestu, je pa to njegova stvar. kaj pa je policaj? uradna oseba, ki je v službi države in za vse to kar dela, prejema mizerno plačo, ki je enaka delavcu na 4 smene v fabrikah. zakaj pa potem lahko na cesti kadijo poslanci, sodniki, notarji, vsi drugi javno bolj izpostavljeni ljudje? pa za svoje delo prejemajo dosti večjo plačo kot naši policaji. dajte malo premislit kaj nakladate, da nebo še kdo rekel, da te forume pišejo dejansko sami primitivci, ki so ponavljali 1 razred osnovne šole.
FolkloraS
12. 11. 2009 20.22
Joseff.G - ti imaš možgane kot švicarski ementalec, IQ imaš kot je trenutno temperatura zunaj.
papajoe
12. 11. 2009 20.14
Joseff.G, kaj si pa ti za en veleum? po moje imaš IQ telesne temperature, da govoriš gluposti! je že res, da sodniki ne delajo tako kot bi morali. kaj je krivo za to, ne vem in ne mislim razglabljat, ampak dejstvo je da si tega ne zasluži nobeden državljan te uboge države, pa čedudi je smrduh. tako kot cenimo delo posameznih institucij, tako tudi zaupamo v državo, žal. dokler bo tu vladala takšna anarhija, kot je, bo tako. policija bo pa žal imela vedno težje delo. in se bo vedno trudila, ampak kaj če pa potem nekdo, ki mora udariti po mizi (sodnik), temu ne sledi. jst bi reku, da sami sebi kopljejo jamo. drugič pa premisli kaj govoriš, ker očitno imaš ti namesto slame v glavi samo eno samo žičko ki ima nalogo vezave ušes, da ti dol ne padejo.
Jože Pernek
12. 11. 2009 19.44
policist 12.11.2009, 15:17 Cigaret in kinder jajčka sta za policaje smrtno nevarna predmeta! Zaradi cigareta se lahko policaju vžge slama v glavi. Zaradi rumenjaka v jajčki pa se lahko zaduši.
Tony Yeyo
12. 11. 2009 19.43
za to varovanje sodnice gre samo naš davkoplačevalski denar!!! naj si sama plača redarje!!!
gjuro2
12. 11. 2009 19.25
Kakšna država... .....tako sodstvo....bravo za mafijo....
pikanet
12. 11. 2009 19.06
Kaj pa če napad ni povezan z delom tožilke...ampak s kom drugim ,ki tudi biva v tej hiši,pa so najhitreje posumili,da se ji kdo maščuje.Menda niso vsi knjižničarji,da ne bi imeli nobenih možnih sovražnikov?