Črna kronika

Skrušena babica ubitega dečka ne verjame, da bi ga ubila njena hči

Pulj, 31. 05. 2017 11.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko so hrvaški mediji poročali o nasilni smrti triletnika iz Pulja, se je zdaj oglasila njegova babica. Skrušena priznava, da ima njena hči, dečkova mama, psihične težave, a ne verjame, da bi ga lahko ubila.

Hrvaška je še vedno pretresena zaradi nasilne smrti triletnega dečka iz Pulja. Zdaj je za hrvaške medije spregovorila tudi dečkova babica, ki je potrdila, da je imela njena hči psihične težave. Skrušena babica je priznala, da jo je za vnuka zelo skrbelo, nikakor pa si ni predstavljala, da bi ga bila zmožna ubiti prav njena hči. V priporu je še ni obiskala, priznala pa je tudi, ''da je nikakor ne morem objeti ali ji pogledati v oči''.

Spomnimo

Truplo so po iskalni akciji 24. maja našli v morski plitvini v delu Puljskega zaliva, ki je bil kopnemu težje dostopen, hkrati pa ni bil daleč stran od dečkovega doma. Po poročanju hrvaških medijev je triletnik umrl nasilne smrti. Najprej naj bi bil zadavljen, nato vržen v morje.

Umor v Pulju
Umor v Pulju FOTO: Nova TV

V zvezi s preiskavo umora so hrvaški policisti pridržali tri osebe, med katerimi je bila tudi 32-letna mama ubitega dečka. Ta je sicer izginotje sina prijavila sama, vendar šele šest ur po tem, ko ga je pogrešila, ter po tem, ko ga je čez dan v parku med igro pustila samega.

Otrokovo izginotje je bilo po poročanju hrvaške policije zavito v nekoliko nenavadne okoliščine, nenavaden pa je bil tudi preobrat, ko je policiste na kraj, kjer so našli truplo, pripeljala kar mama sama. Zaradi slednjega je glavna osumljenka ravno 32-letnica iz Bosne in Hercegovine, ki se je z otrokoma preselila v Pulj.


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3