Črna kronika

FOTO: Slovenske ceste terjale dve življenji. Pri Celju umrla 27-letnica, v bližini Domžal 56-letni voznik

Celje, 07. 08. 2017 17.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenske ceste so spet zahtevale krvni davek. V prometni nesreči pri Celju sta čelno trčili dve vozili, 27-letnica je umrla, drugo voznico so poškodovano odpeljali v SB Celje. Na cesti med Domžalami in Trojanami pa je umrl 56-letni voznik osebnega vozila, ki je zapeljal na travnik in trčil v drevo.

V naselju Tremerje v občini Celje se je ob 15.21 zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR)

"Čelno sta trčili dve osebni vozili. 48-letna voznica je iz neznanega razloga zapeljala na levi, nasprotni vozni pas, po katerem je pravilno pripeljala 27-letnica. Vozili sta čelno trčili, 27-letnica je na kraju nesreče umrla, drugo voznico pa so odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Celje," je povedal Božidar Pezdevšek s Policijske uprave (PU) Celje. 

Na kraju dogodka so posredovali gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom rešili dve osebi iz vozila in nudili pomoč reševalcem NMP Celje ter policiji, hkrati pa tudi posipali cestišče z vpojnimi sredstvi.

Intervencije se je udeležilo šest celjskih gasilcev z dvemi vozili, je dodal Janko Požežnik, poveljnik PGE Celje. 

Drugo poškodovano osebo so reševalci prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Celje. Obe vozili sta uničeni, še piše na spletni strani URSZR.

V naselju Kompolje je umrl voznik osebnega vozila.
V naselju Kompolje je umrl voznik osebnega vozila. FOTO: CZR Domžale

Voznik trčil v drevo in umrl na kraju nesreče

Druga prometna nesreča s smrtnim izidom pa se je zgodila malce prej, ob 14.20, na regionalni cesti Domžale-Trojane v bližini odcepa za Koreno.

"Po do sedaj zbranih obvestilih in opravljenem ogledu kraja so policisti ugotovili, da je 56-letni voznik osebnega vozila znamke Renault Clio vozil iz smeri Trnjave proti Krašnji ter v bližini odcepa za Koreno zapeljal na nasprotno smerno vozišče, od tu pa na travnato nabrežino, kjer je trčil v drevo," je povedala Maja Ciperle Adlešič s Policijske uprave Ljubljana.

Po trčenju se je vozilo prevrnilo, voznik  je umrl na kraju nesreče. Policisti z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin same nesreče nadaljujejo. Več bo znanega po opravljeni obdukciji (ko bo tudi ugotovljen vzrok smrti) na ISM v Ljubljani, je dodala Ciperle Adlešičeva. 

Na intervencijo je sicer prihitelo šest gasilcev Centra za zaščito in reševanje Domžale, ki so odklopili akumulator in cestišče posuli z absorbentom, še poročajo z URSZR. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni