Črna kronika

Slovenec pri Biogradu rešil utapljajočega moškega, nato pa mu je zastalo srce

Pakoštane, 11. 08. 2015 19.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Med plovbo po morju je 41-letni Slovenec skočil v vodo in rešil utapljajočega se moškega. Nato je odplaval nazaj do ladjice in z družino nadaljeval plovbo, a mu je na poti postalo slabo. Ko so dosegli kopno, se je zrušil, saj mu je zastalo srce. Kljub takojšnji pomoči, ga niso uspeli rešiti.

41-letnik je rešil življenje, a njemu niso mogli pomagati.
41-letnik je rešil življenje, a njemu niso mogli pomagati. FOTO: Thinkstock

Mariborčan se je med dopustovanjem na hrvaški obali z družino vozil v ladjici, ko so v morju blizu naselja Crvena Luka pri Biogradu zagledali utapljajočega se moškega, ki ga je zagrabil krč.

41-letnik je brez oklevanja skočil v morje in moškega, starega približno 50 let, zvlekel na kopno ter mu tako rešil življenje.

Nato je odplaval nazaj do ladjice, v kateri so ostali njegova žena in otroka. Med vračanjem proti Pakoštanom pa je tudi sam potreboval pomoč. Nenadoma mu je namreč postalo slabo, med plovbo, ki je trajala 20 minut, je stokal in se pritoževal, da mu srce nenavadno bije. Imel je le še toliko moči, da je soprogo in hčerki varno pripeljal do pristanišča.

Družina je uspela pripluti do kopnega, nato pa se je pri vezavi čolna zrušil. Takoj so mu priskočili na pomoč mimoidoči, a na žalost je po dveh urah oživljanja umrl zaradi zastoja srca.

Kot je še povedal brat, je bil pokojni navdušen nad čolni in je prejšnji mesec naredil čolnarski izpit ter je komaj čakal, da z družino prispe v Biograd, najame čoln in odrine na morje. "V šali je celo dejal, da če je že treba umreti, naj bo to v čolnu. Tako se je, žal, tudi zgodilo," je še dodal.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3