Črna kronika

Šestletnik se je hudo poškodoval v bazenu

Maribor, 10. 02. 2010 20.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V pokritem bazenu v Mariboru se je ponesrečil šestletni otrok. Ko je reševalec iz vode prišel do njega, sploh ni kazal znakov življenja. Trenutno je v bolnišnici, njegovo stanje pa je resno.

Zgodaj popoldne se je v pokritem bazenu v Mariboru ponesrečil šestletni otrok. Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, je njegovo stanje resno, kaj točno se je dogajalo, pa še ugotavljajo. 

O težavah šestletnika so reševalca iz vode malo pred 13. uro obvestili drugi otroci. Takoj se je napotil do bazena, na robu katerega je bil ponesrečenec. Ugotovil je, da ne kaže znakov življenja, zato ga je skupaj s sodelavci začel oživljati. S postopkom so nadaljevali do prihoda reševalnega vozila, ki je otroka nato odpeljalo na zdravljenja v mariborski klinični center.

Njegovo stanje je resno, so še zapisali na policiji in dodali, da trenutno še zbirajo obvestila in preučujejo okoliščine dogodka.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (65)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Georgio 1
12. 02. 2010 23.17
+1
Dragi komentatorji. V strokovni literaturi za opravljanje licence za vaditelja plavanja piše, da predpisi ne zahtevajo reševalca iz vode, če poteka organizirana vadba s spremljevalci (za skupino vadečih). Vaditelje plavanja in tudi skupino, pa najbolj moti, če učiteljice nadzorujejo delo vaditeljev, med drugim je pa vaditelj tudi zato dobil potrdilo o usposobljenosti, ker bi naj bil sam sposoben skrbeti za red in varnost v skupini. Ne govorim točno za tega fanta, ker ga ne poznam in ne nameravam sodit, vem pa, da je nekatere otroke preprosto nemogoče umirin, ne glede na to, koliko pozornosti jim nameniš.
cheBula
12. 02. 2010 22.44
toke... mogoče nisi prebral/a članka? Reševalci so oživljali otroka, in to uspešno, ti pa praviš, da so na bazenih zato, da jim mine čas...?!? Vaditelj najbrž ne bo več učil plavanja, vsaj ne otrok...ampak kdor je že kdaj delal z otroki ve kako je to...velika odgovornost... majhna nepozornost, nepazljivost...pa se zgodi tole...ne obsojajte... Nekateri še omenjate visoke plače reševalcev, vaditeljev... Kdo bi delal z otroki za 6€/uro? JA, vsak...itak...kaj je pa to takega, malo čofotat po vodi. Kdo bi pa za 6€/uro bil odgovoren za 8 šestletnikov? Bi, ja... Dokler misliš, da si najboljši in da ni šans, da se tebi naredi kaj takšnega...
moncii
12. 02. 2010 20.17
zato da na otroke na bazenih pazijo 3 UČITELJICE JE ODGOVORNA ŠOLA AL KAJ LEPO VAS PROSIM KJE ŽIVITE NO??!!!!učitli so plačani zato da otroke učijo v šoli so z njimi na športnih kulturnih in drugih dnevih vaditelji reševalec in pač koliko je učiteljic tam so bile tri ki so morale prevzeti odgovornost za otroke pa so odgovorni za varstvo in učenje v bazenih oz. oni ob njih.!!!!!!!!!
moncii
12. 02. 2010 20.12
X-XY(učitelji so zato da jih varno pripeljejo in odpeljejo iz šole,tam jih predjo vaditeljem in učiteljem plavanja nevem zakaj so bile tam 3 zato da so se čohale al kaj???al pa menle kako bodo šle pol na kavo??)))TUKAJ NISO UČITELJI NOČ KRIVI NJIHOVA DOBRA VOLJA JE ČE BODO ŠLI K BAZENOM AL NE ČE BI SE NA PODI DO ŠOLE ALI PA DO PRISTANA KAJ ZGODILO BI LAHKO KRIVILI NJIH ZDAJ PA NISO NIČ KRIVI!!!
X-XY
12. 02. 2010 13.58
Reševlec rešuje iz vode, vaditelj uči plavanje, učiteljice pa naj bi skrbele za disciplino tako kot v šoli in nadzirale plavanje. Saj ni potrebno, da so v kopalkah, naj bodo v trenerki. Samo, da so tam. Ponorim, ko vprašam kako se je pa to zgodilo, pa reče, da ni videla, otrok pa je v krču, pa ne pove takoj ali pa se ne spomni. Na začetku šole pa starši podpišemo izjavo, da bodo otroci šli na izlete, ekskurzije, šole v naravi, ... in da bomo stroške redno plačevali.
nosferatu
12. 02. 2010 01.19
SuperDrek, tvoj nick pove vse. Nimam kaj za dodat, lp
Drum
11. 02. 2010 21.35
Končno ena, da se strinjam s Tončkom glede učiteljev spremljevalcev začetnikov v plavanju. Najprej v kopalke, da so prisotni ob tečaju, saj odgovornost so morali prevzeti že s samim spremstvom otrok, torej jih morajo tudi med plavanjem budno gledati. Kot je danes aktualno - saj so plačani za svoje delo, ne za posedanje.
Tonček Balonček
11. 02. 2010 16.54
Učitelji so otroke predali trenerjem, saj še kopalk niso imeli s seboj!
SuperDrek
11. 02. 2010 16.49
@nosferatu, ti si pa tako zelo frajerišiš, da si zagotovo navadna prpa. Pa pisati se nauči, ker sedaj nisi pokazal, da znaš pisati. Pokazal si le nekaj napihovanja, to pa je tudi vse kar si navedel. Kot drugo pa sploh ne veš, kaj si napisal. Butelj.
dotcom
11. 02. 2010 16.23
Za te dogodek je odgovoren Pristan, ki ni poskrbel zadostno število vaditeljev, ki bi lahko skrbeli za te otroke. To se dogaja že kr nekaj let in sicer Pristan, ki ga je poslanec Čepič( bivši direktor Pristana) pripeljal v rdeče številke pač nima dovolj denarja da bi primerno plačeval te vaditelje in jih zato, da bi prišparal nekaj denarja najame pač manj.
focus2031
11. 02. 2010 16.17
itak so tile nasi resevalci iz vode na bazenih samo zato da jim mine cas in pokasirajo svojo placo....za kopalce se pa vecinoma ne zmenijo...katastrofa....jih sploh kdo nadzira
kadilka
11. 02. 2010 14.03
malemu ponesrečencu pa želim čiprejšnje okrevanje.
kadilka
11. 02. 2010 14.02
Za ta dogodek so v prvi vrsti odgovorni učitelji, ki so otroke prevzeli v varstvo in posledično tudi šola. Nikakor ne moremo za to zadevo obtoževati reševalca saj je on del svoje naloge odlično opravil. In še to če šola nima dovolj učiteljev za spremstvo otrok na plavalni tečaj, naj otroke tja vozijo v majnših skupinah da jim spet ne bo kater ušel iz nadzora. kar se pa učiteljev tiče pa sama vem da čepijo ob robu igrišča in kramljajo.sem ogromno v bazenih s svojim otrokom in vidim to in še več.
Bernarda Vo
11. 02. 2010 13.45
KAK POŠKODOVAL???
kzn
11. 02. 2010 13.34
Bogi otrok... želi da bi blo vse ok....
Tonček Balonček
11. 02. 2010 13.29
"Natanko zaradi takšnih neumnežev, kot si ti, je v Sloveniji stanje tako porazno na vseh področjih življenja!!!" Ni res, stanje je porazno zaradi nesposobne vlade in volilne prevare!
nosferatu
11. 02. 2010 12.56
@pionircek.mirko: "Glejte, kaj napiše slovensko teslo:"; "Teslo, nauči se nekaj osnov statistike najprej." A si upaš prit mi reč teslo v obraz? Ajde, da te vidim. To kot prvo. Kot drugo: "Če so osebe, ki so zadolžene za varnost otrok (ki so jim dani v varstvo), malomarne, in če inšpekcije NE izvajajo nadzorov, kot je treba, potem bo statistično na vsakih N otrok prišlo do nesreče. Če pa so varuhi skrbni, hkrati pa inšpekcija skrbi za nadzor, potem bo nesreč bistveno manj." Ajde ti veleum, potem pa pobrskaj po zgodovinskih podatkih, koliko nesreč in v kakšnih intervalih so se dogajale v tem kopališču? Je lažje prvo z jezikom opletat kot pa pamet v roke vzet, ne? "Natanko zaradi takšnih neumnežev, kot si ti, je v Sloveniji stanje tako porazno na vseh področjih življenja!!!" hehe :) Malo si preberi kakšne moje druge komentarje, pa preštej pluse... nekdo se tukaj očitno moti.
nefretete
11. 02. 2010 12.34
Suckhead 10.02.2010, 22:36 -17 nefretete ja ka ti bi 6 letnika še na vc spremljala pa ga hranla al kaj. Na bazenu vsekakor, še doma ga nisem spustila iz vidnega polja. Sicer nisem nikoli dvomila v sposobnosti svojih otrok, vendar kot radi rečemo, z enim učem vedno ob njem.
timona
11. 02. 2010 12.26
Mene pa zanima kako se je poškodoval? Kaj je padel ali kaj ? Zgrozi me ko se spomnim ko bo moj otrok šel v plavalni tečaj !
sky80
11. 02. 2010 12.20
@ beuchat BRAVO edini ki je dal pameten komentar......