Črna kronika

Slovenec, ki so ga zaradi suma nezakonite trgovine z orožjem aretirali v Indiji, ostaja v priporu

New Delhi, 02. 05. 2017 19.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
24UR/SVET
Komentarji
0

Indijski preiskovalci so tudi uradno obvestili slovensko zunanje ministrstvo, da so na letališču v New Delhiju aretirali 42-letnega slovenskega državljana. Borisa Sobotiča Mikoliča sumijo trgovine z orožjem, sodišče je zanj odredilo dvotedenski pripor. Slovensko veleposlaništvo v New Delhiju je takoj zaprosilo za srečanje s pripornikom, na dovoljenje pristojnih še čakajo.

Neobičajen primer, poln neznank. 42-letnega Borisa Sobotiča Mikoliča so v soboto zvečer aretirali v New Delhiju. Skupaj z indijskima sopotnikoma je v državo prinesel 25 kosov orožja.

Sobotič Mikolič se je iz pripora javil ženi, domov v Slovenijo.
Indijski kriminalisti so mu dovolili, da ji je napisal pismo v angleščini. V njem pa, da je bil aretiran zaradi napačno deklarirane pošiljke.

Slovenec je skupaj z indijskima sopotnikoma v državo prinesel 25 kosov orožja.
Slovenec je skupaj z indijskima sopotnikoma v državo prinesel 25 kosov orožja. FOTO: POP TV

"To je lahko povezano s carinskimi ali pa kakšnimi drugimi predpisi. Upajmo, da se bo izkazalo, kot trdi soproga, za napačno deklarirano blago," je povedal Andrej Šter z MZZ.

Zato bi radi čimprej stopili v stik z njim. Če bodo le Indijci dovolili, ga bo v priporu obiskal predstavnik našega veleposlaništva. "Indijske oblasti običajno potrebujejo nekaj dni, da na to odgovorijo, mi smo v pripravljenosti odzvati se takoj, ko dobimo potrditev," je še dejal.

Boris Sobotič Mikolič je član strelskega društva Slovenska Bistrica in strasten lovec.
Boris Sobotič Mikolič je član strelskega društva Slovenska Bistrica in strasten lovec. FOTO: POP TV

Sobotič Mikolič iz Poljčan je član strelskega društva Slovenska Bistrica in strasten lovec, poleg tega v Pragerskem vodi trgovino z orožjem. Letos je že tretjič odpotoval v Indijo. Z ljubljanskega letališča je tja odletel prek Istanbula. Orožje naj bi pripeljal iz Slovenije.

Na drugem koncu sveta pa je novica o razbitju velike preprodajalske mreže, ki naj bi trgovala z orožjem in prepovedanimi deli eksotičnih živali, postala prva novica tamkajšnjih medijev. V eni večjih operacij so bili aretirani tudi pomembni akterji, med njimi indijski upokojeni polkovnik.

Tako družina kot zunanje ministrstvo upata, da se je Slovenec med njimi znašel po pomoti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3