Črna kronika

Skrivnostni primer izginule francoske deklice: policija izpustila oba osumljenca, sedaj tava v temi

Pariz, 02. 09. 2017 11.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Policisti so iz pripora izpustili še drugega osumljenca v skrivnostnem primeru, ki pretresa Francijo. Pred slabim tednom dni je namreč s poroke, na kateri je bila s starši, izginila devetletna deklica Maelys de Araujo, za katero se je izgubila vsaka sled. Oblasti se bojijo, da so punčko ugrabili.

Francoski preiskovalci so v petek v povezavi s skrivnostnim izginotjem devetletne Maelys de Araujo, ki so jo zadnjič videli pred sedmimi dnevi na poroki v vasici Pont-de-Beauvoisin v francoskih Alpah, približno 50 kilometrov severno od Grenobla, aretirali drugega osumljenca, a so ga danes že izpustili. Primer je tako spet povsem na začetku.

So deklico ugrabili?
So deklico ugrabili? FOTO: AP

Številni policisti, reševalci, potapljači in jamarji že skoraj teden dni iščejo deklico, za katero se je kot kaže izgubila vsaka sled, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Preiskovalci sumijo, da so punčko s temno rjavimi lasmi in očmi, ki se je poroke udeležila s starši, ugrabili.

Po četrtkovi aretaciji 34-letnega moškega so včeraj priprli še enega 34-letnika, ki so ga v noči dekličinega izginotja opazili v bližini. Moška sta se med seboj poznala, bila naj bi celo prijatelja, je povedal državni tožilec Dietlind Baudoin.

Baudoin je dejal, da so drugega moškega pridržali, saj je menda za nekaj časa izginil s poročnega obreda, zato so ga sumili, da je bil povezan z izginotjem male punčke. Vir blizu policije je razkril, da so v preiskavo vključili tudi mobilni telefon, ki ga je priprti skril pred oblastmi. 

Policija je primerjala njegovo verzijo dogodkov z izjavo, ki jo je pred tem dal njegov prijatelj, poroča BBC.

Bernard Meraud, odvetnik prvega osumljenca, je za AFP povedal, da je njegov klient v pridržanju le do sobotnega jutra, nato ga morajo oblasti obtožiti zločina ali pa izpustiti iz pripora. In prav to se je tudi zgodilo.

"Moja stranka vpletenost v ugrabitev zanika," je dejal Meraud. Dekličino družino je 34-letnik poznal, zato je bil na poroki seveda v stiku tudi z izginulo Maelys. Dodatnih podrobnosti odvetnik ni izdal, le to, da moški živi s svojimi starši, trenutno pa je na bolniškem dopustu. 

Primer sicer resda obravnavajo kot ugrabitev, a hkrati v preiskavi upoštevajo tudi druge možne scenarije. 

Maelys je izginila na poroki, iščejo jo policisti, jamarji, potapljači in reševalci.
Maelys je izginila na poroki, iščejo jo policisti, jamarji, potapljači in reševalci. FOTO: AP

Zaslišali so 250 ljudi, območje preiskujejo s psi

Policija je v povezavi z izginotjem zaslišala 250 ljudi, vključno z večino od 180 gostov na poroki, pa tudi številne druge, ki so se v tej noči gibali v bližnjih barih in pivnicah. 

Na območje so pripeljali tudi policijske pse, ki so s pomočjo Maelysine igračke zavohali njeno sled, a jo na parkirišču nato izgubili. Prav zato je strah, da je bila deklica ugrabljena, še večji. 

V četrtek so iskanje razširili na polja in stranske ceste v okolici kraja, kjer se je odvila poroka, nadaljevali so ga tudi v petek. 

Več kot 1000 ljudi se je na družbenem omrežju Facebook javilo, da bi pomagali pri iskanju devetletnice. "Vedno bolj se oddaljujemo od prizorišča izginotja," je povedal neimenovani vir v preiskavi. "Vse sledi smo dvakrat preverili. Še vedno mislimo, da so jo odpeljali z avtomobilom."

Policijski vodja Yves Marzin je dejal, da podrobno pregledujejo vse fotografije in video posnetke, ki so jih gostje naredili na dan poroke, pa tudi vse klice s tega območja. "Videti je, da iščemo iglo v kopici sena, a izjemno pomembno je, da vsako stvar natančno preiščemo. Dokler obstaja upanje, bomo naredili vse, kar je mogoče," je dodal. 

Deklica je izginila minuli vikend. Ko je starši niso našli na prizorišču poroke, so o tem prek mikrofona obvestili ostale goste. Začelo se je iskanje, v katerega je bilo sprva vključenih vseh 180 gostov, nato pa so na pomoč poklicali še policijo. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TheTruth4u
02. 09. 2017 22.55
+11
Grozno in žalostno, da obstajajo i z m e č k i, ki ugrabljajo otroke.
yaks
02. 09. 2017 20.44
+7
Groza. Upam, da jo najdejo, živo in zdravo seveda.
pizzamargerita
02. 09. 2017 14.15
+12
gotovo ugrabljena :(
siska55
02. 09. 2017 15.22
+9
PegySue
02. 09. 2017 13.42
+33
Sočustvujem s starši,niti nočem preveč razmišljati,kako se počutijo,saj je hudo že razmišljati o tem.Držim pesti,da se bo vseeno dobro izteklo,čeprav občutek govori drugače.
proofreader
02. 09. 2017 12.30
-1