Črna kronika

Še vedno ju iščejo, policija pa sumi, da je bil pogrešani Danijel žrtev kaznivega dejanja

Koper, 26. 05. 2017 11.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Koprski policisti že dlje časa zaman iščejo pogrešanega Danijela Kočevarja, ki je izginil pred dobrimi šestimi leti. Opravili so dve hišni preiskavi na lokacijah, kjer so ga videli nazadnje, saj sumijo, da bi lahko bil pogrešani tudi žrtev kaznivega dejanja. Prav tako je še vedno pogrešan Boris Greblo.

Koprski policisti še vedno pogrešajo Danijela Kočevarja, ki je pogrešan vse od 5. maja 2011. Ker ga do sedaj še niso našli, so koprski policisti in kriminalisti večkrat opravili pregled okolice, kjer je bil viden na zadnje, vendar ga do danes še niso našli. Za pogrešanim Kočevarjem je bilo razpisano tudi iskanje na območju Slovenije, v schengenskem informacijskem sistemu in v sistemu Interpola, vendar so bila vsa preverjanja do sedaj negativna.

Policija še vedno išče Danijela Kočevarja in Borisa Greblo.
Policija še vedno išče Danijela Kočevarja in Borisa Greblo. FOTO: PU Koper

"S temeljitim zbiranjem obvestil, preverjanjem dejstev in okoliščin pogrešanja je bilo ugotovljeno, da obstaja sum, da bi lahko bil pogrešani tudi žrtev kaznivega dejanja," so sporočili s PU Koper. V četrtek so kriminalisti na podlagi odredbe Okrožnega sodišča iz Kopra opravili hišni preiskavi na dveh naslovih v okolici Kopra, kjer se je pogrešani v dneh pred izginotjem zadrževal. Pri hišnih preiskavah so kriminalistom strokovno pomoč nudili tudi uslužbenci nacionalnega forenzičnega laboratorija in specialne enote policije. Na obeh naslovih so našli ter zasegli predmete in sledi, ki jih povezujejo s pogrešano osebo. Ti predmeti bi utegnili pojasniti, kaj se je s pogrešano osebo dogajalo v dneh pred izginotjem. "Zavarovani predmeti bodo poslani v nadaljnje forenzične preiskave na Nacionalni forenzični laboratorij. Glede na to, da je iskanje pogrešane osebe povezano s predkazenskim postopkom, več informacij z javnostjo trenutno ne moremo deliti," še sporočajo s PU Koper.

Še vedno pogrešan tudi Boris Greblo

Boris Greblo je iz Izole, rojen 8. septembra 1955, pogrešan pa od 6. septembra 2012. Danijel Kočevar je rojen 2. maja 1961, nazadnje živeč v okolici Kopra, pogrešan pa od 5. maja 2011.

Koprski policisti nadaljujejo tudi aktivnosti v zvezi z iskano osebo Boris Greblo,  ki je pogrešan od 6. septembra 2012. V letu 2016 je bila izvedena obširna iskalna akcija na območju, kjer se je domnevalo, da bi se lahko pogrešani nahajal, vendar ga niso našli. Dosedanje ugotovitve v zvezi z njegovim pogrešanjem pa ne nakazujejo, da bi bil žrtev kaznivega dejanja, še navajajo kriminalisti.

Če ste katerega od pogrešanih videli ali imate informacije o tem, kaj se je z njima zgodilo, jih prosim posredujte na najbližjo policijsko postajo, na telefon 113 ali anonimno telefonsko številko 080 1200.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3