Črna kronika

Slovenija – dežela mafijskih groženj?

Ljubljana, 02. 06. 2012 18.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Direktorica Dursa je prejela grozilno pismo. Grozili so tudi že Jankoviću, Janši in njegovi ženi Urški ter tudi drugim politikom. Število groženj na sodnike in tožilce je letos kar štirikrat večje kot lani, tudi napadov na policiste je vse več. Kako varna je Slovenija?

Direktorica Dursa je prejela grozilno pismo. Grozili so tudi že Jankoviću, Janši in njegovi ženi Urški ter tudi drugim politikom. Število groženj na sodnike in tožilce je letos kar štirikrat večje kot lani, tudi napadov na policiste je vse več. Kako varna je Slovenija?

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (132)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

enasmrklja
16. 08. 2012 12.32
že od nekdaj, žal, tudi moj znanec ima podobno izkušnjo, pa se je raje umaknil - mu družina pomeni največ... tega je več kot si mislite.
olyca
04. 06. 2012 11.51
+3
Ni mi vseeno kaj se dogaja v Sloveniji, pri takih grožnjah se lahko tudi zgodi da jih kdo skupi, raja je na dnu, eni pa še vedno mastni okoli ust, kot da je vse v najlepšem redu............
franceljtancelj
03. 06. 2012 21.38
+3
Ma dajte no jamrat, no. Eno pismo pa tak direndaj. Boste videli kaj bo čez dve leti.
WikiX
03. 06. 2012 13.13
+4
Zanimive so te grožnje, navadni ljudje si ne pošiljajo neimenovana grozilna pisma in ne kličejo sosedov, da so jim nastavlili bombo, tako delujejo dorbro organizirane združbe, z jasnimi političnimi cilji, ki želijo s terorizmom in strahom izsiliti spremembe v družbi. Partizani so bili na primer eni takih, še posebej so znani TIGRi, ki so pri nas s tem v bistvu začeli.
Alexxsaso@yahoo.ca
04. 06. 2012 09.20
+1
Ah, na zalost... Groznje so se en kostrukt in parodija same nase, kot je to cela nasa drzava. Tile nasi politiki mi pridejo naprej ze kot Murko. O svojem delu nimajo pojma, javnost pa non stop bombardirajo z nekimi neumnimi traci samo, da so v srediscu pozornosti. Kdaj je kateri medij nazadnje porocal o uspehu slovenske politike? Takrat, ko je porocal, da je Murko dobil Grammy-a...
Jimi1
03. 06. 2012 12.55
+5
Kar se izsiljevanj in groženj zadeva so "okvirji" v te mu pravi mojstri. Nazadnje je en tak na sodišču grozil sodniku in tožilcu in nazadnje odšel-oproščen zaradi "posranega sodstva"... Ravnokar imam spet zaradi lanske kraje lesa opravke po sodišču. Pred 3 tedni mi je bilo vlomljeno v hišo, pred 2 tedni so me klicali okoli pojasnil tatvine lesa, kjer je bil storilec ulovljen. Trenutno me tožilstvo poziva, da bi od kazenskega pregona odstopil, policija pa se na vsak način noče lotiti nosilca vloma, ki je bil tudi viden na kraju (enako okvir-sorodnik prvega). No če odstopim, jim (okvirjem) lahko kar posestvo prepišem, saj vsaj davka ne bi rabil plačevati in vzdrževati vsega skupaj.... Bojim se, da se bo na sodišču spet končalo z "posranimi gatami sodnika", ki mu bodo grozili vpričo vseh tam prisotnih....
JaZ123456
03. 06. 2012 12.08
-1
Hja, dajmo ugotovit kako varna je ta naša mala država, znižajmo policistom plače, pahnimo jih na prag revščine, pa pokličimo 113, da nujno potrebujemo pomoč! Aja, pa če smo že pri tem, dajmo avtomobile puščat odklenjene pa še ključ na armaturki, pa vrata od stanovanja so lahko tudi odprta... Bravo, naši politiki!
WikiX
03. 06. 2012 13.00
+2
V naših koncih so odklenjeni avtomobili in tudi stanovanja še vedno nekaj običajnega, na 113 pa ti običajno rečejo, da je ta številka le za zelo nujne klice, med katere nasilno zniževanje osebnih dohodkov in veleizdaja tajkunov ne spada. Rešitev je preprosta, javni uslužbenci naj si mislijo, da so običajni drugorazredni državljani, ki jim v tej deželi nihče ne more pomagati. Še vsakomur v tej deželi je uspelo zbrati 4000 podpisov podpore, le določena skupina javnih uslužbencev ima zgleda s tem težave, mogoče si mislijo, da zato, ker jim smrdi pod pazduho. Kar moraš, ni težko in tega se dobro zavedajo naši politiki, ampak nasilje različni družbeni razredi občutijo vsak drugače. Mimogrede, a ni sodišče že zdavnaj ugotovilo, da mafija ne obstaja? Enako je že hudič trdil zase, ne zaveda se vsakdo, za koga v resnici dela, niti se marsikomu ne zdi čudno, da je naša država polna nepopravljivih kriminalcev, celo otrok, starcev in bolnih, ki iz principa ne ubogajo ukazov in moralnih vrednot nedotakljive priviligirane elite, na dosmrtnih položajih.
Jimi1
03. 06. 2012 13.07
+8
Ugotovitve Draga Kosa so vsak dan bolj smešne.... Najboljša njegova je bila, da v Sloveniji ni korupcije, pa tudi ugotovitve o organiziranem kriminalu so bile, kot da ga ni. Hkrati so po njegovem odhodu v omarah našli cca 4000 neobdelanih zadev v zvezi z korupcijo. Nekomu na Murglah je kot izgleda ustrezalo, da je tako !
WikiX
03. 06. 2012 13.16
+0
Prvo samostojno in neodvisno Slovensko državo pa le imamo!
kkkkkkkyfgfdhfsdgd
04. 06. 2012 07.20
k da jo rabmo, men je vsen ce mi recejo indijanc pa kaj ma to veze isti sm k ti al pa se boljsi
suckers
03. 06. 2012 11.19
+10
Zgleda se v Sloveniji dalec bolj splaca biti kriminalec kot vzoren drzavljan. Kdo ja naredil taksno okolje vsi vemo. Jara gospoda na oblasti, ki se menjuje zadnjih 20 let. Revolucija pride slej al prej. Kam bojo podgane bezale !
Jimi1
03. 06. 2012 12.35
+4
Johnny_boy
03. 06. 2012 10.55
+9
dejstvo je da je v sloveniji potrebno ljudi podkupit zato da sploh lahko dobiš korekten postopek.
Jimi1
03. 06. 2012 12.59
+4
Prihaja
03. 06. 2012 10.32
+9
Edini človek pri katerem se je grožnja uresničila je bil Ivan Kramberger. Človek ki si želel pomagati Sloveniji. Vsi ki pa škodijo škodijo narodu, si pa grožnje pošiljajo med seboj, takorekoč prijateljsko. Pomagajo si pri nabiranju političnih točk in pri prenašanju odgovornosti. Tako se ohranja status quo pri katerem se plenjenje lahko nadaljuje če se narodu oči še malo bolj namaže.
WikiX
03. 06. 2012 13.03
Tudi tajna policija ima svoje interne obračune, vendar oni za reševanje svojih težav seveda ne morejo poklicati na pomoč milice, jim tudi ni treba, imajo družbeno samozaščito, s katero lepo sodelujejo.
Jimi1
03. 06. 2012 21.38
+1
Narodna zaščita že dolgo uradno več ne obstaja, se pa ve, da nekdanja UDBA še vedno kontrolira gospodarstvo in kapital te države....
Skrinjica
03. 06. 2012 10.15
+6
Ma nehajte že klicat hudiča, ker že sam prehitro pride!!!
Darko32
03. 06. 2012 08.54
+27
Ne moremo se čuditi, če imamo takšno stanje duha, da nekdo zamoči zadevo jo lahko pokrije z izrabo zakona. TAko imamo uradnike, ki zamočijo zadevo in potem pa skrivajo dokaze. TAko je blokirana pravna država. Imamo POlicaje, ki delajo po liniji najmanjšega odpora in potem trdijo, da jim šefi naročijo, da mora pisati položnice in prikrivati dejstva z ciljem zaščite pisanja položnic. Krimila z tem niso rešili. Imamo zdravnike, ki trdijo, da morajo pisati diagnoze tako, kot jim naročijo pravniki. Imamo uradnike, ki pišejo listine tako, kot jim naroči politika. Slika stanja je vidna. No potem pa se čudimo, če imamo nekega mandelca ki znori. To je slika pravne države in na kakšni stopnji smo. Ali je v interesu preganjanja kriminala ali je samo cilj zatiranje ljudstva z vsemi sredstvi. NAj ta raja samo plačuje za ostalo jih boli briga. ZAto pa ni čudno, da smo padli tako nizko,saj se v pravni sistem več ne zaupa in še manj v sodišča, katerim ni cilj pravica in poštenje ampak kako z pravnimi sredstvi prikriti kriminal. ŽAl to je slika in takšni izpadi so po mojem posledica prej navedenih početij. BAnana republika na vrhuncu.
furmank
03. 06. 2012 09.38
+9
Bravo to je edina resnica in vzrok bede v kateri živimo.
WikiX
03. 06. 2012 13.06
+1
Prvi korak odvisnika na poti k ozdravitvi je, da se zave svoje odvisnosti, zato pa lahko danes komentiramo pod novicami.
Darko32
03. 06. 2012 21.29
+2
WikiX Glej napisal sem svoj komentar. Predlagam ti, da demantiraš moje navedbe in povej kje sem poval nepravilni podatek. Če hočeš dejstva poglej tudi na splet in najdi izjavo POSEDIJA in sindikata PERGAM in njihovo izjavo. Da ne naštevam naprej. GLej navedena so dejstva in vsako podtikanje z odvisnikom je neproduktivno in nima zveze z tem kar sem navedel, ker nimaš drugih argumentov pa uporabljaš to terminologijo.
Kajetan
03. 06. 2012 08.48
+27
Grožnja ki bi jo naj domnevno dobila direktorica DURSA je po mojem laž in temelji na trhlih temeljih, kajti takšne stvari ne pridejo v javnost in niti ne smejo, kajti v nasprotnem imajo pač efekt ki ga hočejo prikazati sedaj. Medijsko zelo slabo pripravljeno še slabše zaigrano še dobro da je direktorica DURS-a za drugo tak ni sposobna saj je to dokazala. Če pa govorimo o napadih na policiste, je pa normalno, podlago je dala prejšnja Janševa vlada, podkrpila jo je princesa Kresal in potrdila še enkrat ta vlada. Žal ljudje ne bodo to mirno gledali te represije in roko na srce napade na policiste vršijo čisto normalni ljudje, ki jim ni vseeno da se jim odvzame njihovo vozilo njihova lastnina in da ga pri vsakem malenkostnem prekršku vseka tako da nima pol celi mesec kaj za jest in s čim plačat položnice. Takšne stvari morajo biti v opozorilo policistom če hočejo preživet žal morajo biti v službi državljanov ne pa samo inkasanti države kar tudi so. Upam pa z verjetnostjo trditi da nismo več daleč z obračunom s strelnim orožjem nad policisti, tako kot gre sedaj to daleč mislim da bo to prej kakor v 8-9 mesecih. In kaj bi lahko bil vzrok: - 120.000 brezposelnih - pričakuje še se dodatnih 30-40.000 - nižanje OD nma račun krize - pazite privatna podjetja so začela nižati tudi pod minimalni OD da ne govorimo o prevozu na delo in malici - pod zakonske meje - v državni upravi se še zaposluje čeprav delavec in gospodarstvo tega ne moreta več preživljati, - 30% slovenskega naroda živi na meji in pod mejo revščine - za 40 let dela v proizvodnji ljudje dobijo 380 eur pokojnine, - policisti so dosegli svoje pa čeprav referendumskih podpisov ne bi zbral nihče in zakaj se je to zgodilo, zato ker je gobec ki se imenuje za ministra notranjih zadev Gorenjak blekno nekaj preden so njegovi skurjeni možgani uspeli kaj razmisliti, - ker imamo prvič v zgodovini ministra za notranje zadeve ki naravnost sovraži policijo in razpihuje nestrpnost do njih, kar dodatno priliva olje na ogenj, - ker se nam obeta nov davek na nepremičnine, - KER NAS BODO NA...TEGNILI Z DAVKOM NA LUKSUZ - PAZITE DAVEK KI BO NA OSEBNA VOZILA GA BOMO PLAČALI VSI SAJ NE GRE ZA NIČESAR DRUGEGA KAKOR ZA LESTVISO DODATNIH IZMIŠLJOTIN KOT SO ŠE NEKAJ NABIMO NA KUBIKE - 143 miljonov eur bodo prihranili - pa ne se hecat Samo vprašanje je kdaj bo narod dejansko koga r..aztrgal na ulici.
pgdpgd
03. 06. 2012 09.19
+7
-njihovi stroški in luksuz so pa vsak dan višji
furmank
03. 06. 2012 09.48
+13
Policistom so ugodili zato da bo vlada še povečala represijo nad narodom in da bodo nekateri še naprej lepo živeli.Mislim da zadeve v Sloveniji postajajo rahlo nevarne.
PRINC_IZ_GOZDA
03. 06. 2012 11.50
+7
....NE MOREŠ SPOŠTOVAT POLICAJA ,ZA KATEREGA VEŠ DA JE ZIDAR S SKRAJŠANIM PROGRAMOM ŠOLANJA,POTEM PA V ŠESTIH MESECIH NAREDI ŠNELLKURS IN JE POLICIST!!!!VEŠ,DA V PRIVATNEM ŽIVLJENJU PIJE ... POTEM TI DA PA PIHAT IN TE SPRAVI NA BERAŠKO PALICO!!
WikiX
03. 06. 2012 13.07
+3
Kaj ste pa mislili, da se bo zgodilo, ko so začeli preganjati in kaznovati celo povsem nedolžne ljudi, v imenu tega ljudstva?
MICLA
03. 06. 2012 08.46
+4
koliko groženj pa je bilo izpeljanih mislim da nobene ko se bo to zgodilo boste videli kakšna panika bo šele takrat in nam boso takoj vsilili kaki nov prispevek da bomo mi plačevali za njihovo varnost ne sami ki so že pokradli celo slovenijo
MICLA
03. 06. 2012 08.40
+9
slovenija je sploh država mafije sedaj se naši bojijo groženj ali za svoje riti in bodo naši kriminalisti lovili tiste ki je v jezi kaj zagrozil tisti ki pa so nas v to pripeljali in ukradli celo slovenijo pa postijo pri miru nam revežem pa ravno oni grozijo z ne vem kakšnimi sankcijam in varčevanju sami pa zapravljajo naš denar na veliko BANDA
liskub
03. 06. 2012 08.50
+5
Dokler se bodo sprehajali razni ZIDARJI,TOVŠAKOVA ŠULIGOJ,in njim podobni bo vse varno Pismo pa lahko napiše vsak kajti pregovor pravi tisti pes ki laje ne ugrizne.Če pa bodo začele padad glave potem joh bo pa zelo veliko strah v tej deželi
hary1
03. 06. 2012 08.15
+11
oni sami sep pišejo zato so bres skrbi in kradejo naprej
Kwaj
03. 06. 2012 08.03
+19
Prva mafija je naša vlada............
populus
03. 06. 2012 09.29
+5
vse do sedanje vlade ,sam tale samooklicana je pa res brez primere!!!!
bingo 1
03. 06. 2012 07.29
-1
Za take in podobne grožnje je tukaj v lepi deželi zdravilo najina pridna policija ---ps ---ker dokler jo imamo smo varni v lepi Sloveniji---------bingo x Ljubljana--------
zalijanc
03. 06. 2012 07.15
+16
Slovenija je lepa dežela, varna in mirna.Lp od mednarodne združbe kriminalcev, ki redno plačujejo inkasantom.
killer1971
03. 06. 2012 06.49
+35
men pa država grozi,ker trenutno ne morem plačat ene položnice! MAFIJSKE GROŽNJE???
divus
03. 06. 2012 07.58
+9
Nam lahko država grozi, ker se tajkunov bojijo- se pa vse obrača in upam, da bom to tudi doživela- saj leta odhajajo.
hotchilipoper
03. 06. 2012 06.36
+22
Zdaj ko so se napolnili vsi žepi se je pa začel strah pred napadi,in nikoli več ne bodo živeli v miru To pa je cena požrešnosti
populus
03. 06. 2012 09.32
+2
točno tako!zato pa si je čelavi premier naročil dodatno tehnično varovanje na naš račun !!za kašne stroškepa ne povejo!!!česa pa se bojo če je pošten??nas smrtnikov?ali pa ga razganja kako bolezensko stanje npr paranoidna šhizofrenija??ali pa mafije drugih držav??
WikiX
03. 06. 2012 13.09
+1
NIKOLI več, to se mi zdi ključna beseda.