Črna kronika

'Šefi si ne morejo več lagati'

Catania, 04. 12. 2007 14.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
4

Policisti so na Siciliji pridržali okoli 70 domnevnih mafijcev. Ujeli bomo enega za drugim, obljublja notranji minister.

Italijanski policisti so v več racijah v Catanii na vzhodu Sicilije pridržali okoli 70 gangsterjev, med njimi domnevnega mafijskega šefa Vincenza Santapaolo, je sporočil načelnik tamkajšnjih karabinjerjev Vincenzo Letizia. 38-letni Santapaola naj bi šef mafije v Catanii postal po aretaciji njegovega očeta, dolgoletnega najmočnejšega mafijskega šefa na Siciliji Benedetta "Nitta" Santapaole, leta 1993.

Italijanska policija se je podala na obsežen boj za mafijo.
Italijanska policija se je podala na obsežen boj za mafijo. FOTO: Reuters

Danes aretirani so med drugim osumljeni članstva v mafiji, trgovine z mamili in izsiljevanja. Policija je pri njih zasegla orožje in mamila, našli pa so tudi knjigo s seznami zneskov, ki so jih izsiljevali, in plač, ki so jih dajali "svojim" ljudem.

Italijanski notranji minister Giuliano Amato je že pohvalil "briljantno operacijo". Kot je poudaril, kampanja vlade proti mafiji zadaja hude rane kriminalcem. "Na Siciliji uvajamo prisotnost države, s čimer spreminjamo vzdušje in izkoreninjamo kriminalne družine. Klane razbijamo kos za kosom. Šefi si ne morejo več lagati: dobili jih bomo enega za drugim," je dejal Amato.

Gre za zadnjo v vrsti operacij proti sicilijanski mafiji. Pred tem je bil v ponedeljek v policijski raciji ubit Daniele Emmanuello, mafijski šef, ki je deloval v osrednjih sicilijanskih mestih Enna in Caltanisetta. Pred mesecem dni je policija aretirala Salvatoreja Lo Piccola, mafijskega "šefa šefov" in naslednika lani aretiranega Bernarda Provenzana.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

d@we
04. 12. 2007 17.47
menim da ne morejo izkoreninit sicilijanske in neapeljske mafije kot so zapisali, saj se ti dve družbi nenehno širita in postajata vse bolj tajni....
parefin@yahoo.com
04. 12. 2007 16.55
Zalostno ker pri nas Mafija JE drzava ze od leta 91, s tem ne mislim na Janse in vlado, ampak druge ljudi!
fljuskus
04. 12. 2007 15.56
Vse ob svojem času. Zgleda da jim je počasi dovolj :P Lahko bi uvedli kakšne karabinjerje tudi pri nas, da malo sčistijo Slovenijo...
rslamberger@yahoo.com
04. 12. 2007 14.32
naj se lotijo tudi neapeljske mafije. tist je 100 krat hujša od siciljanske...