Črna kronika

Smrt zaradi prevelikega odmerka heroina jih je vodila do preprodajalca drog in orožja

Maribor, 05. 10. 2015 11.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Julija letos so mariborski kriminalisti preiskovali sumljivo smrt. Izkazalo se je, da je moški umrl zaradi prevelikega odmerka heroina. Zbiranje informacij je nato kriminaliste pripeljalo do preprodajalca, ki je umrlemu prodal heroin.

Zasežena droga.
Zasežena droga. FOTO: PU Maribor

Mariborski kriminalisti so 15. julija letos obravnavali sumljivo smrt 46-letnega moškega iz naselja Loka. Obdukcija je pokazala, da je moški umrl zaradi prevelikega odmerka heroina.

Poleg tega je imel 46-letnik v krvi tudi etilni alkohol, opiate, metadon, amfetamin, kokain, kanabis in benzodiazepin, so našteli na Policijski upravi Maribor.

Kriminalisti so pri ogledu kraja ob pokojnem našli tudi pripomočke za uživanje prepovedane droge heroin in tudi samo drogo.

V nadaljnji preiskavi so mariborski kriminalisti še ugotovili, da je 46-letnik prepovedano drogo kupil od osumljenca iz Polzele.

Na podlagi teh informacij so 30. septembra letos pri osumljencu kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po opravili hišne preiskave stanovanja, stanovanjske hiše in dveh vozil.

Zasežena puška.
Zasežena puška. FOTO: PU Maribor
Orožje in droga - 2
Orožje in droga - 2 FOTO: PU Maribor

Pri hišnih preiskavah so kriminalisti zasegli avtomatsko vojaško puško s poklopnim kopitom in nabojnikom, kalibra 7.62, 68 nabojev za puško, črno bodalo, gumijevko, približno 100 gramov prepovedane droge konoplje, tri mobilne telefone, 370 evrov gotovine, digitalno tehtnico in 120 tablet Lexaurin in Helex, so našteli na PU Maribor. S prodajo navedene količine prepovedane droge bi si osumljenec ob uspešni neupravičeni prodaji pri nas pridobil približno 1.120 evrov, so še dodali.

Kriminalisti bodo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo na Okrožno državo tožilstvo v Mariboru, in sicer zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami ter kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1