Črna kronika

Šestletnik hudo ranjen pri prečkanju ceste

Žiri, 01. 05. 2010 11.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Voznik avtomobila je v naselju Žiri zbil šestletnega otroka, ki je nepravilno prečkal cesto. Otrok je hudo ranjen. Po navedbah policije je voznik po cesti pripeljal pravilno.

V naselju Žiri se je v petek zgodila prometna nesreča, v kateri je bil hudo telesno poškodovan šestletni otrok. Ta je nepravilno prečkal cesto, ko ga je zbil avto.

Po navedbah policije je šestletni otrok, doma iz Žirov, hodil po pločniku na desni strani regionalne ceste Žiri–Trebija, iz smeri Žirov proti Trebiji. Na Loški cesti, v naselju Žiri, se ni prepričal, ali lahko varno prečka vozišče in je to storil v trenutku, ko je za njim 48-letni voznik osebnega avtomobila pripeljal pravilno po cesti iz iste smeri.

Na cesto je stopil ravno v trenutku, ko je bil za njim voznik osebnega avtomobila z vozilom, ki je s prednjim desnim delom vozila trčil v otroka. Ta je po trčenju padel na vozišče in se pri tem huje poškodoval.

Na kraju prometne nesreče je poškodovanemu otroku nudila zdravniško pomoč dežurna zdravnica iz Zdravstvenega doma Žiri, nato pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali v Klinični center Ljubljana.

O prometni nesreči bodo policisti napisali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Kranju, so še sporočili kranjski policisti.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (35)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Abacus
03. 05. 2010 23.24
zalostno ,upam da cim hitreje okreva.
aryan
03. 05. 2010 08.47
6-letnik pa sam po oz. ob cesti - kam smo prišli
Grega77
02. 05. 2010 20.23
Če ti nekdo v trenutku skoči pred avto, ga lahko zbiješ tudi pri 20 km na uro!!!!!
anketa82
02. 05. 2010 20.15
in ti si vse to videl, da lahko rečeš, da je voznik vozil prehitro:)?
damirg@email.si
02. 05. 2010 17.39
če bi voznik upošteval hitrostne predpise, ga nebi zbil.
melanhonija
02. 05. 2010 13.29
Anketa82, nihče PAMETEN nikogar ne obsoja. Pri otroku zadostuje samo trenutek nepazljivosti, samo pogled vstran in že je lahko nesreča tu. To še ne pomeni, da so starši brezbrižni. Prav tako je lahko voznik še tako previden, pa vendar včasih ne more preprečiti nesreče. Takšna situacija je nočna mora vsakega voznika in vsakega starša in vsi tisti, ki se nam kaj podobnega še ni zgodilo, smo lahko hvaležni usodi (ali bogu, kakor za koga) in samo upamo, da bo tako tudi ostalo.
anketa82
02. 05. 2010 13.15
kako lahko na podlagi prebranega sklepate kaj se je zgodilo, kakšen je voznik, otrok in starši otroka, če pa niste bili zraven!! Tudi meni se je podobno že zgodilo, ko je otrok skočil pred avto.. in k sreči!!!! tudi ni utrpel večjih poškodb. Prav tako nisem bil kriv, pa vendar tudi otroka ne moremo kriviti, pač se je le igral. Pa vendar ljudje brž obsojate!!!!!
melanhonija
02. 05. 2010 12.59
Glock3, popolnoma te razumem. Če si količkaj Človek (ja, z velko začetnico) ti takšna nesreča, kot so ji doživel ti, za vselj spremeni življjenje. Na žalost poti nazaj ni. Tokrat je bila reča v nesreči za vse udeležene, da bo po okrevanju z otrokom vse v redu. Zato še enkrat, upam, da se starši in voznik (četudi ni kriv) zavedajo, čemu so za las ušli.
Draža
02. 05. 2010 09.27
Kje so starši?
zvaW
01. 05. 2010 22.03
otroci so nepredvidljivi vozniku avtomobila,pa ni vseeno četudi ni sam nič kriv
miha.123
01. 05. 2010 21.06
@ephor - nisi razumel mojega sporočila,... eno je kaj modri inkasanti "morajo" napisati, eno je pa kaj napišejo,... Zamislimo se raje vsi nad dejstvom, da nam intenzivno s svojo propagandno mašinerijo servirajo samo dva vzroka za vse prometne nesreče v sloveniji. In to sta "hitrost" in "alkohol",... Mislim, da vsi, ki smo prevozili preko 1.000.000 km v naši in sosednjih deželah vemo kdo so tisti, ki res povzročajo nesreče = ljudje, ki delajo neumnosti in napake ! Ki so sicer lahko posledica malo preveč alkohola - ampak - absolutno NI NUJNO ! In dajmo no ne nasedat teej propagandi in ustvarjanju klime, ki bo povzročila še bolj absurdne omejitve in kazni in 0,00% prispevala k varnosti cestnega prometa !
nikinika
01. 05. 2010 20.44
miha 123 .... policisti morajo v Žiri priti iz škofje loke, po možnosti je patrulja v drugi dolini - Selški, kar pomeni še dodatno izgubo časa (iz šk.loke do Žirov je pa že tako 30 km). OK, res da tudi rešilec pride iz Šk.Loke, ampak na mestu je bila dežurna zdravnica iz Žirov. hvala bogu! Druga stvar je, da glede na to, kako po Žireh hodijo peščci po cesti in se vozijo kolesarji po cesti kljub pločnikom in vsem skupaj, pa da vedno nekdo skače pred avtomobile, se nič ne čudim, da se je to zgodilo otroku. Vsi, ki ste ne vem koliko let nazaj hodili s starši v šolo pri 7. letih....no ja..mogoče v mestu, na vasi in podeželju so nas pri 6. letih že v malo šolo napokali na redni avtobus (ne šolski) potem pa se znajdi. In to čisto sam oz. s sovrstniki. Tako in tako pa se otroke že danes uči v vrtcu in povsod na pravila vedenja v prometu...vsaj doma pri našem 3 in pol letniku vidim, da mi že sam prav lepo pove kaj se sme in kaj ne na cesti, pa kako se prečka cesta in kakšne luči so na semaforju. Tukaj je šlo hvala bogu za srečo in manjše poškodbe, kot je v navedbi policijskega poročila. NA SREČO! Lahko bi se pa končalo tudi tragično. Sicer pa po takih dogodkih smo lahko vsi pametni, kaj se je zgodilo v resnici pa vejo sami prisotni.
ephor1
01. 05. 2010 20.28
miha.123 01.05.2010, 18:11 6 Komentar očeta je zopet pokazal "kvaliteto" policijskih poročil in propagande, ki jo zganjajo ! Namesto, da bi DELALI in v najkrajšem možnem času prišli na kraj nesreče, raje pišejo alarmantna in lažniva poročila. Pomislite na to, ko berete naslednjič njihove ugotovitve, da je za nesrečo kriva "hitrost" !!! Pa fino, da malemu ni nič, srečno pri igri še naprej ! :-) Slovenčki smo taki bumbarji, da mi je včasih kar slabo!! Alarmantna poročila, kot praviš, policaji napišejo v primeru, ko obstaja nek sum, da bi lhako bilo storjeno kaznivo dejanje ( v tem primeru povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti), pa vendar suma ne potrdijo ( voznik je vozil pravilno), zato morajo napisati POROČILO, kot od njih zahteva Zakon o kazenskem postopku, edini veljavni predpis o kazenskem postopku v Sloveniji. Ne piši neumnosti, če si pa dobo položnico ker si prehitro peljal, si si pa sam kriv!!!
glock3
01. 05. 2010 20.18
jasd sem 2 leti odsedel zapora ,ker mi je tip izsilil prednost in je umrl 5 letni otrok v tistem avti moja krivda pa je bila ,da sem vozil pre ampak res pre hitro 30 let bi odsedel,če bi lahko ga ostal živ fantek po 10 letih imam še zmeraj travme
Ramzess
01. 05. 2010 19.04
Miha.123="Namesto, da bi DELALI in v najkrajšem možnem času prišli na kraj nesreče, raje pišejo alarmantna in lažniva poročila." In takšno poročilo ima potem na sodišču določeno, bodisi v kazenskem, bodisi v odškodninskem postopku, kar pomeni, da se v vsakem primeri iztrži več, kot je upravičeno, če je sploh upravičeno. Tako poročilo, ki te lahko 'pokoplje', je težko izpodbijat. Kako in kakšni podlagi je oz. nastane tako poročilo, ki je v vsakem primeru uradno, pa je drugo vprašanje, kajti možje v modrem so bojda strokovnjaki za mnoga področja, zlasti za prvi vtis, in videno. Pozabljajo, in to neredko, da stvari in dogodki niso vedno taki kot so videti. Da ne govorimo o definicija in razlagah, od dogodka do zakonov, ki niso nenamensko splošno podani. Napake (take sorte) za nazaj je težko popravljati. Oče otroka, je tukaj povedal resnico, ni dvoma, čeprav se (verjetno) ni zavedal, da lahko primeru odškodninske tožbe, če prikazuje nekaj drugega, hujše poškodbe, uporabijo to izjavo proti njemu, kar pomeni da bi iztržil manj ali nič. Previdnost ni nikoli odveč.
.Nejc
01. 05. 2010 18.45
Nič ni lažnico, vsak zlom (pa naj bo neka mala nepomembna kost) se šteje kot huda poškodba. Pika.
miha.123
01. 05. 2010 18.11
Komentar očeta je zopet pokazal "kvaliteto" policijskih poročil in propagande, ki jo zganjajo ! Namesto, da bi DELALI in v najkrajšem možnem času prišli na kraj nesreče, raje pišejo alarmantna in lažniva poročila. Pomislite na to, ko berete naslednjič njihove ugotovitve, da je za nesrečo kriva "hitrost" !!! Pa fino, da malemu ni nič, srečno pri igri še naprej ! :-)
hilevel
01. 05. 2010 17.28
on je bil 6 let star..to zastopiš... ampak da v LJ pred Namo odrasel folk hod čez kolesarsko stezo kot oce...tiste bi blo pa res za povozt!!
bosscoreli
01. 05. 2010 16.18
kaj je ata, kaj majo veze poškodbe lahka ali huda, še izgleda da je po njihovem klasifikatorju telesnih poškodb navedena beležena kot huda. Raej se vprašaj kako si lahko dopustu da je bil otrok - sin brez nadzora - to pa nima veze. najlažje je kritizirat policijo, njihov časovni prihod - ne rabita samo vi pomoči. pa nisem škif samo da je s tamalim vse ok
SARSAL99
01. 05. 2010 16.12
hvala bogu,da se je dobro končalo.