Črna kronika

Šentjernej: 18-letnik vozil pijan in brez izpita, trčil v drevo, en sopotnik umrl, drugi je hudo poškodovan

Šentjernej, 02. 09. 2012 07.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pri kraju Ledeča vas v občini Šentjernej se je zgodila huda prometna nesreča, ki je zahtevala eno življenje, dve osebi pa sta poškodovani. Nesreča se je zgodila, ko je osebno vozilo zapeljalo s ceste, trčilo v drevo in zagorelo.

Prometna nesreča
Prometna nesreča FOTO: Jani Dolinšek

Nekaj čez polnoč se je na lokalni cesti pri kraju Ledeča vas v občini Šentjernej zgodila huda prometna nesreča.

Kot so sporočili s PU Novo mesto, se je po prvih ugotovitvah policije prometna nesreča zgodila zaradi neprilagojene hitrosti vožnje. V času vožnje je bilo vozišče tudi mokro, ponekod je bil na vozišču pesek.

18-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, naj bi v levem nepreglednem ovinku izgubil oblast nad vozilom, tako da je vozilo začelo drseti po bankini, nato pa trčilo v drevo. Po trku je zagorelo.

20- in 21-letnega sopotnika so iz vozila rešili očividci, ki so se prvi znašli na kraju nesreče. Voznik iz okolice Novega mesta se je v nesreči poškodoval lažje, 20-letni potnik zadaj huje, 21-letnik iz okolice Kostanjevice, ki se je peljal spredaj, pa je na kraju nesreče zaradi posledic trka umrl.

Po prvih ugotovitvah nihče od trojice naj ne bi bil privezan, so še sporočili s PU Novo mesto. Preizkus alkoholiziranosti pri vozniku je pokazal rezultat 0,79 mg/l alkohola v izdihanem zraku ali nekaj več kot 1,5 promila.

Goreče vozilo so pogasili gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej. Prav tako so naredili požarno zavarovanje in razsvetljevali mesto nesreče.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3