Črna kronika

So pridržali roparja zlatarne?

Ljubljana, 01. 12. 2011 10.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Š.Z./S.S.Š./24UR
Komentarji
0

Po ponedeljkovem ropu zlatarne v Šiški so na Dolenjskem opravili več hišnih preiskav in aretirali več osumljencev. Ni izključeno, da so prijeli tudi roparja, ki sta ubila lastnika zlatarne.

Okoli 1. ure je bila po poročanju Radia Krke v romskem naselju Brezje pri Novem mestu racija. Neuradno naj bi pridržali tri mlajše moške, ki naj bi bili odvisniki od drog. Enega naj bi že izpustili, dva pa sta še pridržana. Vsi naj bi bili del kriminalne združbe, ki se ukvarja s trgovino z drogami in orožjem.

Ni izključeno, da je bila policijska akcija povezana s ponedeljkovim ropom v Šiški, v katerem je umrl lastnik zlatarne Papler. S policije so sporočili, da v sklopu kriminalistične preiskave intenzivno izvajajo aktivnosti pri preiskovanju ropa. V okviru preiskave so med drugim na območju Policijske uprave Novo mesto opravili hišne preiskave, kriminalisti pa so odvzeli prostost več osumljenim. Več informacij bodo sporočili po zaključku dokaznega postopka.

S policijske uprave Ljubljana so potrdili, da so na območju Novega mesta opravili več hišnih preiskav ter da je bilo več ljudi priprtih, ker pa postopek še ni zaključen in kriminalistična preiskava še poteka, več podatkov niso posredovali. Po poročanju nacionalke naj bi policija priprla tri osumljence. Enega so kmalu izpustili, dva mlajša moška, ki naj bi bila glavna osumljenca za sredin rop zlatarne in umor uslužbenca, pa sta še vedno v policijskem pridržanju. Moška naj bi bila sicer prijavljena v Straži pri Novem mestu in naj bi bila zasvojena z mamili.

Roparja sta ubila lastnika zlatarne

V zlatarno sta v ponedeljek nekaj čez 19. uro vstopila moška, ki sta 59-letnika tako hudo poškodovala, da je v noči na torek umrl za posledicami poškodb. Po ropu so policisti sporočili, da sta osumljenca mlajša moška, oblečena v kavbojke in temnejši jakni, eden naj bi imel v času ropa na glavi kapo. Po dejanju sta zbežala proti Celovški cesti.

Kriminalisti so dva dni po ropu še opravljali ogled kraja dogodka, vseskozi so intenzivno zbirali informacije in obvestila. Za pomoč so prosili vse, ki bi imeli kakršne koli informacije o dogodku, naj jih pokličejo na 113 ali 080 1200.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1